Awards, News - 6th December 2019
Taggar:

parkrun vinner Årets Samhällsprojekt 2019!

Prize 2

parkrun Sverige är detta års stolta mottagare av “Årets Samhällsprojekt” från Dagens Industris tidskrift “Sport & Affärer”.
 
Juryn för “Sport & Affärer” förklarade att:
 
“Motionskonceptet parkrun har under det senaste året växt och etablerats på nya orter med över 10 000 registrerade deltagare, mycket tack vare det enkla och inkluderande konceptet som bygger på att alla kan vara med under roliga och trygga förhållanden. Genom att varje vecka samla människor med olika bakgrund som kostnadsfritt kan gå eller löpa utsatt sträcka i parkmiljöer eller grönområden, gör parkrun en viktig insats för folkhälsan.”
 

prize 1
 
Landsansvariga Deri Thomas tog emot priset vid prisutdelningen torsdagen den 5 december. Han kommenterade:
 

“Vi är oerhört glada över att våra evenemang har fått detta erkännande. Jag vill rikta ett stort tack till alla som har varit inblandade i att få parkrun att växa inom landet – till alla som har hjälpt till som volontärer och alla fantastiskt engagerade individer som har varit en del av kärngrupperna vid våra nio nuvarande event. Vi ser fram emot att starta upp nya evenemang under 2020 och att välkomna ännu fler personer att upptäcka våra gratis 5km-event varje lördagsmorgon.”

 

 

Share this with friends:

Skatås 1 header

Photo round-up from around the Nordics, 23rd October 2021

Welcome to this week’s photo wrap-up from around the region. We had rain in the west, snow in the north and plenty of blue skies in between! All in all, a beautiful parkrun morning as 1100 parkrunners and volunteers enjoyed the best start to the weekend! Here’s how it looked:     Loving the forest…

dog header

It’s a dog’s life!

On Saturday I ran my very first barkrun – oops did I get that wrong? I mean parkrun!   And not just any parkrun…..it was an inaugural parkrun, Puolarmaari (Espoo)’s first ever parkrun!   I’m so lucky that dogs (who keep their adult under control and on a short leash) are really very welcome to…