Uncategorized - 24th April 2019
Taggar:

Svenska Nationaldagen parkrun

nationaldag-920x690

Snart kommer det att finnas ett nytt sätt att fira Nationaldagen i Sverige den 6e juni – med parkrun!
 
Nationaldagen, som blev en helgdag 2005, valdes nyligen av parkrun Sverige till att vara en möjlig “extra” parkrundagen (utöver nyårsdagen), där parkruns kan anordnas som ett extra event utöver deras vanliga lördagsparkrun.
 
I år är Nationaldagen på en torsdag, vilket innebär att några av våra parkrun kommer att hållas både den 6e juni och ordinarie parkrun på lördagen 8e juni.
 
midsummer parkrun
 
Tre av våra event har beslutat att köra en extra parkrun i år: Malmö Ribersborg, Örebro och Kungsängen (strax norr om Stockholm). Alla event startar vid ordinarie tid kl. 9.30. Vi ser fram emot att välkomna massor av våra vanliga parkrunners till dessa event, och vi hoppas också på att vi kommer få turister på besök som vill springa ett extra event på torsdagen och därefter på lördagen.
 
Mer detaljer kommer att finnas tillgängliga på respektive Facebook-sidor för dessa event när det börjar närma sig.
 
Välkommen till en mycket svensk Nationaldagsparkrun!

Dela med vänner:

cover pic

10 years of parkrun in Denmark!

This Saturday, it’s 10 years since the first event in Denmark was held at Amager Fælled in May 2009.   We share a few words with the man behind the launch of parkrun Denmark (the first parkrun territory outside of the UK), Jonathan Sydenham, and look back at the photos from the first event (thanks…

kung cover vols shot

parkrun volunteer in the spotlight!

We want to highlight some of our fantastic volunteers from our events across the Nordics, so we are starting a little series of features where we want to give some thanks and love to our volunteer heroes from our parkruns. If you’re volunteer and want to say a little bit about parkrun, or if you…