Nieuws - 7th juni 2023
Tags:

Welkom bij Oosterhout parkrun!

HEADER

Welkom bij Oosterhout parkrun, in park Oosterhout, aan de rand van het stadscentrum van Alkmaar.
 
Onze parkrun route bestaat uit 3 rondes door het veelzijdige park. De route gaat voornamelijk over vlakke fiets- en wandelpaden en heeft een kleine sectie heuvelopwaarts over een gravelpad.
 
Oosterhout11
 
Het park wordt veel gebruikt door de lokale bevolking om te sporten, wandelen, spelen en recreëren. Het is dan ook niet raar dat je in het park sporttoestellen, speeltoestellen, een kinderboerderij, een vlindertuin, een speelstrandje en een hondenstrandje vindt.
 
Het idee voor een parkrun in de buurt van Alkmaar is er al vanaf het begin dat parkrun naar Nederland zou komen. En sommige leden van ons kernteam waren dan ook betrokken bij het opzetten van parkrun in Nederland. Helaas kwam het o.a. door de corona pandemie in Alkmaar nog niet van de grond.
 
Oosterhout09
 
Inmiddels bestaat ons team uit een internationaal gezelschap waarvan een aantal leden parkrun al kennen uit hun thuislanden Engeland, Ierland en Zuid-Afrika. Andere leden zijn juist enthousiast geworden omdat ze geen parkrun in de buurt hadden, maar wel geregeld als parkrun toerist deelnemen. Bij elkaar een zeer gedreven team dat parkrun graag in haar omgeving wil delen. En Alkmaar was hiervoor de plek.
 
Oosterhout12
 
Na het bekijken van een aantal mogelijke locaties in en om Alkmaar, zijn we uitgekomen bij park Oosterhout. Dé locatie om een parkrun te kunnen organiseren waaraan iedereen kan meedoen. Of je nu een familie, wandelaar, jogger of hardcore hardloper bent, parkrun is het event voor jou. Ook buggy’s, rolstoelen en zelfs een trouwe viervoeter aan een (vaste) riem zijn welkom. Onze route is geschikt voor iedereen. Het park is goed bereikbaar en heeft prima voorzieningen.
En na je parkrun ben je met een paar minuten in hartje centrum voor een leuk dagje Alkmaar.
 
Team vols
 
Op 10 juni 2023 gaat parkrun Oosterhout van start. We hopen je te zien bij één van onze evenementen. Hopelijk tot snel!
 
Team Oosterhout parkrun, Alkmaar

Deel met je vrienden:

HEADER

Foto-overzicht van Nederland: 16 september

Welkom bij het wekelijkse fotorondje. Deze week hadden we een recordaantal evenementen (18) en een recordaantal vrijwilligers (172) om dit allemaal mogelijk te maken. Weer een recordweek dus!   Bekijk hier een selectie van de foto’s     Feest in Almere ter gelegenheid van het éénjarig jubileum van Beatrixpark parkrun!     Felicitaties voor Claire…

HEADER

Warm lopen voor parkrun

Johan Neve vindt het, als snelle loper in de Masters-categorie, leuk om op topniveau te strijden met atleten van over de hele wereld. Maar als hij niet aan het trainen is kun je hem op de fiets vinden, waar hij lokale lopers die hij tegenkomt aanmoedigt om mee naar parkrun te komen!   Lees hier…