Nieuws - 8th maart 2023
Tags:

Drie miljoen vrouwen en meisjes bij parkrun. Maar we kunnen meer doen.

Amsterdam header

Woensdag was het Internationale Vrouwendag en we zijn er trots op dat we bijna drie miljoen vrouwen en meisjes hebben mogen verwelkomen om te wandelen, joggen, rennen en om vrijwilligerswerk te doen bij parkrun.
 
Alhoewel duizenden vrouwen en meisjes elk weekend meedoen aan parkrun, weten we ook dat ze minder vaak naar parkrun komen nadat ze zich geregistreerd hebben.
 
Chrissie Wellington OBE, parkrun’s global head of health and wellbeing, bespreekt waarom we de deelname van vrouwen en meisjes bij parkrun vieren en prioriteit geven.
 
Tapijn 1
 
parkrun en junior parkrun is voor iedereen: het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt. Maar we weten dat veel mensen moeite hebben om het voornemen om naar parkrun te komen om te zetten in de realiteit van deelname als wandelaar, loper of vrijwilliger.
 
Hoewel we ons willen richten op het aanmoedigen van zoveel mogelijk mensen om deel te nemen, willen we ook speciale aandacht besteden aan het wegnemen of minimaliseren van de belemmeringen waarmee bepaalde groepen worden geconfronteerd.
 
En daarom doen we een speciale inspanning, gekoppeld aan Internationale Vrouwendag 2023, om echt meer vrouwen en meisjes aan te moedigen om zich te registreren en voor het eerst naar parkrun te komen. We gebruiken deze gelegenheid ook om alle miljoenen vrouwen en meisjes die deel uitmaken van de parkrungemeenschap te vieren.
 
Dat wil niet zeggen dat we alleen prioriteit geven aan de deelname van vrouwen en meisjes, maar we weten uit onze inzichten dat het vrouwen en meisjes zijn die zich veel vaker inschrijven voor parkrun en dan niet komen opdagen, of één keer gaan en niet meer terugkomen.
 
Karp 2
 
We weten ook dat vrouwen veel minder vaak evenementleider zijn, de zichtbare, boegbeeld-vrijwilliger bij een evenement. En we weten dat buiten parkrun, vrouwen en meisjes minder vaak fysiek actief zijn, om verschillende redenen. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Wij kunnen de status quo veranderen!
 
Dus deze week, nu we IWD 2023 vieren, is het de bedoeling dat zoveel mogelijk vrouwen en meisjes meedoen. En jij kunt ons daarbij helpen!
 
Waarom wend je je niet tot een vriend, een familielid of een collega, moedig ze aan om zich aan te melden en naar parkrun of junior parkrun te komen? Misschien kun je een groep samenstellen die samen kan deelnemen; of misschien kun je wat super smiley foto’s of verhalen op social media plaatsen zodat iedereen ze kan zien.
 
Iedereen kan een rolmodel zijn voor iemand anders, en soms moeten we het gewoon zien om te geloven dat we het kunnen zijn.
 
Heb een fantastische Internationale Vrouwendag, en laten we vieren dat parkrun echt voor iedereen is!
 
Chrissie 1
 
Chrissie Wellington OBE, global head of health and wellbeing at parkrun
 
#loveparkrun

Deel met je vrienden:

HEADER

Foto overzicht van Nederland: 25 maart

Welkom bij de foto-ronde van een winderig weekend in Nederland. Goed gedaan aan iedereen die zaterdagochtend is gekomen en dank aan alle fantastische vrijwilligers! Zo zag het eruit:     Het parkrun gevoel! Klaar voor de start van Reeuwijkse Hout parkun     Grijze lucht, ook bij Reeuwijkse Hout parkun     Een geweldige tijd…

nl 5

Vijf mentale trucs voor je volgende parkrun

Vijf kilometer. 5000 meter. 500.000 centimeter. 5.000.000 millimeter. Hoe je het ook bekijkt, parkrun is elke week dezelfde afstand.   Maar sommige weken voelt het veel, veel langer!   Hier zijn vijf mentale trucs die je kunt gebruiken om je wekelijkse parkrun te laten voelen als een wandeling, jog of hardloopwedstrijd in het park…  …