Nyheter - 11th February 2019
Taggar:

Jansku – erilainen juoksija

in the summer cover

Jansku on hyvin vaikeavammainen mies ja siksi kaikki harrastaminen ja kommunikointi on ollut lähes mahdotonta. Noin 5 vuotta sitten Jansku omaisten avulla sai kokeiluun tietokoneen, joka toimii katseella. Jansku oli koneesta kiinnostunut ja pikkuhiljaa alkoi löytää siitä keinon, millä hän sai omia mielipiteitään esille. Aluksi tietysti se oli vaikeaa, koska yli 30 vuotta aina joku muu oli päättänyt hänen puolestaan.
 

jansku- normal wheel chair
 
Kerran sitten puheterapeutti teki Janskulle sivun erilaisista harrastuksista ja Jansku kertoikin monta kertaa, että on kiinnostunut harrastuksista. Kun parkrun rantautui Suomeen ja Tampereelle syksyllä 2017, Jansku ja Tuire- äiti olivat heti reitin ensimmäisessä koejuoksussa mukana. Vauhdista pitävä Jansku oli iloinen. Silloin hänellä oli vuokrattu juoksukärryt ja niillä pääsikin paljon lujempaa kuin pyörätuolilla.
 

dav
 
Puoli vuotta kuitenkin kului ennen kuin hän sai omat juoksukärryt ja se puoli vuotta taivallettiin sisukkaasti pyörätuolilla rämpien kaikenlaisissa säätiloissa. Kun omat juoksukärryt tulivat tutuiksi, alkoi Jansku tietokoneellaan viestitellä, että hän haluaisi juosta vauhdikkaasti. Äiti menee hitaasti ja se on tylsää.
 
Koska Jansku ja Tuire käyvät säännöllisesti parkrunissa, niin siinä tutustuttiin puolin ja toisin muiden kävijöiden kanssa. Kerran sitten puheterapeutti laittoi parkrun sivulle, että Jansku haluaisi juosta vauhdikkaasti – haluaisiko joku juoksuttaa häntä. Nyt on useampikin vauhdikas juoksija uskaltanut tarttua Janskun juoksukärryn kahvoihin ja vauhtia on riittänyt. Jansku on tietokoneen välityksellä lähettänyt terveisiä, että hän on onnellinen.
 
parkrun on ihana sosiaalinen ja liikunnallinen tapahtuma, jossa erilaiset ihmiset ovat samalla viivalla.

Dela med vänner:

Vääksyn kanava cover

Our photo round-up from the Nordics from Saturday April 13th

Sunny weather, spring in the air and a big turnout around the region. A glorious parkrun Saturday.   Here’s some snaps from the 21 events that went ahead this weekend:   This is what the biggest turnout at a Nordics parkrun looks like – 199 people taking part at Örebro parkrun   Token sorting is…

Örebro volunteers cover pics

A record breaking week for parkrun in the Nordics!

It was a record breaking weekend for parkrun in the Nordics. Here’s the statistics from this Saturday:   – 1176 – Highest number of participants at our events – 164 volunteers – More volunteers than ever before – 199 people taking part in Örebro parkrun, the most ever at a single event in the Nordics…