Nieuws - 1st december 2022
Tags:

Op naar 1.000 parkruns

52303794673_cfc9ee5946_o

Heb je je ooit afgevraagd wie de meeste parkruns heeft voltooid? Wie het vaakst vrijwilliger is geweest? We stellen aan je voor Darren Wood en Nicki Clark!

 

Sommigen zullen verbaasd zijn dat beide parkrunners niet hebben deelgenomen aan het eerste evenement in 2004. Maar vanaf het moment Darren en Nicky begonnen aan hun parkrun-avontuur zijn ze niet meer te stoppen. Dit is waarom.

 

Darren Wood

 

Ik was niet bij de eerste parkrun ooit, wél bij de tweede. 18 jaar later heb ik 826 parkruns gedaan op bijna 80 verschillende plekken. Daarnaast heb ik 520 vrijwilligerscredits vergaard. Ik ben ook mede-Evenementcoördinator geworden bij mijn locale Edenbrook Country parkrun.

 

Van parkruns in Finland, Polen, Noord Carolina en parkruns in gevangenissen, ik ben overal ter wereld bij parkrun geweest. Ik houd zo van parkrun omdat het overal hetzelfde is, waar je ook gaat, welk land dan ook. Je mag altijd dezelfde verwelkomende gemeenschap verwachten.

 

Ik heb zelfs aan parkrun meegedaan op krukken na een operatie aan mijn voet!

 

Screenshot 2022-11-24 at 15.13.43

 

Toen ik voor het eerst begon te parkrunnen was het voor mij om de snelheid en het behalen van de snelste tijd. Langzaam maar zeker realiseerde ik mij dat parkrun om de gemeenschap draait. Het is een kans om vrienden en familie te zien en te verbinden met nieuwe mensen.

 

parkrun is ook geweest toen ik het echt nodig had voor mijn mentale gezondheid.

 

Voor mij is zaterdag parkrun. Op naar de 1.000!

 

Nicki Clark

 

Rennen zit niet echt in mijn DNA, daarintegen ben ik een heel enthousiaste vrijwilliger met meer dan 860 parkrun-vrijwilligerscredits op mijn naam.

 

De parkrun-gemeenschap is een geweldige, inclusieve, ondersteunende en vriendelijke plek. Vrijwilliger zijn brengt mij week in week uit direct in het hart van de gemeenschap. Het is enorm bevredigend om op te staan, naar buiten te gaan en te weten dat zoveel mensen wat hebben aan waar ik deel van uitmaak.

 

Screenshot 2022-11-24 at 15.18.16

 

parkrun is een belangrijk deel van mijn leven en mijn dierbaarste vrienden zijn parkrun-vrienden. Als je de winter door komt met natte spullen, gehavende borden, koude vingers en uit elkaar gevallen roosters met een lach van het hele team, dan kun je alles aan.

 

Op tempo-leiden, gebarentolk, slechtzienden-begeleider en voor-fietser na heb ik alle vrijwilligerstaken gedaan en ik kan niet aangeven wat mijn favoriete rol is.

 

Ik geniet van de rol van Evenementleider, omdat ik er dan midden in sta (en omdat ik van nature bazig ben). Ik vind tijdwaarnemen leuk, omdat het concentratie nodig heeft en barcodescannen maakt dat je met vele mensen praat. Routeregelaar is ook een favoriet omdat ik dan een uur lang de longen uit mijn lijf mag schreeuwen zonder dat iemand klaagt over de herrie – het kan erg verhelderend zijn.

 

Bij mijn lokale Riddlesdown parkrun is het rooster meestal vol. Het team bij Riddlesdown is groot en fantastisch!

 

Als vrijwilliger doe je volledig mee zonder te rennen: je maakt het voor anderen mogelijk om deel te nemen waardoor de continuïteit van het evenement wordt gewaarborgd.

 

#loveparkrun

Deel met je vrienden:

HEADER

Foto overzicht van Nederland: 28 januari

Hallo en welkom bij het fotorondje van parkrun Nederland van deze week.   Een koude, frisse winterochtend met al onze huidige 14 evenementen in actie, met honderden parkrunners waaronder meer dan 50 mensen die voor het eerst meededen aan parkrun.   Hier zijn wat foto’s uit het hele land:       Eerste stop Rotterdam…

Header 2

Acht manieren om je parkrun mojo te herontdekken!

Worstel je met je motivatie? Zijn je tijden gestagneerd? Verleid door de sluimerknop? Op zoek naar inspiratie?   Hier zijn acht manieren om je parkrun mojo te herontdekken!   Help mee!     Er is geen betere manier om geïnspireerd te raken dan op een hoek van je plaatselijke route te gaan staan en je…