News - 6th December 2017
Taggar:

Florens parkun

Göran in Florence

I helgen åkte vi till Florens för att springa årets sista marathon. Till min stora glädje upptäckte vi att det finns parkrun även här.
 
På fredag kväll kikade vi kartan och tolkade den som att det var drygt 3 km från vårt hotell till starten i parken vid Viale del Pegaso. Vi hängde på låset till frukosten och joggade sedan iväg i god tid. På vägen dit tog vi som sig bör några bilder vid Ponte Vecchio och träffade även en löpare från Norge. Det visade sig snart att det var mycket längre till parken än vi trodde och plötsligt var det bara 10 minuter kvar till start.
 
Till slut lyckades vi lokalisera oss och då var det 1,8 km kvar men bara 5 minuter till start. På avstånd lyckades vi sedan se hela gänget som väntade på att få springa iväg och vi fick höja tempot ytterligare. När vi äntligen når området lyckas vi hejda starten och alla väntar helt plötsligt på oss.
 
Lorenzo Lombardo som är rundirector, vilket perfekt namn för uppgiften, ropade ”here are the Swedes” då vi var förvarnade av Deri Thomas. Vi kunde glatt konstatera att det var lite italian style på upplägget och vi kom iväg 10 minuter efter annonserad start, tack för det!
 
Vi sprang sedan med stor glädje tillsammans med ytterligare 62 st deltagare en väldigt fin tvåvarvsbana i den stora parken i lugnt tempo.
 
Firenze parkrun n. 9 - 25/11/2017
 
Firenze parkrun n. 9 - 25/11/2017
 
Efter målgång tog vi fram vår svenska flagga för lite fotografering.
 
Väl tillbaka på hotellet hade den planerade löpningen på drygt 10 km i lugnt tempo förvandlats till nästan det dubbla i ett alldeles för högt tempo dagen före ett marathon.
 
På tävlingsdagen valde jag mina vana trogen en gul tröja med svenska flaggan och mitt namn på. Jag kan säga att ingen, absolut ingen hejade eller ropade till mig trots det miserabla vädret. Jag kan bara konstatera att i Italien är fotboll religion och att playoff mötet med oss från Sverige absolut inte är glömt.
 
När ni åker på semester nästa gång. Kontrollera vart ni kan springa parkrun, det var helgens höjdpunkt.
 
Träna klokt!
 
Göran Strömstedt
A2715755
Haga (och Kungsängen) parkrun

Share this with friends:

53159416044_f1ee30366d_k

How to pick the best sports bra for you

You can wear anything when you join in at parkrun – a suit, shorts, jeans or even fancy dress. We want everyone to enjoy parkrun and being comfortable in what you’re wearing is crucial. If you’re going to move a lot, walk, or run you might want to consider using a sports bra. We chatted…

Puolar HEADER

Welcome to the Nordic photo roundup from 23 September 2023

Welcome to our weekly photo round-up from around the Nordics. This week we have more records to celebrate – more volunteers – 263! – helped out at our events this Saturday than ever before. And 330 new people signed up to take part in parkrun this week, brilliant!   Have a look at some of…