Awards, News - 6th December 2019
Taggar:

parkrun vinner Årets Samhällsprojekt 2019!

Prize 2

parkrun Sverige är detta års stolta mottagare av “Årets Samhällsprojekt” från Dagens Industris tidskrift “Sport & Affärer”.
 
Juryn för “Sport & Affärer” förklarade att:
 
“Motionskonceptet parkrun har under det senaste året växt och etablerats på nya orter med över 10 000 registrerade deltagare, mycket tack vare det enkla och inkluderande konceptet som bygger på att alla kan vara med under roliga och trygga förhållanden. Genom att varje vecka samla människor med olika bakgrund som kostnadsfritt kan gå eller löpa utsatt sträcka i parkmiljöer eller grönområden, gör parkrun en viktig insats för folkhälsan.”
 

prize 1
 
Landsansvariga Deri Thomas tog emot priset vid prisutdelningen torsdagen den 5 december. Han kommenterade:
 

“Vi är oerhört glada över att våra evenemang har fått detta erkännande. Jag vill rikta ett stort tack till alla som har varit inblandade i att få parkrun att växa inom landet – till alla som har hjälpt till som volontärer och alla fantastiskt engagerade individer som har varit en del av kärngrupperna vid våra nio nuvarande event. Vi ser fram emot att starta upp nya evenemang under 2020 och att välkomna ännu fler personer att upptäcka våra gratis 5km-event varje lördagsmorgon.”

 

 

Share this with friends:

Växjö 2

Welcome to the extended Nordic photo roundup from the ‘Special Days’ parkrun weekend!

Wow! An amazing weekend of parkruns in the Nordics, with the special day events in Denmark and Sweden breaking all of our attendance records in both countries and in the region as a whole. Of course we had many visitors coming to see us, but we also had over 200 people taking part for the…

jeannente4-900x416

Carrying me through my chemotherapy

Jeannette Liebig was a keen parkrunner, going every Saturday morning until she was diagnosed with breast cancer last summer. It was only in the following weeks and months that she recognised the significance the parkrun community had on her life.   Exercise has always been important to me. My husband, Alex, quit smoking years ago and…