Nyheter - 19th November 2019
Taggar:

parkrun – det är bara att ta sig runt!

cover

Jag längtar till nästa lördag varje söndag. Det är så fantastisk roligt och utmanande för mig. Dessa 5 km. Känslan att ännu en gång nå målet, påhejad och uppmuntrad av mina trogna parkrunners som väntar där trots att de redan är klara. Vi lyfter varandra och gläds över mitt nya Personligt Bästa (PB) med 5 sekunder!
 
1

 
Jag har alltid promenerat. Fort. När jag växte upp söndagspromenerade familjen. Min son och jag promenerade. Sonen, hans partner och två barn promenerar och är aktiva löpare i flertalet lopp i Australien. Vid besök hos familjen i Australien i våras fick jag som Morsdagsgåva en anmälan till ett 2 km lopp för ett välgörande ändamål. Överraskning!! Jag som aldrig springer! Utmanad av familjen varav en 5 år och en 6 år. Absolut, jag kunde ju “power walka”.
 

2
 
Som jag njöt! Samvaron, hejaropen, glädjen. Jag var fast! Nästa steg anmälde vi mig till parkrun Australien där min svärdotter är medlem. Vi startade tillsammans vid min debut i juni i år. Hemkommen till Malmö fortsätter jag naturligtvis med mina parkrun-lördagar, 16 tror jag det blivit. Samma känsla att vara bland vänner. Glädjen. Gemenskapen.
 
Nu blandar jag power walk och joggning (!) och var tredje start verkar jag klara ett nytt PB! För mig är 2 sek tillräckligt, det är ju snabbare! Nu är jag nära, igen, bara ett par sekunder snabbare på lördag!!
 

3
 
Men, parkrun är ingen tävling. Jag utmanar mig själv. Promenera, jogga, blanda. Målet är att ta mig runt 5 km, aningen snabbare.
Ta med hunden, barnvagnen, mormor, farfar. Alla är välkomna. Kom och ha roligt. Föryngra dig!! Kan jag, kan ni!!
 
TACK till alla volontärer som troget och glatt möjliggör detta för oss alla!
 
Paula Mårtensson
A5808391
(PB 38.58)

Dela med vänner:

36644274925_ceccacaf03_k (1)

COVID-19 (Coronavirus) Update: 30 June

With just a few days left until the reopening of parkrun New Zealand it feels like we really are making excellent progress and, after fifteen Saturdays without a single parkrun anywhere in the world, this weekend we can all celebrate a great step forward.   Everyone has worked hard and waited patiently, and we can all be…

88970647_519076012134459_8748252639923273728_o

Spotlight on: Singapore

The parkrun family is made up of 22 countries around the world, and we’ll be taking a closer look at a number of them.   This week it’s Singapore! Event Ambassador Dominic Watkins gives us the low-down…   When Carol Cunningham, founding Event Director of Albert Melbourne parkrun in Australia, was offered a job transfer…