Uncategorized - 24th April 2019
Taggar:

Svenska Nationaldagen parkrun

nationaldag-920x690

Snart kommer det att finnas ett nytt sätt att fira Nationaldagen i Sverige den 6e juni – med parkrun!
 
Nationaldagen, som blev en helgdag 2005, valdes nyligen av parkrun Sverige till att vara en möjlig “extra” parkrundagen (utöver nyårsdagen), där parkruns kan anordnas som ett extra event utöver deras vanliga lördagsparkrun.
 
I år är Nationaldagen på en torsdag, vilket innebär att några av våra parkrun kommer att hållas både den 6e juni och ordinarie parkrun på lördagen 8e juni.
 
midsummer parkrun
 
Tre av våra event har beslutat att köra en extra parkrun i år: Malmö Ribersborg, Örebro och Kungsängen (strax norr om Stockholm). Alla event startar vid ordinarie tid kl. 9.30. Vi ser fram emot att välkomna massor av våra vanliga parkrunners till dessa event, och vi hoppas också på att vi kommer få turister på besök som vill springa ett extra event på torsdagen och därefter på lördagen.
 
Mer detaljer kommer att finnas tillgängliga på respektive Facebook-sidor för dessa event när det börjar närma sig.
 
Välkommen till en mycket svensk Nationaldagsparkrun!

Dela med vänner:

37299998455_14974b1a5b_k copy

COVID-19 (Coronavirus) Update: 2 June

In last week’s update we confirmed that all parkrun events across the world will remain closed until at least this calendar month. In some parkrun countries that message was entirely expected, as they are still relatively early in their efforts to overcome the challenge presented to them by COVID-19. However, some other parkrun countries are experiencing significant…

sleep-cover-900x416

Sweet dreams: The keys to a great sleep, every night!

My name is Dr Carolyn Ee and I am a GP, researcher, health and wellbeing advocate and runner who is based in Sydney.   No matter where we are in the world or how we’ve been impacted by COVID-19, many of us will have experienced some disruption to our sleeping routines.   Firstly, this isn’t…