Nieuws - 15th augustus 2023

Zeven jaar parkrun-verhalen

357419724_579992190963032_7138898010214033404_n-9900000000079e3c

Deze week vieren we zeven jaar parkrun Canada, n hoewel dat verhaal het delen waard is, is het de achtergrond voor een overvloed aan verhalen in de parkrunwereld. Van ongelofelijke persoonlijke prestaties tot hartverwarmende gemeenschapsbanden, Canadese parkruns hebben veel verhalen opgeleverd die het verdienen om verteld te worden.

 

Verhalen zijn overal te vinden. Ze zijn te vinden op onze blog, op, social media pagina’s, of je hoort ze van anderen, maar je vindt ze gemakkelijk als je op zoek gaat. Bij parkrun maken mensen graag een praatje met je, of je nu in de rij voor de barcodescanner staat, een kop koffie drinkt, met andere vrijwilligers zit of met de lopers en wandelaars tijdens de 5km. Het is bijna nooit een slecht moment en zaterdagochtend is het de ideale gelegenheid om een aantal van die verhalen te ontdekken, of die van jezelf te delen.

 

De variëteit is indrukwekkend. Zo hoorden we onlangs van de eventcoördinatoren van Moussette parkrun en hoe ze geïnspireerd werden om parkrun naar Gatineau te brengen na hun ervaring als vrijwilliger bij Orleans parkrun.

 

image62

 

Dan is er Laurie, die zichzelf oorspronkelijk in 2017 niet als een sportief persoon beschouwde, maar toch betrokken wilde raken bij een ‘fun run’. De rol van staartloper bij parkrun zorgde ervoor dat er geen angst was om laatste te worden en het was een fantastische plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Laurie heeft inmiddels zowel 100 keer gelopen als 100 keer als vrijwilliger meegeholpen en is een vertrouwd gezicht bij Richmond Olympic parkrun.

 

Suzanne van Nose Hill parkrun in Calgary wist dat wat ze in Groot-Brittannië had meegemaakt, ook ten goede zou komen aan de inwoners van haar nieuwe stad Calgary. Ze vond een route, een team en kreeg de steun van de stad om Nose Hill parkrun te lanceren, de eerste Canadese parkrun.

 

Bij North Bay parkrun, hoorden we in 2019 van Angela hoe hardlopen haar hielp om fysiek actiever te worden, de vermoeidheid van haar normale routine te bestrijden en haar tijd te geven om gewoon zichzelf te zijn.

 

350633729_1387306941879796_7271768135084955757_n

 

Dit zijn maar een paar verhalen van de vele die er zijn. Deze zomer hebben in Canada elke week ongeveer 2.000 mensen deelgenomen aan parkrun. Dat zijn veel verhalen! Te veel om hier te delen, maar ze zijn er, klaar om door jou ontdekt te worden.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Debby Fu, de eventcoördinator van Central parkrun, is zich er maar al te goed van bewust dat er heel veel verhalen zijn en dat je er alleen maar naar hoeft te vragen om ze te horen. Dus op een dag in februari 2020 besloot ze precies dat te doen en leerde ze wat parkrun voor mensen betekent.

 

We moedigen je aan hetzelfde te doen. Je weet nooit wie je ontmoet, welke verhalen je hoort en misschien wat je volgende avontuur zal inspireren.

 

362694433_590447533250831_5805331846170198284_n

 

Als je naar parkrun komt, denk er dan aan dat je niet alleen de kans krijgt om fysiek actief te zijn in de buitenlucht en nieuwe mensen te ontmoeten, maar ook om elkaars verhalen te horen en te delen.

 

parkrun in Canada bestaat al zeven jaar en we horen de verhalen graag! We zijn enthousiast over de verhalen die we al gehoord hebben en nog meer over de verhalen die op ons wachten. De volgende keer dat je een parkrun bezoekt, bedenk dan dat iedereen een uniek verhaal heeft dat het delen waard is, dus pak een kop koffie en vraag ernaar.

 

Wil je niet wachten? Deel je verhaal hier.

 

#loveparkrun

Deel met je vrienden:

HEADER

Foto-overzicht van Nederland: 16 september

Welkom bij het wekelijkse fotorondje. Deze week hadden we een recordaantal evenementen (18) en een recordaantal vrijwilligers (172) om dit allemaal mogelijk te maken. Weer een recordweek dus!   Bekijk hier een selectie van de foto’s     Feest in Almere ter gelegenheid van het éénjarig jubileum van Beatrixpark parkrun!     Felicitaties voor Claire…

HEADER

Warm lopen voor parkrun

Johan Neve vindt het, als snelle loper in de Masters-categorie, leuk om op topniveau te strijden met atleten van over de hele wereld. Maar als hij niet aan het trainen is kun je hem op de fiets vinden, waar hij lokale lopers die hij tegenkomt aanmoedigt om mee naar parkrun te komen!   Lees hier…