News - 24th May 2017
Taggar:

Från Fotbolls VM till Örebro parkrun – en intervju med Mathias Klasenius

Mathias K orebro

En av deltagarna i den första Örebro parkrun var ett känt ansikte, den högt meriterade assisterande domaren Mathias Klasenius. Mathias har varit med och dömt matcher på riktigt hög nivå – VM i Brasilien, EM i Frankrike, Champions League, Europa League och Allsvenskan.
 
Mathias K again
 
Vi ställde några frågor till Mathias om hur han upplevde Örebro parkrun:
 
1. Hur upptäckte du Örebro parkrun?
Jag upptäckte Örebro parkrun genom en artikel i Nerikes Allehanda och tyckte idén lät både rolig och intressant.
 
2. Vad hade du för förväntningar innan?
När jag kom till premiären så blev jag glatt överraskad över hur många volontärer som fanns på plats och på den spontana glädje de spred omkring sig
 
3. Hur upplevde du stämningen, innan, under och efter parkrun?
Stämningen var verkligen bra både bland funktionärerna och oss som deltog. För egen del tog jag det som ett träningspass och sprang på så mycket jag kunde, men det här var ett lopp utan tävlingsstress.
 
4. Hur oftast kan du tänker dig att springa Örebro parkrun?
Jag fick ett så pass bra intryck av Örebro parkrun att jag kommer delta fler gånger. Jag har ett inrutat liv med resor, matcher och träningar, men när det passar mitt schema så kommer jag absolut springa igen.
 
5. Hur mycket vet du om parkrun?
Vi som deltog i premiärloppet fick lite bakgrundsinfo och jag vet att Park Run-konceptet finns på många ställen runtom i världen. Ha en trevlig helg och lycka till med kommande arrangemang!

Share this with friends:

HEADER

Welcome to the special day events in Denmark & Sweden!

This weekend will be a celebration of parkrun with our ‘special day’ events taking place in Denmark on 5th June and Sweden on 6th June, in addition to our regular parkrun events on Saturday 3rd June.   In Denmark 6 of our 9 events will be hosting a special event on Monday 5th June, including…

Cathy-Hannon-3-900x416-1

We’re one team

All around the world, we’ve seen over 28,000 unique volunteers in the parkwalker role and they’ve parkwalked over 52,000 times!   We speak to one of the parkwalkers, Cathy Hannon, about why she chooses to volunteer in her favourite role every Saturday morning. Cathy’s chronic condition means that parkwalking is the best option for her, she relishes the…