Nyheter - 11th February 2019
Taggar:

Jansku – erilainen juoksija

in the summer cover

Jansku on hyvin vaikeavammainen mies ja siksi kaikki harrastaminen ja kommunikointi on ollut lähes mahdotonta. Noin 5 vuotta sitten Jansku omaisten avulla sai kokeiluun tietokoneen, joka toimii katseella. Jansku oli koneesta kiinnostunut ja pikkuhiljaa alkoi löytää siitä keinon, millä hän sai omia mielipiteitään esille. Aluksi tietysti se oli vaikeaa, koska yli 30 vuotta aina joku muu oli päättänyt hänen puolestaan.
 

jansku- normal wheel chair
 
Kerran sitten puheterapeutti teki Janskulle sivun erilaisista harrastuksista ja Jansku kertoikin monta kertaa, että on kiinnostunut harrastuksista. Kun parkrun rantautui Suomeen ja Tampereelle syksyllä 2017, Jansku ja Tuire- äiti olivat heti reitin ensimmäisessä koejuoksussa mukana. Vauhdista pitävä Jansku oli iloinen. Silloin hänellä oli vuokrattu juoksukärryt ja niillä pääsikin paljon lujempaa kuin pyörätuolilla.
 

dav
 
Puoli vuotta kuitenkin kului ennen kuin hän sai omat juoksukärryt ja se puoli vuotta taivallettiin sisukkaasti pyörätuolilla rämpien kaikenlaisissa säätiloissa. Kun omat juoksukärryt tulivat tutuiksi, alkoi Jansku tietokoneellaan viestitellä, että hän haluaisi juosta vauhdikkaasti. Äiti menee hitaasti ja se on tylsää.
 
Koska Jansku ja Tuire käyvät säännöllisesti parkrunissa, niin siinä tutustuttiin puolin ja toisin muiden kävijöiden kanssa. Kerran sitten puheterapeutti laittoi parkrun sivulle, että Jansku haluaisi juosta vauhdikkaasti – haluaisiko joku juoksuttaa häntä. Nyt on useampikin vauhdikas juoksija uskaltanut tarttua Janskun juoksukärryn kahvoihin ja vauhtia on riittänyt. Jansku on tietokoneen välityksellä lähettänyt terveisiä, että hän on onnellinen.
 
parkrun on ihana sosiaalinen ja liikunnallinen tapahtuma, jossa erilaiset ihmiset ovat samalla viivalla.

Dela med vänner:

toyen first event

Celebrating 2 years of parkrun in Norway!

On Saturday Tøyen parkrun will celebrate its two year anniversary. It also will celebrate the 2nd anniversary of parkrun in Norway.   Tøyen parkrun was in fact the very first one to launch in Norway and was the start of quite an adventure. At the time of launch, parkrun was a relatively unknown concept in…

Faelledparken 1 cover

This week’s photo round-up from our record-breaking Saturday

What a day it was! As you will see from the photos below, we didn’t have the weather on our side everywhere, but that didn’t stop people coming out and joining parkrun. Have a look at a selection of images from right across the region: A new attendance record for Amager Strandpark, where we were…