Nyheter - 21st March 2018
Taggar:

Skatås parkrun – alternativ vinterbana

skatås Mari

Denna vecka provkör Skatås parkrun en alternativ ”out and back” vinterbana som förhoppningsvis kommer göra det möjligt för teamet att arrangera parkrun genom hela vintern. Deltagarna kommer känna igen de första två kilometerna ut till Härlanda tjärn. Men istället för att vända till höger och fortsätta uppför backen bakom kiosken vid stranden ska deltagarna vända till vänster och fortsätta på den större grusvägen (“åttan”) fram en kon. Där ska man göra en u-sväng och gå, jogga eller springa tillbaka förbi Härlanda tjärn och vidare in till målet vid Skatås motionscentrum. Denna bana får mer sol och en mer regelbunden tillförsel av grus än vår vanliga bana, där det kan ta veckor innan isen smälter. Förhoppningsvis betyder detta att vår vinterbana är mer löpbar under vintermånaderna än vår nuvarande bana.
 
En ritning av den nya banan kan ses nedan.
 
Skatås new bana
 
Feedback från deltagarna är mycket uppskattad!

Dela med vänner:

Vääksyn kanava cover

Our photo round-up from the Nordics from Saturday April 13th

Sunny weather, spring in the air and a big turnout around the region. A glorious parkrun Saturday.   Here’s some snaps from the 21 events that went ahead this weekend:   This is what the biggest turnout at a Nordics parkrun looks like – 199 people taking part at Örebro parkrun   Token sorting is…

Örebro volunteers cover pics

A record breaking week for parkrun in the Nordics!

It was a record breaking weekend for parkrun in the Nordics. Here’s the statistics from this Saturday:   – 1176 – Highest number of participants at our events – 164 volunteers – More volunteers than ever before – 199 people taking part in Örebro parkrun, the most ever at a single event in the Nordics…