Nieuws - 10th november 2022
Tags:

Tweede Pinksterdag – een extra ´Speciale Dag´ voor parkrun in Nederland

Amsterdam header

parkrun vindt altijd plaats op zaterdagmorgen – behalve op twee dagen in het jaar waarop evenementen de mogelijkheid hebben om een extra, speciaal evenement te houden. In elk land ter wereld is nieuwjaarsdag één van die dagen en daarnaast kan elk land een eigen extra dag kiezen.
 
Nu heeft Nederland ook zijn speciale dag gekozen en dat zal Tweede Pinksterdag zijn. Dit betekent dat alle Nederlandse parkrun-evenementen de mogelijkheid hebben om een parkrun te houden op die dag, op de gebruikelijke tijd van 9 uur. Let erop dat het optioneel is voor evenementen om een parkrun te houden die dag en dat evenementen hierover zullen beslissen als de datum dichterbij komt. In april volgend jaar zullen we een lijst van evenementen publiceren die van plan zijn een extra parkrun te houden op Tweede Pinksterdag.
 
We kijken er naar uit om veel parkrunners te verwelkomen, uit Nederland en het buitenland, bij onze eerste speciale extra dag op maandag 29 mei 2023!

Deel met je vrienden:

52303794673_cfc9ee5946_o

Op naar 1.000 parkruns

Heb je je ooit afgevraagd wie de meeste parkruns heeft voltooid? Wie het vaakst vrijwilliger is geweest? We stellen aan je voor Darren Wood en Nicki Clark!   Sommigen zullen verbaasd zijn dat beide parkrunners niet hebben deelgenomen aan het eerste evenement in 2004. Maar vanaf het moment Darren en Nicky begonnen aan hun parkrun-avontuur…

Ron header

Alle vrijwilligers, bedankt voor jullie inzet!

Onze parkruns draaien geheel op vrijwilligers en afgelopen zaterdag behaalden vijf van onze vrijwilligers een officiële parkrun mijlpaal, dus dit leek ons een mooi moment om deze vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten!     Zo behaalde Ron zijn 50 keer vrijwilliger mijlpaal bij Sonsbeek parkrun     Lucy was de grote held bij…