Nyheter - 21st March 2019
Taggar:

Velkommen til Dømmesmoen parkrun, Grimstad!

Route 3 cover pic

Våren 2018 besøkte jeg en venn i Storbritannia. Jeg la merke til en rekke magasiner om løping som lå rundt omkring i huset hennes, og spurte hvem i familien som hadde tatt opp løping. Til min overraskelse fortalte hun meg at det var henne selv, og spurte meg om jeg hadde hørt om parkrun. Hun forklarte konseptet og ikke minst det viktigste, hvordan det hadde forandret livet hennes.
 
Jeg ble fascinert og begynte raskt å merke referanser til parkrun overalt – i nyhetene, på sosiale medier og i samtaler med venner og familie. Jeg gjennomførte litt forskning og oppdaget mange historier skrevet av folk som hadde begynt å løpe fordi deres lokalområde hadde åpnet en parkrun. Det var folk som pleide å være inaktive som nå er aktive, folk som pleide å mislike sosiale situasjoner som nå er avhengig av det sosiale samspillet som disse løpene gir. Folk som løper, folk som går, folk som kommer med sine hunder eller barn, og folk som deltar som frivillige. Det som kom tydeligst frem var: parkrun er et fantastisk samfunns initiativ som øker folkets fysiske, sosiale og mentale velvære både for de som deltar og for de frivillige.
 
Jeg hadde ikke hørt om parkrun i Norge, så jeg letet litt rundt og fant ut at det allerede var et par etablerte parkrun løp. Jeg bestemte meg for å ta neste skritt og finne mere informasjon om hvordan man starter en parkrun i mitt lokalområde. Jeg ble satt i kontakt med Daz (parkrun Norge) og Deri (parkrun Nordics). Samtidig kontaktet jeg venner og kolleger som jeg trodde kunne være interessert i å sette opp en parkrun i Grimstad.
 
Route 5a
 
Min partner Mark, og mine kolleger Antonia og Yvonne ble med i oppstarts gruppen. Til sammen er vi en internasjonal gruppe, som har over 43 års kombinert år i Norge. Vi har etablert dype røtter i vårt lokalsamfunn og ser fram til å kunne tilby denne spennende ny muligheten for alle å kunne delta i.

 
Route 1a
 
Vi har i løpet av det siste året samarbeidet med Daz, Deri og Grimstad kommune for å klargjøre det som trenges for å kunne åpne et tilsvarende løp her. Etter å ha sett på forskjellige steder egnet for et parkrun, bestemte vi oss for den vakre beliggenhet til Dømmesmoen. Dømmesmoen har lett tilgjengelige og trygge stier, parkeringsplass, bussforbindelser og en lokal kafé.
 
Route 2a
 
Den er et offentlig rekreasjonsområde og er allerede veldig populær blant lokalbefolkningen. Vi føler at det møter behovene til vårt potensielle parkrun-samfunn. I motsetning til de andre fire stedene hvor parkrun finnes i Norge i dag, ligger Dømmesmoen i Grimstad, en liten Sørlandsby like ved Raet nasjonalpark. Vi er sikre på at Dømmesmoen parkrun vil gi både lokale innbyggere og turister muligheten til både nyte løpet og utforske de lokale attraksjonene.
 
Route 4a

 
Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til vakre Dømmesmoen i den solrike universitetsbyen Grimstad! (Editor’s note: Dømmesmoen parkun is due to open on May 4th 2019!).
Du kan finne mer informasjon om Dømmesmoen parkrun på deres Facebook side.

 
Davina Driver
A5569231
Dømmesmoen parkun
 

Dela med vänner:

Vääksyn kanava cover

Our photo round-up from the Nordics from Saturday April 13th

Sunny weather, spring in the air and a big turnout around the region. A glorious parkrun Saturday.   Here’s some snaps from the 21 events that went ahead this weekend:   This is what the biggest turnout at a Nordics parkrun looks like – 199 people taking part at Örebro parkrun   Token sorting is…

Örebro volunteers cover pics

A record breaking week for parkrun in the Nordics!

It was a record breaking weekend for parkrun in the Nordics. Here’s the statistics from this Saturday:   – 1176 – Highest number of participants at our events – 164 volunteers – More volunteers than ever before – 199 people taking part in Örebro parkrun, the most ever at a single event in the Nordics…