News - 6th December 2016
Taggar:

Årets julklapp är början på ett samtal

Mind photo newsletter

Vårt språk växte fram i en tid då det var viktigare att överleva än att känna efter. Därför saknar vi fortfarande ord för att beskriva vårt mående. Ord vi behöver för att må bättre, om vi ska lyssna till forskning om psykisk hälsa.

 

Boken Ord Inuti är ett bidrag till det svenska språket. Med 150 nya ord för känslor. Se den som ett lexikon eller en ordlista. Kanske till och med en självhjälpsbok. För oss är den början på ett viktigt samtal.

 

Varje år väljer över 1500 människor i Sverige att ta sitt liv. Vårt mål är att den siffran ska bli noll. Att ingen ska sakna någon att prata med. Att ingen ska känna sig sviken av språket.

 

Varje sålt exemplar innebär en gåva till Minds verksamhet. En gåva som gör det möjligt för Mind att utbilda fler volontärer, svara på fler samtal och rädda fler liv. En gåva som ger fler människor möjligheten att berätta hur de mår för någon som lyssnar.

 

Årets julklapp är möjligheten att sätta ord på våra känslor. Läs mer om boken här.

 

Photo: Gustav Broström

Share this with friends:

Nordics 2

Five mental tricks for your next parkrun

Five kilometres. 5,000 metres. 500,000 centimetres. 5,000,000 millimetres. 3.1 miles. However you think of it, parkrun is the same distance every week.   However, some weeks it can feel a lot, lot longer!   Here are five mental tricks you can use to make your weekly parkrun feel like a walk, jog or run in the…

HEADER

Welcome to the Nordic photo roundup from 25 March 2023

Welcome once again to the weekly round-up of our Nordic parkruns. Whilst we were luckier with the cancellations this week – only the events on a winter pause were not running this week – it’s hard to conclude that it’s quite springtime yet for much of the Nordics! Have a look below:     Hands…