Nyheter, Utmärkelser - 6th December 2019
Taggar:

parkrun vinner Årets Samhällsprojekt 2019!

Prize 2

parkrun Sverige är detta års stolta mottagare av “Årets Samhällsprojekt” från Dagens Industris tidskrift “Sport & Affärer”.
 
Juryn för “Sport & Affärer” förklarade att:
 
“Motionskonceptet parkrun har under det senaste året växt och etablerats på nya orter med över 10 000 registrerade deltagare, mycket tack vare det enkla och inkluderande konceptet som bygger på att alla kan vara med under roliga och trygga förhållanden. Genom att varje vecka samla människor med olika bakgrund som kostnadsfritt kan gå eller löpa utsatt sträcka i parkmiljöer eller grönområden, gör parkrun en viktig insats för folkhälsan.”
 

prize 1
 
Landsansvariga Deri Thomas tog emot priset vid prisutdelningen torsdagen den 5 december. Han kommenterade:
 

“Vi är oerhört glada över att våra evenemang har fått detta erkännande. Jag vill rikta ett stort tack till alla som har varit inblandade i att få parkrun att växa inom landet – till alla som har hjälpt till som volontärer och alla fantastiskt engagerade individer som har varit en del av kärngrupperna vid våra nio nuvarande event. Vi ser fram emot att starta upp nya evenemang under 2020 och att välkomna ännu fler personer att upptäcka våra gratis 5km-event varje lördagsmorgon.”

 

 

Dela med vänner:

41809585870_bebb46dc54_o

COVID-19 (Coronavirus) Update: 7 July

Saturday saw the long-awaited return of parkrun New Zealand, the first parkrun events back after an extended global lockdown, and a return, in that part of the world at least, to pre-Coronavirus routines. Since the earliest days of this challenge we had prioritised the work required to ensure a smooth return to action when the…

83521740_1773404422790219_1236597165569081344_o

Spotlight on: USA

The parkrun family is made up of 22 countries around the world, and we’ll be taking a closer look at a number of them.   This week it’s the US! Having recently celebrated eight years since the first event took place, here is the story of parkrun USA…   The parkrun culture is communal, supportive,…