Nyheter - 11th February 2019
Taggar:

Jansku – erilainen juoksija

in the summer cover

Jansku on hyvin vaikeavammainen mies ja siksi kaikki harrastaminen ja kommunikointi on ollut lähes mahdotonta. Noin 5 vuotta sitten Jansku omaisten avulla sai kokeiluun tietokoneen, joka toimii katseella. Jansku oli koneesta kiinnostunut ja pikkuhiljaa alkoi löytää siitä keinon, millä hän sai omia mielipiteitään esille. Aluksi tietysti se oli vaikeaa, koska yli 30 vuotta aina joku muu oli päättänyt hänen puolestaan.
 

jansku- normal wheel chair
 
Kerran sitten puheterapeutti teki Janskulle sivun erilaisista harrastuksista ja Jansku kertoikin monta kertaa, että on kiinnostunut harrastuksista. Kun parkrun rantautui Suomeen ja Tampereelle syksyllä 2017, Jansku ja Tuire- äiti olivat heti reitin ensimmäisessä koejuoksussa mukana. Vauhdista pitävä Jansku oli iloinen. Silloin hänellä oli vuokrattu juoksukärryt ja niillä pääsikin paljon lujempaa kuin pyörätuolilla.
 

dav
 
Puoli vuotta kuitenkin kului ennen kuin hän sai omat juoksukärryt ja se puoli vuotta taivallettiin sisukkaasti pyörätuolilla rämpien kaikenlaisissa säätiloissa. Kun omat juoksukärryt tulivat tutuiksi, alkoi Jansku tietokoneellaan viestitellä, että hän haluaisi juosta vauhdikkaasti. Äiti menee hitaasti ja se on tylsää.
 
Koska Jansku ja Tuire käyvät säännöllisesti parkrunissa, niin siinä tutustuttiin puolin ja toisin muiden kävijöiden kanssa. Kerran sitten puheterapeutti laittoi parkrun sivulle, että Jansku haluaisi juosta vauhdikkaasti – haluaisiko joku juoksuttaa häntä. Nyt on useampikin vauhdikas juoksija uskaltanut tarttua Janskun juoksukärryn kahvoihin ja vauhtia on riittänyt. Jansku on tietokoneen välityksellä lähettänyt terveisiä, että hän on onnellinen.
 
parkrun on ihana sosiaalinen ja liikunnallinen tapahtuma, jossa erilaiset ihmiset ovat samalla viivalla.

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

Malmo double photo resized

Ten quirky facts about your Nordic neighbours

Can you name all 22 Nordic parkruns? If not, here are ten quirky facts from our Event Directors to help you get to know our Nordic neighbours. Fact 1 – Flour arrows “Almost all the Danish events use flour arrows to mark out the course,” says Michael Jensen from Esbjerg parkrun. Flour arrows were even…

Nordre Faelled Randers

Spring is in the air! – this week’s parkrun Nordics photo roll-call

Judging by this week’s photos, Spring is in the air – well, at least in Denmark! A few events still fell foul of the icy conditions, but we bring you a selection of photos from everywhere else that was able to go ahead as planned.   For the first time, we bring you pictures from…