News - 13th December 2017
Taggar:

Fika är viktigare än du tror på parkrun!

sussie newsletter

Så ofta vi hinner och vädret tillåter säljer vi fika på parkrun i Hagaparken. Vi är jätteglada att Arbetskamraterna har fått den möjligheten så vi får möta alla härliga människor som har sprungit och sen vill köpa kaffe, bulle, smörgås eller något annat gott.
 
Efter några veckors försäljning känner vi igen personer som springer varje lördag men vi möter också nya löpare. Några har sprungit parkrun i många olika städer och länder, vissa springer lite då och då och andra springer för första gången så det är en skön blandning människor i olika åldrar vi träffar och pratar med på lördagar samtidigt som vi säljer lite fika.
 
arbets logo
 
Arbetskamraterna AB är ett helt nystartat företag som finns för att skapa arbetstillfällen för ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning. När vår son Benjamin som har Downs syndrom tog studenten i somras föddes tanken på att starta ett företag där han kunde erbjudas ett riktigt jobb istället för den dagliga verksamheten som annars finns för dessa ungdomar.
 
Med rätt vägledning kan han och många andra människor i liknande situation utföra meningsfulla arbeten där deras fulla potential utnyttjas samtidigt som de kan tillföra mycket på en arbetsplats. Vi har förutom parkrun blivit anlitade för cateringverksamhet både privat, av företag och av idrottsföreningar. Drömmen är att så småningom starta ett stort café mitt i Stockholm.
 
Vi växer i den takt vi hinner med och i början på nästa år hoppas vi att vår hemsida är klar där vi även ska ha en arbetsförmedling för personer med funktionsnedsättning. Vår förhoppning är att hjälpa många människor till meningsfulla arbeten inom olika branscher. Vi vill skapa en levande hemsida med en videoserie och bilder för att få många besökare. Innan hemsidan är klar hänvisar vi till vår Facebooksida Arbetskamraterna AB.
 
Nu tar vi jullov från fikaförsäljning men förhoppningsvis ses vi någon gång framöver i Hagaparken.
 
Väl mött!
 
Sussie (& Benjamin) Balsom
A2728056
Haga parkrun

Share this with friends:

53159416044_f1ee30366d_k

How to pick the best sports bra for you

You can wear anything when you join in at parkrun – a suit, shorts, jeans or even fancy dress. We want everyone to enjoy parkrun and being comfortable in what you’re wearing is crucial. If you’re going to move a lot, walk, or run you might want to consider using a sports bra. We chatted…

Puolar HEADER

Welcome to the Nordic photo roundup from 23 September 2023

Welcome to our weekly photo round-up from around the Nordics. This week we have more records to celebrate – more volunteers – 263! – helped out at our events this Saturday than ever before. And 330 new people signed up to take part in parkrun this week, brilliant!   Have a look at some of…