News - 18th September 2018
Taggar:

Världens Barn P4 Örebro / Örebro parkrun

p42a

Lördagen den 29:e september är inte vilken parkrun-lördag som helst i Örebro. Vi har fått den stora äran att tillsammans med P4 Örebro Sveriges Radio hålla i ett evenemang som ger oss chansen till att bidra till något fantastiskt – springa in pengar för Världens Barn!
 
Världens Barn är en riksinsamling i samarbete med ett antal organisationer, bl.a. Erikshjälpen, Svenska Röda Korset, Islamic Relief och Radiohjälpen för att nämna några. Insamlingen är ständigt pågående men har sin kulmen i september/oktober med bland annat en gala i SVT. Grunden för Världens Barn är att samla in pengar för att ge ”alla barn rätt till hälsa, skola och trygghet”. Grundläggande rättigheter de flesta kan ställa sig bakom och tycker är viktigt. Många barn i världen far illa pga krig och fattigdom, och nu har vi alla chansen att bidra till att fler barn ska få chans till utbildning, trygghet och bättre hälsa.
 
Just hälsa är ju något parkrun värnar extra om. Tanken med parkrun är ju inte att tävla och komma först i mål, utan att få en möjlighet att vara med i en gemenskap och leva ett mer aktivt liv. Att leva ett aktivt liv är ju relativt – för vissa är det träning flera gånger veckan, för andra att försöka komma igång med promenader en eller ett par gånger. Kan vi på parkrun vara med och bidra till att någon som just nu inte är aktiv kommer till oss på lördagsmorgnar regelbundet – då har vi lyckats! I dagens samhälle är det många som upplever stress och troligen finns det ingen bättre medicin än rörelse.
 

IMG_0508

 
Sen spelar även den sociala delen in, som man inte ska underskatta…
Det fantastiska med parkrun är att man gör det till precis det man vill! Vill man komma och gå eller springa en fin runda på 5 km ibland för att sen åka hem, så gör man det. Vill man komma och gå eller springa och sen fika och snacka med andra parkrunners finns alla möjligheter! För att ta det ett steg längre, delta även som funktionär då och då.
 

41786614_371731400032930_4592252025852395520_n

 
Något som är viktigt för parkrun är att inkludera ALLA. Alla åldrar, alla kön, alla nationaliteter, alla hundar (!) – och därför känns det fantastiskt för oss att kunna ställa upp för att springa in pengar för Alla Världens Barn och kunna bidra till att alla ska få en bättre möjlighet i livet.
 
Hjälp till genom att lägga en peng i parkruns bössa och kom ner till oss den 29:e september, kl 9.30 vid Oljevägen (vid Naturens Hus) och bidra till ett fantastiskt evenemang! För er som ännu inte är registrerade, gå in på hemsidan och registrera er och häng med på Örebros vackraste 5 km-runda, och vad som troligen kommer bli det häftigaste evenemanget i Örebro parkruns historia – hittills.
 
Vi ses den 29:e!!
 
Skänk till insamling här!

Share this with friends:

Nagano 2 Hironokaigan

A great place to be

Tetsuya Nagano, an amputee soccer player in Japan, was invited to participate at parkrun by Hitoshi, the Event Director of Hirono Kaigankoen parkrun.   He’d initially been reluctant to join in anything outside of his soccer group, but the warm welcome at parkrun soon allayed his fears. Now he’s also introduced parkrun to his teammates,…

Absolutley determined header

Absolutely determined

Was it a bird? Was it a plane? No. It was six very special guests completing their first 5k after life changing spinal injuries.   Event Director Jo tells us about the incredible morning at Hull parkrun.   As we gathered at the start, in East Park, Hull, there was something in the air. Something…