Nieuws - 24th januari 2023
Tags:

Negen manieren om te beginnen

2023newyearcampaign-email900x416px-9900000000079e3c

Het is een nieuw jaar. Verzamel je vrienden, familie, collega’s en buren en begin met parkrun.

 

Uit onderzoek blijkt dat mond-tot-mondreclame een van de krachtigste middelen is om mensen aan te moedigen deel te nemen aan een parkrun. Dus waarom help je dit nieuwe jaar niet een vriend of vriendin op weg met parkrun.

 

Hier zijn enkele ideeën om hen te inspireren tot deelname.

 

Begin met… parkrun

 

Bij parkrun kun je meedoen of meehelpen, of gewoon naar je plaatselijke park gaan en kijken wat er gebeurt.

 

parkruns zijn gratis wekelijkse gemeenschapsevenementen voor alle leeftijden, vaardigheden en achtergronden.

 

Iedereen is welkom om deel te nemen – op welke manierista dan ook.

 

NL_1

 

Begin met… inschrijven

 

Meer dan 8 miljoen mensen hebben zich wereldwijd geregistreerd voor parkrun, we verwelkomen je vandaag graag bij de #parkrunfamilie!

 

Aanmelden is snel en eenvoudig, ga gewoon naar onze website .

 

Je hoeft je maar één keer te registreren, je streepjescode af te drukken en je te melden bij een evenement, waar ook ter wereld.

 

Begin met… wandelen

 

Elk parkrun evenement, waar ook ter wereld, heeft een vrijwillige sluitloper. Dit betekent dat je je weg over de route kunt afleggen in het tempo dat jou het beste ligt en dat je niet als laatste zult eindigen!

 

NL_2

 

Begin met… vrijwilligerswerk

 

Iedereen kan meehelpen bij parkrun. Ervaring is niet nodig en je kunt kiezen uit tal van rollen. Iemand zal je laten zien wat je moet doen op de dag zelf, je hoeft niet eerder bij een parkrun evenement te zijn geweest, en er is altijd iemand aanwezig om te helpen. Je hoeft alleen maar contact op te nemen met het plaatselijke evenemententeam via de gegevens op hun webpagina of via sociale media.

 

Vrijwilligerswerk bij parkrun is een fantastische manier om in contact te komen met en een positieve invloed te hebben op je lokale gemeenschap. Het helpt je nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe vaardigheden te leren of gewoon je bestaande vaardigheden toe te passen. Meer dan 500.000 verschillende mensen over de hele wereld hebben vrijwilligerswerk gedaan bij parkrun en dat aantal groeit nog steeds.

 

NL_3

 

Begin met… kijken

 

parkruns vinden elke week plaats op meer dan 2.200 locaties in 22 landen over de hele wereld. Waarom ga je niet gewoon naar je plaatselijke parkrun en kijk je wat er gaande is. Er is geen druk om mee te doen, en als je vragen hebt, kun je terecht bij een van de vrijwilligers in de hi-vis vesten, of bij een van de wandelaars, joggers of hardlopers. Zij vertellen je graag alles over de bijzondere gemeenschap.

 

Begin met… aanmoedigen

 

Veel vrienden en familie van parkrunners komen langs om de sfeer van de gemeenschap op te snuiven, hun geliefden te steunen en na afloop gezellig bij te praten in het café. Bij parkrun is iedereen welkom die aan de zijlijn wil staan en mensen wil aanmoedigen. Als je dit leuk vindt, raden we je aan de vrijwilligersrol van routeregelaar eens te proberen!

 

Begin met… een vriend

 

Uit onze inzichten blijkt dat mond-tot-mondreclame een van de krachtigste manieren is om mensen over te halen naar parkrun te komen. Dus waarom meld je niet een vriend aan en geef je parkrun cadeau voor 2022 en daarna?

 

NL_4

 

Begin met… familie

 

parkrun evenementen bieden de perfecte omgeving om in de buitenlucht en actief te zijn met je gezin.

 

Kinderen tussen 4 en 11 jaar kunnen samen met een volwassene wandelen, joggen of rennen bij parkrun, er is geen maximumleeftijd en iedereen kan vrijwilliger zijn, dus het is echt een familieaangelegenheid!

 

NL_5

 

Begin met… de eerste stap

 

Iedereen hoeft alleen maar de eerste stap te zetten. De eerste stap kan vaak het moeilijkst zijn, dus waarom zou je vandaag niet iemand helpen zijn eerste stap te zetten. Of dat nu een stap uit de voordeur is, een stap bij je allereerste parkrun of een stap om je aan te melden als vrijwilliger. Het telt allemaal!

 

Begin met… plezier hebben

 

Uiteindelijk zijn parkruns gewoon een plek waar mensen naartoe kunnen gaan om een leuke tijd te hebben. Er zijn elke week evenementen, waaraan mensen kunnen deelnemen hoe ze willen, zo vaak ze willen.

 

NL_6

 

Er zijn wandelaars en hardlopers, vrijwilligers en toeschouwers, hondenuitlaters, kinderwagens en mensen in een rolstoel. Er zijn mensen die voor het eerst en mensen die voor de honderdste keer meedoen.

 

Maar wat we wel kunnen garanderen is dat er veel mensen zijn die in hun lokale gemeenschap een geweldige tijd hebben.

 

#loveparkrun

Deel met je vrienden:

Rouken-Glen-junior-040623-62

Vrijwilligerswerk is makkelijk – doe ook mee!

Wereldwijd trekken bijna 40.000 mensen het felgekleurde hesje aan en zetten ze de routes uit. Daarom hebben we het altijd al belangrijk gevonden om te weten hoe het met onze parkrunvrijwilligers gaat. Of het nu gaat om het aanmoedigen van wandelaars en hardlopers, barcodes scannen of op een heleboel andere manieren meedoen, we waarderen elke…

HEADER

Welkom bij Groene Ster parkrun, Leeuwarden!

Welkom bij Groene Ster parkrun (vanaf 30 september) in recreatiegebied de Groene Ster aan de oostzijde van Leeuwarden.   De parkrunroute bestaat uit 3 rondes over fiets- en wandelpaden, langs het strand en door bosrijk gebied. De start en finish zijn bij de kiosk, met mooi uitzicht over het water.     Het idee voor…