Nieuws - 7th maart 2023
Tags:

Handjes in de lucht voor parkrun!

HEADER

Marlien vertelt hoe Sonsbeek parkrun een vast, positief onderdeel is geworden van haar weekend
 
Vorig jaar Mei was ik bij vrienden op bezoek in Berlijn, zij lopen elke week de parkrun en dus ging ik mee op zaterdagochtend…. Ik ben nooit een echte hardloper geweest en vond het ook niet heel erg leuk. Het kostte me vooral veel moeite dus deed ik het niet zo vaak.
 
3
 
De parkrun in Berlijn vond ik wel erg leuk, we liepen met een grote groep, mensen moedigen je aan, iedereen loopt z’n eigen tempo, je tijd wordt bijgehouden en de sfeer is erg goed! Na die tijd voelde het echt als een overwinning dat ik gewoon 5 km had hardgelopen, dit smaakte naar meer…
 
6
 
Ik wist dat er in Arnhem ook een parkrun was, en dacht: misschien toch maar eens gaan kijken! Sindsdien ben ik er eigenlijk bijna elke week! De sfeer is erg goed, de mensen zijn super vriendelijk en ik ben warm onthaald. Je bepaald zelf op welk tempo je de parkrun doet en of je wel of niet open staat voor een praatje.
 
4
 
Als ik geblesseerd ben help ik soms als vrijwilliger zodat ik ook iets terug kan doen of kies ik ervoor om te gaan ‘parkwalken’ -fijn om zo toch mee te kunnen doen! Ik kan nu wel zeggen dat het vaste prik voor me is om op zaterdag om 9 uur in het sonsbeekpark te staan, ondertussen samen met m’n vriend! Super tof ook dat er steeds meer mensen bij komen! Dus handjes in de lucht voor (sonsbeek) parkrun!
 
5
 
Marlien Jonkers
A7116784
Sonsbeek parkrun

Deel met je vrienden:

HEADER

Foto overzicht van Nederland: 25 maart

Welkom bij de foto-ronde van een winderig weekend in Nederland. Goed gedaan aan iedereen die zaterdagochtend is gekomen en dank aan alle fantastische vrijwilligers! Zo zag het eruit:     Het parkrun gevoel! Klaar voor de start van Reeuwijkse Hout parkun     Grijze lucht, ook bij Reeuwijkse Hout parkun     Een geweldige tijd…

nl 5

Vijf mentale trucs voor je volgende parkrun

Vijf kilometer. 5000 meter. 500.000 centimeter. 5.000.000 millimeter. Hoe je het ook bekijkt, parkrun is elke week dezelfde afstand.   Maar sommige weken voelt het veel, veel langer!   Hier zijn vijf mentale trucs die je kunt gebruiken om je wekelijkse parkrun te laten voelen als een wandeling, jog of hardloopwedstrijd in het park…  …