Nyheter - 3rd June 2019
Taggar:

Örebro parkrun – bara jag och en 12kg packning

Bag man 1 cover

Per Hedenskog planerade att komma i form för sin nästa resa upp till Sarek nationalpark i Sverige. När han fick reda på att han kunde göra det tillsammans med andra på Örebro parkrun varje lördag, med sin ryggsäck också, visar att parkrun inte bara handlar om personbästa!
 
Per berättar:
 
“Min första kontakt med parkrun fick jag av min kollega Peter Bergström som varit med sedan tidigare. Han tyckte att parkrun kunde vara en bra träning inför min stundande vandring i Sarek för mig.
 
sarek
Sarek Nationalpark
 
Vilket det också har blivit. Det bästa med parkrun är att alla kan vara med utifrån egna förutsättningar. Vid registrering så följer man sin egen tid och kan då göra en liten förbättring inför varje lopp om man vill.
 
Bag man 2
 
parkrun är en härlig träning för mig tillsammans med människor som delar samma glädje att stärka sin hälsa. Jag tränar nämligen inför min stundande resa upp till Sarek för en vandring i 10 dagar. Ryggsäcken är med varje gång med en vikt om ca 12 kg för att träna upp rygg och axlar. Det är även en bra start på lördagen och det som är perfekt för mig är att parkrun finns på olika platser i Sverige där jag även kan vara med. Det som även är spännande med parkrun är att det finns runt om i hela världen. Tänk att få vara med i Bushy park i London, San Francisco eller Sydney…
 
Bag man 1
 
Eftersom parkrun är till för att träna i grupp tillsammans skapas det förutsättningar för människor att knyta band runt hela världen. Vänskap som kan vara för evigt har förmåga att byggas upp när människor träffas med lika intressen.
 
Slutligen vill jag framföra mitt tack till alla volontärer och funktionärer som gör parkrun möjligt varje lördagsmorgon 9:30 runt om i Sverige och världen. Ser fram emot nästa lördagsmorgon när jag får gå mina 5 km tillsammans med alla.
 
Örebro parkrun #103
 
Tack för att ni finns.”
 
Per Hedenskog
A5539016
Örebro parkrun

Dela med vänner:

37299998455_14974b1a5b_k copy

COVID-19 (Coronavirus) Update: 2 June

In last week’s update we confirmed that all parkrun events across the world will remain closed until at least this calendar month. In some parkrun countries that message was entirely expected, as they are still relatively early in their efforts to overcome the challenge presented to them by COVID-19. However, some other parkrun countries are experiencing significant…

sleep-cover-900x416

Sweet dreams: The keys to a great sleep, every night!

My name is Dr Carolyn Ee and I am a GP, researcher, health and wellbeing advocate and runner who is based in Sydney.   No matter where we are in the world or how we’ve been impacted by COVID-19, many of us will have experienced some disruption to our sleeping routines.   Firstly, this isn’t…