Awards, News - 6th December 2019
Taggar:

parkrun vinner Årets Samhällsprojekt 2019!

Prize 2

parkrun Sverige är detta års stolta mottagare av “Årets Samhällsprojekt” från Dagens Industris tidskrift “Sport & Affärer”.
 
Juryn för “Sport & Affärer” förklarade att:
 
“Motionskonceptet parkrun har under det senaste året växt och etablerats på nya orter med över 10 000 registrerade deltagare, mycket tack vare det enkla och inkluderande konceptet som bygger på att alla kan vara med under roliga och trygga förhållanden. Genom att varje vecka samla människor med olika bakgrund som kostnadsfritt kan gå eller löpa utsatt sträcka i parkmiljöer eller grönområden, gör parkrun en viktig insats för folkhälsan.”
 

prize 1
 
Landsansvariga Deri Thomas tog emot priset vid prisutdelningen torsdagen den 5 december. Han kommenterade:
 

“Vi är oerhört glada över att våra evenemang har fått detta erkännande. Jag vill rikta ett stort tack till alla som har varit inblandade i att få parkrun att växa inom landet – till alla som har hjälpt till som volontärer och alla fantastiskt engagerade individer som har varit en del av kärngrupperna vid våra nio nuvarande event. Vi ser fram emot att starta upp nya evenemang under 2020 och att välkomna ännu fler personer att upptäcka våra gratis 5km-event varje lördagsmorgon.”

 

 

Share this with friends:

Örebro parkrun 4 newsletter

Everything you need to know about parkrun

Been wondering what a parkrun looks like? Where do you go? What do you do? How do you sign up?   Whether you’re joining us for the first time, or a more seasoned parkrunner that just needs your memory refreshed, we’ve put together this handy guide to everything you need to know about parkrun.  …

NORD_2_JUL_WEEK_3

Something for everyone

For Esther Stanier, volunteering at parkrun gave her back a sense of purpose, routine and a way to feel “useful”. Here she explains why, and recommends everyone gives it a go!   I am so proud to be part of the parkrun community, both as a parkrunner and a volunteer.   My first parkrun was in…