Nieuws - 3rd maart 2023
Tags:

Vijf redenen waarom we van de barcode houden

49459722682_b3da47ef14_h-6b459d8d2e664d81-900x416

Bij parkrun streven we ernaar om deelnemers nu eenzelfde ervaring te geven als toen we begonnen met parkrun in 2004.

 

Maar één ding is in de loop der jaren wel veranderd – de barcode. In dit artikel vertellen we hoe belangrijk de barcode eigenlijk is en waarom we er zo van houden.

 

Gedurende de eerste vijf jaar van parkrun was er geen barcode-systeem. Elke week werd er door vrijwilligers een database van alle individuele parkrunners gedownload en die werd dan gebruikt om de tijden vast te leggen in een specifiek bestand.

 

Het barcode-systeem zoals we dat nu kennen werd pas in 2009 geïntroduceerd. Als je nu je barcode laat scannen aan het einde van je parkrun, kun je je statistieken direct aan je laten versturen. Ook registreert je barcode je elke keer als je meehelpt, zodat je ook een volledig overzicht hebt van alle keren dat je hebt meegeholpen bij parkrun.

 

Image from iOS

 

Alhoewel het digitaal scannen van barcodes nu wordt toegestaan, willen we er toch even bij stil staan waarom we zo van de papieren versie houden en hoe het zelfs een leven kan redden.

 

Een gevoel van veiligheid

In het geval dat er iets met je zou gebeuren tijdens parkrun, dan hebben mede-parkrunners en hulpdiensten gemakkelijk toegang tot je contactgegevens op je geprinte barcode. Dit geldt ook als je naar of van een parkrun komt of in zijn algemeenheid als je ergens van of naartoe gaat.

 

51726453581_4cd14b1cac_o

 

Een persoonlijke begroeting

De parkrun-gemeenschap is bijzonder en de vriendelijkheid van parkrunners draagt daaraan bij. Hoe geweldig is het niet als een barcode scanner je bij je naam noemt omdat die op je geprinte barcode staat? En misschien herinnert die persoon zich dat wel de daaropvolgende week; het kan ze helpen om zich onderdeel van de gemeenschap te voelen en om nieuwe vriendschappen te sluiten.

 

 

Je lichter voelen

Als je je persoonlijke barcode meeneemt hoef je je telefoon niet bij je te hebben tijdens het evenement. Je kunt je even afsluiten van de drukke wereld en net iets lichter van je loop genieten, in de wetenschap dat je nog steeds je tijd kan laten vastleggen.

 

Je liefde voor parkrun laten zien

Met onze selectie van polsbandjes en schoenlabels kun je je liefde voor parkrun laten zien, of dat nu om je pols is als je de kantoordeur opent of vastgemaakt aan je favoriete paar loopschoenen. Draag ze door de week en je hebt direct een aanleiding om een gesprekje aan te gaan over je favoriete weekend bezigheid.

 

 

Steun parkrun

Het streven van parkrun is om “gratis, voor iedereen, voor altijd” te zijn. We genereren inkomsten om onze evenementen te ondersteunen via aankopen in onze online winkel. Je steunt daarmee niet alleen parkrun, aangezien alle winst naar ons terugvloeit, maar je helpt zo ook om de parkrun-magie levend te houden. Als je je barcode wil upgraden, dan kun je hier terecht voor alles wat je maar nodig zou kunnen hebben op het gebied van armbanden en schoenlabels!

 

#loveparkrun

Deel met je vrienden:

HEADER

Foto overzicht van Nederland: 25 maart

Welkom bij de foto-ronde van een winderig weekend in Nederland. Goed gedaan aan iedereen die zaterdagochtend is gekomen en dank aan alle fantastische vrijwilligers! Zo zag het eruit:     Het parkrun gevoel! Klaar voor de start van Reeuwijkse Hout parkun     Grijze lucht, ook bij Reeuwijkse Hout parkun     Een geweldige tijd…

nl 5

Vijf mentale trucs voor je volgende parkrun

Vijf kilometer. 5000 meter. 500.000 centimeter. 5.000.000 millimeter. Hoe je het ook bekijkt, parkrun is elke week dezelfde afstand.   Maar sommige weken voelt het veel, veel langer!   Hier zijn vijf mentale trucs die je kunt gebruiken om je wekelijkse parkrun te laten voelen als een wandeling, jog of hardloopwedstrijd in het park…  …