Nyheter - 26th November 2019
Taggar:

Att bli en social löpare- vad parkrun betyder för mig

Emelie newsletter pic 1

Av Skatås 99 event så har jag varit med på fler än hälften, drygt 60 stycken. Jag har dock bara sprungit 8 gånger eftersom jag oftast är funktionär i någon form. Man skulle kunna tro att en person som älskar att springa och gärna springer lopp tycker det är trist att få delta så sällan. Men jag tycker det är så oerhört roligt att vara funktionär så just i parkrun-sammanhang gör det mig inget. När jag springer missar jag det mesta av den sociala biten med parkrun, som jag tycker är så viktig. Men när jag är funktionär missar jag inget! Jag hinner träffa våra stammisar och byta några ord, jag hinner prata med turister som letat sig till Skatås och jag får heja in varenda löpare i mål.
 
Vi upprepar det gång på gång, men parkrun handlar egentligen inte om prestation, det handlar om fysisk och social aktivitet. Hur snabbt du springer är inte relevant för någon annan än dig själv (och kanske din tävlingsinriktade kompis). parkrun handlar om att ge alla en chans att vara fysiskt aktiva och att få vara del i ett sammanhang. Du måste inte komma varje lördag, det finns inga krav på din prestation, men vi finns alltid där när du vill vara med. Vill du träffa nya människor finns den möjligheten, vill du inte det så måste du inte stanna och fika. Eftersom parkrun varken kräver föranmälan eller någon form av betalning är det lätt att bestämma sig i sista minuten för att delta (eller stanna hemma för den delen), och alla kan delta oavsett ekonomisk situation. Det gör att parkrunners är en väldigt blandad grupp människor och du träffar människor du inte träffat annars.
 
Emelie collage
 
Genom parkrun har jag lärt känna jättemånga nya människor och träffar numera ofta på parkrunners även på andra löparevent, vilket är superkul! Jag som förut var en ensamlöpare är numera del i ett sammanhang, i en löst sammansatt grupp av människor som sammanstrålar på lördagar, i Skatås.
 
Emelie Carlsson
Skatås parkrun
A2823876

Dela med vänner:

Leena title cover 2

My special parkrun birthday present!

Tampere parkrun #109 was approaching and we had a problem, we had no Run Director. It could be that we might have to cancel an event because of this. But as luck would have it, this wasn’t going to happen because I was about to get a very special birthday present!   My mother had…

Stavanger hill cover

parkrun Stats

Last weekend at parkrun in the Nordics there were: 23 events! 740 finishers! 142 fantastic volunteers! 53 brilliant PBs! 34 amazing first-time parkrunners! 81 newly registered parkrunners!