Nyheter - 12th August 2019
Taggar:

parkrun – run, jog or walk – det spelar ingen roll!

cover pic1

Första gången jag testade parkrun kom jag dit helt själv. Jag kände ingen och är inte ens från Örebro men jag kände mig direkt välkommen och som “en i gänget”. Nästa gång tog jag med mig min pappa och min lillasyster och de fick ett lika gott intryck som jag! Alla man pratar med är glada och peppande, både deltagare och funktionärer.
 

Alla ger en stor applåd till nya deltagare som hittat dit, till deltagare som fyller år eller har något annat att fira och till funktionärer som ställer upp och gör det här eventet möjligt. Det är det jag gillar med parkrun, att alla lika mycket värda, oavsett om man är där för första gången eller för femtionde gången, oavsett om man klarar loppet på tjugo minuter eller om man har tänkt gå banan som en lugn promenad. Det finns inga ursäkter för att inte testa!
 
3
parkrun joy!
 
Loppet är ju helt kostnadsfritt och man får ta med sig både hund och barn. Jag tog med min ettåriga son i löpvagnen sist, det gick hur bra som helst! Jag älskar löpning och gör det lite extra mycket på lördagförmiddagar efter parkrun. Eventet hjälper mig verkligen att utveckla min löpträning, något jag har tyckt varit svårt att göra på egen hand när jag har fått “börja om” efter en graviditet och förlossning. Stämningen, människorna och miljön ger mig en riktig boost.
 
1
Lillasyster Arwen (till vänster) och Amanda på Örebro parkrun
 
Jag har rekommenderat parkrun till många av mina vänner men flera av dem känner sig inte tillräckligt “duktiga” för att prova. Jag tror att många tänker att man bara kan delta i ett lopp om man är en rutinerad löpare.
 
2
Alla är välkomna att delta på parkrun och ingen kommer sist (vi alltid har en Tail Walker)
 
Jag läste om att det ska starta en parkwalk grupp vilken är en god idé för att folk som kanske inte vill eller kan springa ska våga testa parkrun ändå. Jag tror att det kan locka en bredare målgrupp, t.ex. personer med funktionshinder, nybörjare inom löpning och personer som bara vill få till lite rörelse i vardagen. Det finns säkerligen människor som vill börja löpträna men som inte vet hur de ska komma igång. Att då starta i en promenadgrupp är ett bra och bekvämt första steg i rätt riktning. Man hamnar ju då bland likasinnade och kanske kan dra nytta av mer rutinerade löpare som kan inspirera och ge tips. Jag hoppas att fler vågar komma och prova på det här roliga eventet! Alla vi som deltar har olika förutsättningar och mål men har alla en sak gemensamt, att vi tycker om att röra på oss!
 
Amanda Johansson,
A5902703
Örebro parkrun

Dela med vänner:

36644274925_ceccacaf03_k (1)

COVID-19 (Coronavirus) Update: 30 June

With just a few days left until the reopening of parkrun New Zealand it feels like we really are making excellent progress and, after fifteen Saturdays without a single parkrun anywhere in the world, this weekend we can all celebrate a great step forward.   Everyone has worked hard and waited patiently, and we can all be…

88970647_519076012134459_8748252639923273728_o

Spotlight on: Singapore

The parkrun family is made up of 22 countries around the world, and we’ll be taking a closer look at a number of them.   This week it’s Singapore! Event Ambassador Dominic Watkins gives us the low-down…   When Carol Cunningham, founding Event Director of Albert Melbourne parkrun in Australia, was offered a job transfer…