Nieuws - 10th januari 2023
Tags:

Vijf tips als je voor de eerste keer vrijwilligerswerk doet bij parkrun

Reeu hout 1 header

Als meehelpen voor de eerste keer bij parkrun een van je voornemens voor het nieuwe jaar is, maar je weet niet zeker wat je te wachten staat, lees dan onze vijf tips voor vrijwilligerswerk om te zien waarom wij het zo leuk vinden!

 

1. Neem iemand mee

 

Uit ons onderzoek naar vrijwilligerswerk weten we dat sommige mensen die voor het eerst vrijwilligerswerk doen, zich zorgen maken dat ze niemand kennen. Waarom neem je niet een vriend of familielid mee om samen mee te helpen? Als je je aanmeldt als vrijwilliger, vermeld dan gewoon dat je met z’n tweeën komt meehelpen.

 

Max 1

 

2. Kom op tijd

 

Voor de meeste vrijwilligersrollen raden we aan om 30 minuten voor de start van parkrun aanwezig te zijn. Op die manier kan de evenementleider je een snelle briefing geven voordat andere parkrunners arriveren, je voorstellen aan andere vrijwilligers en eventuele vragen beantwoorden.

 

3. Neem je telefoon mee

 

Als je vrijwilligerswerk doet als tijdwaarnemer of barcodescanner, moet je de parkrun virtual volunteer app downloaden op je telefoon en die meenemen. De app is zo ontworpen dat hij super eenvoudig te gebruiken is als vrijwilliger. Vraag de evenementleider of een andere vrijwilliger om een snelle demonstratie als je niet zeker bent!

 

Kagerzoom 1

 

4. Wissel het af

 

Waarom wissel je nadat je voor de eerste keer hebt meegeholpen niet eens van rol en doe je de volgende keer iets anders? Verschillende vrijwilligersrollen doen is geweldig om te leren hoe parkrun werkt en om het vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

 

Als je houdt van veel positieve aanmoediging en het aanmoedigen van mensen, wordt routeregelaar misschien wel je favoriete rol.

 

Als je van een vrijwilligersrol houdt waarbij je daarna de 5 km route kunt lopen, is het controleren van de route of de briefing voor nieuwe lopers misschien wel je favoriete rol.

 

Of misschien vind je het leuk om alle blije gezichten te zien finishen terwijl je aan het eind barcodes scant!

 

Claire 2

 

5. Veel plezier!

 

Op onze 15e verjaardag (oktober 2019) bleek uit ons allereerste gezondheids- en welzijnsonderzoek dat een ongelooflijke 84% van de vrijwilligers zei dat parkrun hun geluk verbeterde.

 

Dus we zijn misschien bevooroordeeld, maar we zijn er vrij zeker van dat je het enorm naar je zin zult hebben.

 

Je kunt je dichtstbijzijnde evenement hier vinden. Om je aan te melden als vrijwilliger kun je een e-mail sturen naar het evenementeam op de website van je plaatselijke parkrun, of je kunt op de dag zelf met de evenementleider praten over vrijwilligerswerk.

 

#loveparkrun

Deel met je vrienden:

HEADER

Foto overzicht van Nederland: 28 januari

Hallo en welkom bij het fotorondje van parkrun Nederland van deze week.   Een koude, frisse winterochtend met al onze huidige 14 evenementen in actie, met honderden parkrunners waaronder meer dan 50 mensen die voor het eerst meededen aan parkrun.   Hier zijn wat foto’s uit het hele land:       Eerste stop Rotterdam…

Header 2

Acht manieren om je parkrun mojo te herontdekken!

Worstel je met je motivatie? Zijn je tijden gestagneerd? Verleid door de sluimerknop? Op zoek naar inspiratie?   Hier zijn acht manieren om je parkrun mojo te herontdekken!   Help mee!     Er is geen betere manier om geïnspireerd te raken dan op een hoek van je plaatselijke route te gaan staan en je…