Nieuws - 14th maart 2023
Tags:

Welkom bij Waterakkers parkrun!

HEADER WATERAKKERS

Welkom bij Waterakkers parkrun (vanaf zaterdag 1 april) in het bijzondere, nieuw ontwikkelde gebied tussen Breda en Teteringen, de Waterakkers. Op deze goed bereikbare, waterrijke locatie krijgt het Zuiden van Nederland er een prachtige parkrun bij.
 

IMG_5475

 
De grote running community van Breda en omstreken zat er al lang op te wachten; een eigen parkrun, als vaste prik op de zaterdagmorgen. De toevoeging van Waterakkers is dan ook fantastisch nieuws voor de bourgondische stad Breda, waar social events enorm populair zijn en niet weg te denken uit het dagelijks leven. En de unieke plek op fietsafstand van het centrum van de stad én gemakkelijk te bereiken via de uitvalswegen maakt dat het team een grote groep parkrunners verwacht te ontvangen vanaf het voorjaar van 2023.
 
De parkrunroute bestaat uit een mooie vlakke route waarin over fiets- en wandelpaden langs het water, waarbij het tweede gedeelte via een bruggetje dubbel gelopen wordt. Na exact 5 kilometer bevindt de finish zich precies voor de deur van boerderijwinkel “Bij Snoek” voor een post-run koffie en, voor de liefhebbers, vers ijs.
 
 

335493823_917401766070440_8067493697011893657_n

 
Het idee voor parkrun in Breda was er al lang en vanuit diverse kanten meldden lokale lopers, maar ook stadsbewoners met internationale parkrun-ervaring zich al vaker bij de parkrun-organisatie. Ondanks het vele groen in en om de stad en de grote groep geïnteresseerden was het even zoeken naar de juiste locatie. Een natuurlijk setting met voldoende ruimte en een uitstekende, ononderbroken route vond het team uiteindelijk aan de Waterakkers. De mogelijkheid om start- en finishgebied voor de deur van een gezellige ijsboerderij te plaatsen, maakte dit de locatie bij uitstek voor langverwachte parkrun in de Parel van het Zuiden, zoals Breda genoemd wordt.
 
 

IMG_5503

 

Het team bestaat uit crew members uit parkrunners met internationale roots, zoals de Zuid-Afrikaanse team lead Kelly, maar heeft ook leden die geboren en getogen zijn in Breda en daarmee de lokale loopgroepen vertegenwoordigen. Bovendien zijn er crew members die al veel ervaring hebben met het organiseren van parkruns in onder andere Rotterdam en Utrecht. Een team dat klaar is om parkrun Waterakkers op de kaart te zetten!

 

Op 1 april 2023 gaat parkrun Waterakkers dan echt van start. We hopen je te zien bij één van onze parkruns, elke zaterdag zijn we er om 9:00. Iedereen is welkom, of je nu een snelle hardloper bent of een mooie wandeling wilt maken. Hopelijk tot snel!

 

Graag tot snel bij Waterakkers parkrun!

Deel met je vrienden:

HEADER

Foto overzicht van Nederland: 25 maart

Welkom bij de foto-ronde van een winderig weekend in Nederland. Goed gedaan aan iedereen die zaterdagochtend is gekomen en dank aan alle fantastische vrijwilligers! Zo zag het eruit:     Het parkrun gevoel! Klaar voor de start van Reeuwijkse Hout parkun     Grijze lucht, ook bij Reeuwijkse Hout parkun     Een geweldige tijd…

nl 5

Vijf mentale trucs voor je volgende parkrun

Vijf kilometer. 5000 meter. 500.000 centimeter. 5.000.000 millimeter. Hoe je het ook bekijkt, parkrun is elke week dezelfde afstand.   Maar sommige weken voelt het veel, veel langer!   Hier zijn vijf mentale trucs die je kunt gebruiken om je wekelijkse parkrun te laten voelen als een wandeling, jog of hardloopwedstrijd in het park…  …