Nyheter - 3rd June 2019
Taggar:

Örebro parkrun – bara jag och en 12kg packning

Bag man 1 cover

Per Hedenskog planerade att komma i form för sin nästa resa upp till Sarek nationalpark i Sverige. När han fick reda på att han kunde göra det tillsammans med andra på Örebro parkrun varje lördag, med sin ryggsäck också, visar att parkrun inte bara handlar om personbästa!
 
Per berättar:
 
“Min första kontakt med parkrun fick jag av min kollega Peter Bergström som varit med sedan tidigare. Han tyckte att parkrun kunde vara en bra träning inför min stundande vandring i Sarek för mig.
 
sarek
Sarek Nationalpark
 
Vilket det också har blivit. Det bästa med parkrun är att alla kan vara med utifrån egna förutsättningar. Vid registrering så följer man sin egen tid och kan då göra en liten förbättring inför varje lopp om man vill.
 
Bag man 2
 
parkrun är en härlig träning för mig tillsammans med människor som delar samma glädje att stärka sin hälsa. Jag tränar nämligen inför min stundande resa upp till Sarek för en vandring i 10 dagar. Ryggsäcken är med varje gång med en vikt om ca 12 kg för att träna upp rygg och axlar. Det är även en bra start på lördagen och det som är perfekt för mig är att parkrun finns på olika platser i Sverige där jag även kan vara med. Det som även är spännande med parkrun är att det finns runt om i hela världen. Tänk att få vara med i Bushy park i London, San Francisco eller Sydney…
 
Bag man 1
 
Eftersom parkrun är till för att träna i grupp tillsammans skapas det förutsättningar för människor att knyta band runt hela världen. Vänskap som kan vara för evigt har förmåga att byggas upp när människor träffas med lika intressen.
 
Slutligen vill jag framföra mitt tack till alla volontärer och funktionärer som gör parkrun möjligt varje lördagsmorgon 9:30 runt om i Sverige och världen. Ser fram emot nästa lördagsmorgon när jag får gå mina 5 km tillsammans med alla.
 
Örebro parkrun #103
 
Tack för att ni finns.”
 
Per Hedenskog
A5539016
Örebro parkrun

Dela med vänner:

Faelledparken 2 cover

Another new weekly attendance record for parkrun in the Nordics!

It’s been another record breaking week for parkrun in the Nordics, following the continuing upward trend for parkrun throughout the world. It’s great that we are all a part of it!   For the first time we had over 1400 runners at our events, and just as importantly, we had 178 fabulous volunteers who helped…

freeforever-3

Website Changes

You may have noticed the parkrun website looks a bit different today.   We had hoped to have a brand new website live by now but unfortunately, due to complications in delivery, we haven’t been able to achieve what we wanted.   We haven’t changed any of the content or the structure of the site….