Nyheter, Utmärkelser - 6th December 2019
Taggar:

parkrun vinner Årets Samhällsprojekt 2019!

Prize 2

parkrun Sverige är detta års stolta mottagare av “Årets Samhällsprojekt” från Dagens Industris tidskrift “Sport & Affärer”.
 
Juryn för “Sport & Affärer” förklarade att:
 
“Motionskonceptet parkrun har under det senaste året växt och etablerats på nya orter med över 10 000 registrerade deltagare, mycket tack vare det enkla och inkluderande konceptet som bygger på att alla kan vara med under roliga och trygga förhållanden. Genom att varje vecka samla människor med olika bakgrund som kostnadsfritt kan gå eller löpa utsatt sträcka i parkmiljöer eller grönområden, gör parkrun en viktig insats för folkhälsan.”
 

prize 1
 
Landsansvariga Deri Thomas tog emot priset vid prisutdelningen torsdagen den 5 december. Han kommenterade:
 

“Vi är oerhört glada över att våra evenemang har fått detta erkännande. Jag vill rikta ett stort tack till alla som har varit inblandade i att få parkrun att växa inom landet – till alla som har hjälpt till som volontärer och alla fantastiskt engagerade individer som har varit en del av kärngrupperna vid våra nio nuvarande event. Vi ser fram emot att starta upp nya evenemang under 2020 och att välkomna ännu fler personer att upptäcka våra gratis 5km-event varje lördagsmorgon.”

 

 

Dela med vänner:

Amager Strand 2 cover

Photos from around the Nordics, 18th January 2020

After the highest ever number of parkrunners on a Saturday in January last week, we set another record with 1171 parkrunners across our 24 events this week. Great to see that people are taking advantage of the mild weather and sticking to their New Year’s resolutions! Here’s a snapshot of how parkrun looked around the…

Huddinge parkrun

10 reasons to try your first parkrun

parkrun has grown from one event in a park to a global movement of millions of people walking, jogging, running and volunteering across 21 countries.   But parkrun is so much more than a walk, jog or run in a park!   If you or someone you know is yet to come along for the…