Uncategorized - 24th April 2019
Taggar:

Svenska Nationaldagen parkrun

nationaldag-920x690

Snart kommer det att finnas ett nytt sätt att fira Nationaldagen i Sverige den 6e juni – med parkrun!
 
Nationaldagen, som blev en helgdag 2005, valdes nyligen av parkrun Sverige till att vara en möjlig “extra” parkrundagen (utöver nyårsdagen), där parkruns kan anordnas som ett extra event utöver deras vanliga lördagsparkrun.
 
I år är Nationaldagen på en torsdag, vilket innebär att några av våra parkrun kommer att hållas både den 6e juni och ordinarie parkrun på lördagen 8e juni.
 
midsummer parkrun
 
Tre av våra event har beslutat att köra en extra parkrun i år: Malmö Ribersborg, Örebro och Kungsängen (strax norr om Stockholm). Alla event startar vid ordinarie tid kl. 9.30. Vi ser fram emot att välkomna massor av våra vanliga parkrunners till dessa event, och vi hoppas också på att vi kommer få turister på besök som vill springa ett extra event på torsdagen och därefter på lördagen.
 
Mer detaljer kommer att finnas tillgängliga på respektive Facebook-sidor för dessa event när det börjar närma sig.
 
Välkommen till en mycket svensk Nationaldagsparkrun!

Dela med vänner:

4 million

Approaching 6 million registered parkrunners!

Pictured above, Nadine Evans from South Africa, who was registered parkrunner number 4 million   It’s that time of year when we celebrate an amazing milestone with yet another million people signed up to take part in parkrun. Later in July (probably sometime around when you are reading this newsletter) parkrunner number A6000000 will register…

Joey

Joey’s Spirit

If there’s one young life to have seen more than a multitude of adults, it’s Joseph Oosterhoff from Quinns Rocks parkrun in Australia.   Looking at his youthful physique whenever he attends parkrun, one would be hesitant to think the 15-year-old has undergone numerous procedures for health conditions which have plagued him since birth –…