Nyheter - 10th January 2019
Taggar:

parkrun Suomi vuosi 2018

tampere cover pic

parkrunin vuosi Suomessa on ollut loistava. Tampereen lisäksi parkrunit käynnistyivät Helsingissä ja Vääksyssä. Vuoden 2018 aikana Suomessa järjestettiin yhteensä 76 tapahtumaa, 971 uutta rekisteröitynyttä, 3512 juoksijaa ja 647 vapaaehtoista. Lämpötilat ovat vaihdelleet -20 ja +30 asteen välillä ja aina olemme saaneet paikalle vapaaehtoisia sekä lenkkeilijöitä.

 

2018 parkrun käynnistyi Helsingissä, Tokoinrannassa. Sitä organisoi pieni vapaaehtoisten joukko ja houkuttelee useita turisteja tutustumaan Helsinkiin, Reitti on keskeisellä paikalla, reitti on kaunis ja post-parkrun kahvila houkutteleva.
Helsinki

 

Vääksy kanava
Vuoden aikana 25 vapaaehtoisklubiin pääsi useampi jäsen, jotka kaikki olivat Tampereelta: Olli, Ulla, Johanna, Leena ja Elviira sekä 50 osallistumisklubiin pääsivät Leena ja Elviira. Lisäksi Junio 10 suorittivat Joonas, Julia, Eleanora sekä Oskar. Onnea kaikille!
Yksi Tampereen vapaaehtoisista kuvasi mitä on oppinut parkrunissa seuraavasti:

 

“Älä pelkää tehdä virheitä, niitä tapahtuu kuitenkin, vaan valmistaudu niihin. Ole rehellinen itsellesi ja muille. Jos pelkäät tekeväsi virheen, niin tee se tietoisesti heti aluksi ja ilmoita siitä muille. On sitten sekin asia hoidettu pois häiritsemästä keskittymistä. Ja mikä tärkeintä, tekemällä virheitä oppii tekemään monimutkaisempi virheitä, mutta samalla saa kokemusta virheiden selvittämisessä ja korjaamisessa.” Johon toinen vapaaehtoinen totesi, että parkrunin järjestäminen on joukkuepeli.

 

41005321865_db5fe27a0d_z

 

Yksi Suomen parkrunien kohokohdista oli saada tavata Paul Sinton-Hewitt ystävineen Helsingissä ja Tampereella. Kiitos vielä kyläilystä.

 

helsinki newsletter

 

Vuoden 2018 aikana Jyri Hänninen suoritti ensimmäisenä kaikki Suomen kolme parkrunia. Hieno juttu!

 

Suomen parkrunit ovat saaneet vieraita ja turisteja ympäri maailmaa. Odotamme edelleen vieraita Antarktiselta, jotta kaikki maanosat olisivat edustettuna Suomen parkrunturismilistalla.

 

Kiitos kaikille parkrunilaisille uskomattoman hienosta vuodesta. Vuoden 2019 aikana parkrun Suomi toivoo kasvavansa uusille paikkakunnille ja olevansa sellainen paikka, johon ihmiset haluavat tulla viettämään aikaa lauantaiaamuisin.

 

Johanna Riippi
A3798471
Tampere parkrun

Dela med vänner:

cover pic

10 years of parkrun in Denmark!

This Saturday, it’s 10 years since the first event in Denmark was held at Amager Fælled in May 2009.   We share a few words with the man behind the launch of parkrun Denmark (the first parkrun territory outside of the UK), Jonathan Sydenham, and look back at the photos from the first event (thanks…

kung cover vols shot

parkrun volunteer in the spotlight!

We want to highlight some of our fantastic volunteers from our events across the Nordics, so we are starting a little series of features where we want to give some thanks and love to our volunteer heroes from our parkruns. If you’re volunteer and want to say a little bit about parkrun, or if you…