Nyheter - 26th November 2019
Taggar:

Att bli en social löpare- vad parkrun betyder för mig

Emelie newsletter pic 1

Av Skatås 99 event så har jag varit med på fler än hälften, drygt 60 stycken. Jag har dock bara sprungit 8 gånger eftersom jag oftast är funktionär i någon form. Man skulle kunna tro att en person som älskar att springa och gärna springer lopp tycker det är trist att få delta så sällan. Men jag tycker det är så oerhört roligt att vara funktionär så just i parkrun-sammanhang gör det mig inget. När jag springer missar jag det mesta av den sociala biten med parkrun, som jag tycker är så viktig. Men när jag är funktionär missar jag inget! Jag hinner träffa våra stammisar och byta några ord, jag hinner prata med turister som letat sig till Skatås och jag får heja in varenda löpare i mål.
 
Vi upprepar det gång på gång, men parkrun handlar egentligen inte om prestation, det handlar om fysisk och social aktivitet. Hur snabbt du springer är inte relevant för någon annan än dig själv (och kanske din tävlingsinriktade kompis). parkrun handlar om att ge alla en chans att vara fysiskt aktiva och att få vara del i ett sammanhang. Du måste inte komma varje lördag, det finns inga krav på din prestation, men vi finns alltid där när du vill vara med. Vill du träffa nya människor finns den möjligheten, vill du inte det så måste du inte stanna och fika. Eftersom parkrun varken kräver föranmälan eller någon form av betalning är det lätt att bestämma sig i sista minuten för att delta (eller stanna hemma för den delen), och alla kan delta oavsett ekonomisk situation. Det gör att parkrunners är en väldigt blandad grupp människor och du träffar människor du inte träffat annars.
 
Emelie collage
 
Genom parkrun har jag lärt känna jättemånga nya människor och träffar numera ofta på parkrunners även på andra löparevent, vilket är superkul! Jag som förut var en ensamlöpare är numera del i ett sammanhang, i en löst sammansatt grupp av människor som sammanstrålar på lördagar, i Skatås.
 
Emelie Carlsson
Skatås parkrun
A2823876

Dela med vänner:

Tokoinranta cover

Nordics photo round-up from 11th January

People were clearly sticking to their new year’s resolutions as we celebrated the highest ever turnout for parkrun in January in the Nordics. Volunteers setting up courses around the region were treated to an amazing sunrise, a reward for rising early perhaps! Here’s our photo round-up from across our region:   Reaching down low to…

Kungsängen tree cover

Nothing’s going to stop our parkrun!

Kungsängen parkrun is a cosy friendly event, usually attended by 15-20 regular local parkrunners, and organised by a small dedicated team of volunteers.   It is a beautiful parkrun that first runs alongside the edge of the forest for just over 1km, before a sharp right turn plunges runners deep into the woods. Here the…