Nyheter - 11th February 2019
Taggar:

Jansku – erilainen juoksija

in the summer cover

Jansku on hyvin vaikeavammainen mies ja siksi kaikki harrastaminen ja kommunikointi on ollut lähes mahdotonta. Noin 5 vuotta sitten Jansku omaisten avulla sai kokeiluun tietokoneen, joka toimii katseella. Jansku oli koneesta kiinnostunut ja pikkuhiljaa alkoi löytää siitä keinon, millä hän sai omia mielipiteitään esille. Aluksi tietysti se oli vaikeaa, koska yli 30 vuotta aina joku muu oli päättänyt hänen puolestaan.
 

jansku- normal wheel chair
 
Kerran sitten puheterapeutti teki Janskulle sivun erilaisista harrastuksista ja Jansku kertoikin monta kertaa, että on kiinnostunut harrastuksista. Kun parkrun rantautui Suomeen ja Tampereelle syksyllä 2017, Jansku ja Tuire- äiti olivat heti reitin ensimmäisessä koejuoksussa mukana. Vauhdista pitävä Jansku oli iloinen. Silloin hänellä oli vuokrattu juoksukärryt ja niillä pääsikin paljon lujempaa kuin pyörätuolilla.
 

dav
 
Puoli vuotta kuitenkin kului ennen kuin hän sai omat juoksukärryt ja se puoli vuotta taivallettiin sisukkaasti pyörätuolilla rämpien kaikenlaisissa säätiloissa. Kun omat juoksukärryt tulivat tutuiksi, alkoi Jansku tietokoneellaan viestitellä, että hän haluaisi juosta vauhdikkaasti. Äiti menee hitaasti ja se on tylsää.
 
Koska Jansku ja Tuire käyvät säännöllisesti parkrunissa, niin siinä tutustuttiin puolin ja toisin muiden kävijöiden kanssa. Kerran sitten puheterapeutti laittoi parkrun sivulle, että Jansku haluaisi juosta vauhdikkaasti – haluaisiko joku juoksuttaa häntä. Nyt on useampikin vauhdikas juoksija uskaltanut tarttua Janskun juoksukärryn kahvoihin ja vauhtia on riittänyt. Jansku on tietokoneen välityksellä lähettänyt terveisiä, että hän on onnellinen.
 
parkrun on ihana sosiaalinen ja liikunnallinen tapahtuma, jossa erilaiset ihmiset ovat samalla viivalla.

Dela med vänner:

Volunteer app cover

Virtual Volunteer App

If you’ve run a parkrun in the Nordics, the chances are that your run has been recorded on a traditional stopwatch/timer, and your barcode has been scanned with one of the small Opticon scanners that have traditionally been used by events.   But this could soon change. Our events here are starting to take advantage…

nationaldag-920x690

Svenska Nationaldagen parkrun

Snart kommer det att finnas ett nytt sätt att fira Nationaldagen i Sverige den 6e juni – med parkrun!   Nationaldagen, som blev en helgdag 2005, valdes nyligen av parkrun Sverige till att vara en möjlig “extra” parkrundagen (utöver nyårsdagen), där parkruns kan anordnas som ett extra event utöver deras vanliga lördagsparkrun.   I år…