Nyheter - 8th April 2019
Taggar:

Sadie & Kerstin – Ålder är inget hinder

Sadie cover pic1

parkrun är helt fantastiskt! Var annars kan en 60-åring och en 12-åring kunna vara aktiva tillsammans, umgås och gör något positivt som funktionär?
 
Läs Sadie (12) och Kerstins (60) historia om hur de upplever Örebro parkrun tillsmannas:
 
Sadie
Sadie med sin kompis Alma
 

Sadie:
parkrun – En plats där alla får springa/gå och ha kul. En plats där gemenskap är det viktigaste. En plats där människor från 5 till 100 år får vara med och springa/gå. En plats där alla har ett leende på läpparna.
 
När Kerstin och jag går eftergångare kan vi prata om vad som helst. Det kan vara från snöglober till vart vi ska åka på sommaren. Skillnaden på 60 och 12 år är stor men vi kan ändå prata med varandra om vad som helst och ha trevligt tillsammans.
 
Kerstin är en trevlig, pratglad person som älskar parkrun precis som jag. Att vara eftergångare med Kerstin är jättekul. Man får samtidigt som man ser på den vackra naturen prata med glada Kerstin.
 
Ibland som en bonus har vi med oss Viveka eller Kerstins sambo Kjell. Ibland har vi också med oss min klasskompis Alma. Idag fick vi en jättestor bonus! Vi fick gå med den fantastiskt glada Kristina med hennes kolsvarta lurviga ängel Rica.
 

Kerstin1
Kerstin – alltid glad!
 

Kerstin:

Nu ska jag vara funktionär igen. Det är något som jag skrivit om tidigare hur kul det är. Inte nog med att det är roligt att träffa alla deltagare som är så glada och positiva.
Jag har fått en ny kompis också.
 
Hon heter Sadie och är 12 år, det vill säga 48 år yngre än vad jag är! Det ni! Vi går och pratar om olika saker. Det kan vara allt från vilken film vi sett på bio till vad vi skall göra i veckan. Jag pratar gärna om mina och djur och som tur är, är Sadie djurvän och tycker om det.
 
Ibland träffar jag personer som jag klickar med direkt. Då spelar faktiskt inte åldern någon roll. Misstänker att jag har större problem med åldersskillnaden än vad Sadie har.
Livet med parkrun är odelat positivt. Åker till mötesplatsen lördag morgon. Hälsar på bekanta och de som jag inte känner också. Känner av stämningen direkt. Alla är så på. Det här ska bli kul och här trivs vi.
 
Sedan går jag o Sadie sistagångare. Pratar, pratar, pratar. Vi brukar springa sista 300 m för syns skull och blir naturligtvis påhejade av tidtagare som står i mål.

Dela med vänner:

Midsummer-parkrun-2018

Midsummer parkrun – open as usual!

Of course it’s midsummer this Friday, and time for big celebrations in Sweden and Finland.     Will parkrun still be on at our events? For sure!       Midsummer is a time for coming together, so why not come and join other fellow parkrunners to celebrate the occasion with a free and friendly…

Steen_Grethe_parkrun_cover

Grethe & Steen Kristensen – to sande parkrun helte!

Da vi postede billedet af Steen og Grethe ved parkrun beachflaget på facebook, fik vi det højeste antal likes og kommentarer på noget opslag, vi nogensinde har lavet. Og det var i den grad velfortjent.   Siden det første Amager Strandpark parkrun for godt 7 år siden har Grethe og Steen, suverænt, været de hyppigste…