Nieuws - 16th mei 2023
Tags:

parkrun maakte het allemaal gemakkelijk

Screenshot 2023-05-11 at 11.28.27

Rahema Mamodo begon met parkrunnen na het voltooien van een 5k startersprogramma. Ze kreeg de steun en inclusiviteit van de parkrun-gemeenschap, wat haar ertoe bracht lid te worden van een hardloopclub en deel te nemen aan langeafstands-wedstrijden.

 

De leider van mijn 5k-groep raadde mij aan parkrun te proberen. Ik schreef me in en ging naar mijn plaatselijke evenement, niet echt wetende wat ik kon verwachten.

 

Mijn eerste parkrun-ervaring was echt goed, ik voelde me nogal overweldigd en nerveus omdat dit de eerste keer zou zijn dat ik een 5k zou afleggen en er andere parkrunners waren met wie ik de startlijn zou delen!

 

Ik begon achteraan in de groep en ik had een geweldige tijd. Er was veel aanmoediging en steun van mede-parkrunners die voor mij waren gefinisht en van de marshals op de route.

 

Iedereen was zo gastvrij en vriendelijk dat ik bij thuiskomst besloot me in te schrijven voor mijn allereerste wedstrijd!

 

Rahema 3

 

Die zeer positieve eerste parkrun-ervaring heeft ertoe geleid dat ik elke week terugga naar parkrun, of om deel te nemen aan de 5km of om mee te helpen en ik moedig mijn vrienden aan om mee te doen.

 

Als moslima heb ik bij alle parkruns die ik heb gedaan een heel positieve ervaring gehad. Iedereen is welkom, ongeacht wie je bent. Zelfs als ik niet loop, bijvoorbeeld als ik vast tijdens de Ramadan, kan ik me nog steeds gemakkelijk aanmelden als vrijwilliger en voel ik me deel van de gemeenschap.

 

parkrun is nu een vaste gewoonte geworden. Ik kijk er elke week naar uit en doe mijn best om geen zaterdag te missen! Ik heb een hele nieuwe groep vrienden gemaakt en voel me absoluut een deel van de gemeenschap.

 

Het was net de stimulans die ik nodig had na het 5km programma om te blijven lopen, parkrun maakte het zo gemakkelijk. Naast het meedoen aan wedstrijden over langere afstanden ben ik ook lid geworden van een plaatselijke hardloopclub.

 

Nu ik lid ben geworden van het Brooks Run Happy Team, vind ik het ook leuk om Brooks te helpen met hun parkrun Happy Tour.

 

Bij de 34 verschillende parkruns die ik heb gelopen, ben ik altijd hartelijk ontvangen en ik vond ze allemaal heel inclusief. Een van de meest gedenkwaardige parkruns die ik heb gedaan is het Woolacombe Dunes evenement met zijn route over de zandduinen. Het moet een van de zwaarste parkrun routes zijn die ik ooit heb gedaan en een van de meest unieke, maar ik hield van de uitdaging en ik moet terug om het nog eens te proberen als het weer warmer is!

 

Screenshot 2023-05-11 at 11.32.06

 

Ik vind vrijwilligerswerk net zo leuk als parkrunnen of parkwalking. Ik heb al heel wat keren vrijwilligerswerk gedaan in verschillende rollen, maar er zijn er nog een paar die ik nog niet heb geprobeerd en die wil ik in de toekomst proberen.

 

Ik probeer andere moslimvrouwen echt aan te raden om het gewoon eens te proberen en eens te kijken naar je plaatselijke parkrun, de moed te hebben om die start te maken en mee te doen. Ook al heet het parkrun, het is volkomen aanvaardbaar (en aangemoedigd) om de hele route te wandelen als je dat liever doet. Je kunt ook overwegen om mee te helpen, want er zijn verschillende rollen beschikbaar, waarin je getraind wordt.

 

Ik zou iedereen parkrun aanraden. Hoe je ook kiest om deel te nemen, je voelt je meteen onderdeel van de parkrungemeenschap!

 

Rahema Mamodo

 

#loveparkrun

Deel met je vrienden:

jasBack

Ambassadeursprogramma viert tienjarig bestaan

Deze week kijken we terug op het Ambassadeursprogramma van parkrun dat tien jaar bestaat.   Dankzij de ambassadeurs raken meer mensen betrokken bij parkrun, wordt hun kennis gedeeld zodat de gezondheid en het welzijn van hun gemeenschap baat bij hebben.   Ontdek hoe het allemaal begon, wat de ambassadeurs doen en wat we samen hebben…

HEADER

Klaar voor extra parkruns op de Nederlandse ‘speciale dag’ op maandag 29 mei

Dit jaar houden we voor het eerst extra parkruns op de ‘speciale dag’ die we voor Nederland hebben uitgekozen: op Tweede Pinksterdag, maandag 29 mei. En het goede nieuws is dat 11 van onze (momenteel) 16 Nederlandse parkruns van plan zijn een extra parkrun te houden op deze dag.     Alle evenementen starten op…