Nieuws - 29th augustus 2023
Tags:

Welkom bij Stadspark parkrun, Sittard!

HEADER

Welkom bij Stadspark parkrun, Sittard, op een steenworp afstand van het gezellige centrum van Sittard. Onze parkrun bestaat uit vier rondes van 1,25 kilometer over fiets- en wandelpaden langs de Geleenbeek, de Ophovenermolen en de roeivijver. De start en finish bevinden zich voor de ingang van het oude zwembad aan de Vijverweg.
 
1
 
Het idee om in Sittard een parkrun te organiseren speelde bij een aantal enthousiastelingen, los van elkaar. Op het moment dat het initiatief op Facebook werd gedeeld, bracht parkrun deze mensen met elkaar in contact. De keuze voor het Stadspark van Sittard als de beste locatie was snel gemaakt, waarna er een parcoursverkenning georganiseerd, waar gezocht is naar een route die geschikt is om te rennen en te wandelen, maar de lopers ook langs de mooie plekjes van het park voert. En zo ontstond een groepje vrijwilligers dat jullie graag op zaterdag 9 september om 9.00 uur ontvangt voor de eerste officiële Stadspark parkrun Sittard!
 
2
 
Direct naast het pak, vlakbij de start van de parkrun, ligt het gezellige cafe-restaurant De Vief Heringe, waar na afloop gezamenlijk een kop koffie kan worden gedronken.
 
3
 
Over het Stadspark
Stadspark Sittard is een langgerekt stadspark in Sittard, provincie Limburg. De totale oppervlakte van het park is ongeveer 18 hectare. De aanleg van het park vond plaats tussen 1921 en 1933, naar een ontwerp van tuinarchitect Dirk Tersteeg, als werkverschaffingsproject. In 1933 werd het openluchtzwembad in het park officieel geopend. Inmiddels is het stadspark meerdere malen vernieuwd en heringericht. Het zwembad dat tot 1985 in is gebruik geweest, werd tussen 1994 en 1995 gesloopt, waarbij enkel de kenmerkende voorgevel bewaard is gebleven. Het park is in 2000 verklaard tot rijksmonument en is een populaire bestemming voor hardlopers, wandelaars, sportclubs, vissers en vele anderen.

Deel met je vrienden:

HEADER

Foto-overzicht van Nederland: 16 september

Welkom bij het wekelijkse fotorondje. Deze week hadden we een recordaantal evenementen (18) en een recordaantal vrijwilligers (172) om dit allemaal mogelijk te maken. Weer een recordweek dus!   Bekijk hier een selectie van de foto’s     Feest in Almere ter gelegenheid van het éénjarig jubileum van Beatrixpark parkrun!     Felicitaties voor Claire…

HEADER

Warm lopen voor parkrun

Johan Neve vindt het, als snelle loper in de Masters-categorie, leuk om op topniveau te strijden met atleten van over de hele wereld. Maar als hij niet aan het trainen is kun je hem op de fiets vinden, waar hij lokale lopers die hij tegenkomt aanmoedigt om mee naar parkrun te komen!   Lees hier…