Nyheter - 21st February 2019
Taggar:

Bli en del i att ta parkrun till Linköping!

Vallaskogen cover pic

parkrun har spridits till sju ställen runt om i Sverige och nu finns planer för nästa stad – Linköping!
 
Hjärnan bakom dessa planer är Lisa Ring, en maratonlöpare som tävlade för Sverige på VM i London 2017.
 
Lisa ring
 
Efter att hon deltagit i Huddinge parkrun tillsammans med en vän förra hösten, bestämde sig Lisa för att ta parkrun till sin hemstad Linköping.
 
”Jag älskade den trevliga atmosfären på parkrun när jag deltog i Huddinge och tänkte att det är något som borde finnas i en stad som Linköping”, säger Lisa. ” Jag älskar löpning och vill att andra ska ta del av glädjen av löpning. parkrun verkar vara ett fantastiskt sätt att sprida löparglädjen och jag gillar att det enkla och tillgängligheten för de som ska delta”.
 
Vallaskogen image
 
Efter att ha sprungit hundratals mil runtom Linköping hade Lisa många idéer för passande banor, men i slutändan valde hon en parkrun-bana nära sitt hem, Vallaskogen, en skog precis bakom familjens hus!
 
”En av de bästa sakerna med löpning är att var ute i den vackra naturen och Vallaskogen kan definitivt räknas in i den kategorin”.
 
Lisa Vallaskogen 1
 
Start och mål kommer vara vid det fina Friluftsmuseet Gamla Linköping som ser ut som en liten svensk stad som är 100 år gammal.
 
Gamla LInköping
 
Deltagarna kommer börja springa/gå en liten slinga på Gamla Linköpings gågator för att sen ge sig ut på en större runda i Vallaskogen innan de kommer tillbaka och har fullföljt de 5 km som banan är.
 
Dahlbergs cafe
 
När rundan väl är avslutad är tanken att det ska blir fika och resultatprocessande på trevliga Dahlbergs Café.
 
Planeringen är i full gång och nu vill vi bjuda in DIG till att vara med och göra parkrun till verklighet för människorna i Linköping. Vi söker efter människor som vill vara med i ett funktionärsteam och vara delaktig i att få saker och ting på plats. Ni kommer självklart ha stöd från parkrun-teamet och kom ihåg – parkrun handlar om gemenskap och att bygga upp en grupp av människor som organiserar evenemanget tillsammans.
 
För att sprida informationen om Linköping parkrun har vi skapat en Facebook sida – gå gärna in och lika och dela. Vi kommer ha en träff för alla som är intresserade av att veta mer om parkrun. Träffen kommer äga rum den 14:e mars, kl 17.00 på Dahlbergs Café i Gamla Linköping. Vi ser fram emot att träffa er då!
 
Hjärtligt välkomna till Linköping parkrun – startar (snart) under 2019!

Dela med vänner:

cover pic

10 years of parkrun in Denmark!

This Saturday, it’s 10 years since the first event in Denmark was held at Amager Fælled in May 2009.   We share a few words with the man behind the launch of parkrun Denmark (the first parkrun territory outside of the UK), Jonathan Sydenham, and look back at the photos from the first event (thanks…

kung cover vols shot

parkrun volunteer in the spotlight!

We want to highlight some of our fantastic volunteers from our events across the Nordics, so we are starting a little series of features where we want to give some thanks and love to our volunteer heroes from our parkruns. If you’re volunteer and want to say a little bit about parkrun, or if you…