Nyheter - 8th April 2019
Taggar:

Sadie & Kerstin – Ålder är inget hinder

Sadie cover pic1

parkrun är helt fantastiskt! Var annars kan en 60-åring och en 12-åring kunna vara aktiva tillsammans, umgås och gör något positivt som funktionär?
 
Läs Sadie (12) och Kerstins (60) historia om hur de upplever Örebro parkrun tillsmannas:
 
Sadie
Sadie med sin kompis Alma
 

Sadie:
parkrun – En plats där alla får springa/gå och ha kul. En plats där gemenskap är det viktigaste. En plats där människor från 5 till 100 år får vara med och springa/gå. En plats där alla har ett leende på läpparna.
 
När Kerstin och jag går eftergångare kan vi prata om vad som helst. Det kan vara från snöglober till vart vi ska åka på sommaren. Skillnaden på 60 och 12 år är stor men vi kan ändå prata med varandra om vad som helst och ha trevligt tillsammans.
 
Kerstin är en trevlig, pratglad person som älskar parkrun precis som jag. Att vara eftergångare med Kerstin är jättekul. Man får samtidigt som man ser på den vackra naturen prata med glada Kerstin.
 
Ibland som en bonus har vi med oss Viveka eller Kerstins sambo Kjell. Ibland har vi också med oss min klasskompis Alma. Idag fick vi en jättestor bonus! Vi fick gå med den fantastiskt glada Kristina med hennes kolsvarta lurviga ängel Rica.
 

Kerstin1
Kerstin – alltid glad!
 

Kerstin:

Nu ska jag vara funktionär igen. Det är något som jag skrivit om tidigare hur kul det är. Inte nog med att det är roligt att träffa alla deltagare som är så glada och positiva.
Jag har fått en ny kompis också.
 
Hon heter Sadie och är 12 år, det vill säga 48 år yngre än vad jag är! Det ni! Vi går och pratar om olika saker. Det kan vara allt från vilken film vi sett på bio till vad vi skall göra i veckan. Jag pratar gärna om mina och djur och som tur är, är Sadie djurvän och tycker om det.
 
Ibland träffar jag personer som jag klickar med direkt. Då spelar faktiskt inte åldern någon roll. Misstänker att jag har större problem med åldersskillnaden än vad Sadie har.
Livet med parkrun är odelat positivt. Åker till mötesplatsen lördag morgon. Hälsar på bekanta och de som jag inte känner också. Känner av stämningen direkt. Alla är så på. Det här ska bli kul och här trivs vi.
 
Sedan går jag o Sadie sistagångare. Pratar, pratar, pratar. Vi brukar springa sista 300 m för syns skull och blir naturligtvis påhejade av tidtagare som står i mål.

Dela med vänner:

toyen first event

Celebrating 2 years of parkrun in Norway!

On Saturday Tøyen parkrun will celebrate its two year anniversary. It also will celebrate the 2nd anniversary of parkrun in Norway.   Tøyen parkrun was in fact the very first one to launch in Norway and was the start of quite an adventure. At the time of launch, parkrun was a relatively unknown concept in…

Faelledparken 1 cover

This week’s photo round-up from our record-breaking Saturday

What a day it was! As you will see from the photos below, we didn’t have the weather on our side everywhere, but that didn’t stop people coming out and joining parkrun. Have a look at a selection of images from right across the region: A new attendance record for Amager Strandpark, where we were…