Nyheter, Utmärkelser - 6th December 2019
Taggar:

parkrun vinner Årets Samhällsprojekt 2019!

Prize 2

parkrun Sverige är detta års stolta mottagare av “Årets Samhällsprojekt” från Dagens Industris tidskrift “Sport & Affärer”.
 
Juryn för “Sport & Affärer” förklarade att:
 
“Motionskonceptet parkrun har under det senaste året växt och etablerats på nya orter med över 10 000 registrerade deltagare, mycket tack vare det enkla och inkluderande konceptet som bygger på att alla kan vara med under roliga och trygga förhållanden. Genom att varje vecka samla människor med olika bakgrund som kostnadsfritt kan gå eller löpa utsatt sträcka i parkmiljöer eller grönområden, gör parkrun en viktig insats för folkhälsan.”
 

prize 1
 
Landsansvariga Deri Thomas tog emot priset vid prisutdelningen torsdagen den 5 december. Han kommenterade:
 

“Vi är oerhört glada över att våra evenemang har fått detta erkännande. Jag vill rikta ett stort tack till alla som har varit inblandade i att få parkrun att växa inom landet – till alla som har hjälpt till som volontärer och alla fantastiskt engagerade individer som har varit en del av kärngrupperna vid våra nio nuvarande event. Vi ser fram emot att starta upp nya evenemang under 2020 och att välkomna ännu fler personer att upptäcka våra gratis 5km-event varje lördagsmorgon.”

 

 

Dela med vänner:

COVID_NOV_24

COVID-19 (Coronavirus) update 24 November

It’s been another week of significant progress for the parkrun family around the world.   Last Saturday saw more than 12,400 people walk, jog, run or volunteer at 117 events across five parkrun countries. There were also almost 600 first timers, and we’d particularly like to extend a warm welcome to those taking what might…

GLOBAL_2

From loneliness to happiness

Haruka Murayama is Event director at Tsujido kaihin koen parkrun in Japan. But her first introduction to parkrun was over in Northern Ireland. Here she tells us how parkrun helped her combat homesickness and improved her confidence.   It was about two years ago, early January of 2018, when I discovered parkrun for the first time….