Uncategorized - 9th July 2019
Taggar:

Gemenskap – nyckeln till framgång!

cover

Denna vecka har vi från Örebro Kanotförening fått turen att dela med oss av vår verksamhet. Vi är ett gäng ungdomar som älskar att träna, och framförallt att paddla. Vår klubb tror på att framgång byggs via gemenskap, vilket är en åsikt vi delar med parkrun. Att delta i evenemanget har blivit en del av vår träning, och vi har kanotister där i princip varje vecka.
 
1
Bild från Örebro Kanotförenings första Örebro parkrun, 2018-04-07, Foto: Annica Fergusson
 
Hos oss tränar alla tillsammans, oavsett ålder och kön. Det gör att vi bygger upp en stark gruppkänsla, som bidrar till att träningarna blir en trygg plats för alla. Gemenskapen gör träningen mycket roligare, även de dagar det regnar. Vilket också är något vi håller med parkrun om – att ha sällskap och någon att fajtas mot gör att träningen kan vara rolig även de dagar det regnar och man håller på att blåsa bort.
 
5 small
6 small
Gemenskap både på träning och tävling, Foto: Jens Murstam och en okänd kanotmamma
 
Vi är inte de som kommer till parkrun varje lördag för att vi älskar att springa, däremot tycker vi att det är ett roligt arrangemang och löpningen är en bra komplementträning för oss kanotister – vi använder ju trots allt inte bara armarna när vi paddlar.
 
2
En av våra mest flitiga kanotister på parkruns evenemang, Foto: Jimmy Glinnerås
 
Vi tycker att det är kul att de som deltar i parkrun inte bara är söndagsmotionärer, utan hit kommer allt från elitlöpare till föräldrar som allt som oftast blir ifrånsprungna av sina barn i slutspurten.
 
3
Alltid kul med farthållare, Foto: Malin Wiremalm
 
Vi tackar parkrun för trevligt evenemang och ett bra träningstillfälle, varje lördag!
 
4
Det är inte bara ungdomarna som springer, även föräldrar (fotbollssupportern till vänster), Foto: Jimmy Glinnerås
 
Trevlig sommar önskar vi ungdomar och föräldrar från Örebro Kanotförening.
 
Maja Oskarsson, Elin Törnqvist, Hannes Wallerå
www.orebrokanot.info

Dela med vänner:

4 million

Approaching 6 million registered parkrunners!

Pictured above, Nadine Evans from South Africa, who was registered parkrunner number 4 million   It’s that time of year when we celebrate an amazing milestone with yet another million people signed up to take part in parkrun. Later in July (probably sometime around when you are reading this newsletter) parkrunner number A6000000 will register…

Joey

Joey’s Spirit

If there’s one young life to have seen more than a multitude of adults, it’s Joseph Oosterhoff from Quinns Rocks parkrun in Australia.   Looking at his youthful physique whenever he attends parkrun, one would be hesitant to think the 15-year-old has undergone numerous procedures for health conditions which have plagued him since birth –…