Nieuws - 24th augustus 2023
Tags:

Het is een geweldige tijd om te parkrunnen!

HEADER

Nu het einde van de zomer nadert, is er geen beter moment om op zaterdagochtend naar buiten te gaan en mee te doen met parkrun. Van Groningen in het noorden tot Maastricht in het zuiden, er zijn steeds meer evenementen om uit te kiezen. Het wordt steeds toegankelijker om er één te vinden, waar je ook bent in Nederland.
 
Laten we eens kijken naar de redenen waarom dit het perfecte moment is om parkrun in Nederland te omarmen:
 
Amsterdam 1
 
1. Het is populairder dan ooit
 
parkrun groeit! Het gemiddelde aantal deelnemers in het hele land is historisch hoog en blijft groeien.
 
Het is nog steeds augustus en zomer, dus ga er op uit en doe mee. De energie en het gemeenschapsgevoel onder de deelnemers creëert een vriendelijke sfeer waar je keer op keer naar terug wilt keren.
 
Kralingse Bos 1
 
2. Omarm buiten zijn
 
Het weer staat in deze tijd van het jaar (meestal!) aan onze kant en biedt de perfecte achtergrond voor parkrunevenementen in het hele land. De omgeving van elke parkrun is heel verschillend. Elk evenement biedt iets unieks, van formele parken tot schaduwrijke bossen.
 
Sons 2
 
3. Bloeiende gemeenschappen
 
Met meer mensen die meedoen, wordt de parkrungemeenschap nog sterker (juli was onze maand met de meeste deelnemers ooit!). Je wordt omringd door gelijkgestemden die samen gezond willen blijven, actief willen zijn en plezier willen hebben. Het gevoel deel uit te maken van deze gastvrije gemeenschap motiveert je om terug te blijven komen.
 
De POtten
 
4. parkrun toerisme
 
parkrun is een geweldige manier om door het land te reizen en steden en parken te bezoeken die je nog nooit hebt bezocht. Er is geen betere manier om een lang weekend te beginnen dan met een parkrun op zaterdagochtend!
 
Sommige mensen hebben alle huidige 17 evenementen in Nederland voltooid! Zullen zij het kunnen blijven bijbenen als het aantal evenementen blijft groeien?!
 
Tapijn Katie 50
 
5. Behaal je volgende mijlpaal
 
Hoeveel parkruns heb jij al gelopen? 1? 15? 115? Hoeveel het er ook zijn, er is altijd een mijlpaal om naartoe te werken. We willen je prestaties samen met jou vieren en als het 10 parkruns (voor kinderen), 25, 50, 100, 250 of 500 (1.000 misschien?) parkruns worden, kun je lid worden van elke mijlpaalclub!
 
6. Nieuwe evenementen
 
Het wordt steeds makkelijker om een parkrun te vinden! Met twee nieuwe evenementen gepland voor de herfst in Sittard en Den Bosch (meer nieuws over deze evenementen volgt binnenkort!) wordt het hopelijk makkelijker als je in deze steden woont om mee te doen en biedt het meer mogelijkheden als je onderweg bent. Er staan nog meer evenementen op stapel, dus hou het in de gaten!
 
Karp 1
 
7. Je hoeft niet hard te lopen…
 
Je kunt wandelen of meehelpen! We hebben gemerkt dat vrijwilligerswerk evenveel, zo niet meer, voordelen biedt dan het hardlopen of wandelen van een parkrun. Vrijwilligerswerk stelt je in staat om bij te dragen aan de lokale gemeenschap en om betekenisvolle relaties op te bouwen. Het is een geweldige manier om je persoonlijke vaardigheden te verbeteren en het plezier te ervaren deel uit te maken van een lokale gemeenschap. Neem contact op met je plaatselijke evenement om te zien hoe je mee kunt doen.
 
Zoveel redenen om naar buiten te gaan en dit is een uitstekende tijd van het jaar om mee te komen doen. Als je nieuw bent, hoef je je maar één keer te registreren op www.parkrun.co.nl/register/. Vergeet niet je barcode mee te nemen (uitgeprint of op je telefoon) zodat je in de uitslagen kunt worden opgenomen!
 
#loveparkrun

Deel met je vrienden:

HEADER

Foto-overzicht van Nederland: 16 september

Welkom bij het wekelijkse fotorondje. Deze week hadden we een recordaantal evenementen (18) en een recordaantal vrijwilligers (172) om dit allemaal mogelijk te maken. Weer een recordweek dus!   Bekijk hier een selectie van de foto’s     Feest in Almere ter gelegenheid van het éénjarig jubileum van Beatrixpark parkrun!     Felicitaties voor Claire…

HEADER

Warm lopen voor parkrun

Johan Neve vindt het, als snelle loper in de Masters-categorie, leuk om op topniveau te strijden met atleten van over de hele wereld. Maar als hij niet aan het trainen is kun je hem op de fiets vinden, waar hij lokale lopers die hij tegenkomt aanmoedigt om mee naar parkrun te komen!   Lees hier…