Nyheter - 5th February 2020
Taggar:

Från VM till parkrun

Louise Kungsängen cover

Oavsett om du är nybörjare eller elitidrottare har parkrun något att erbjuda dig. Det är tydligt för Louise Wiker, en maratonlöpare kapabel för 2:36, som har representerat Sverige vid VM i Peking och London och som har tagit hem många mästerskapstitlar. Hon har också promenerat runt Haga parkrun som sistagångare med sin bebis!

 
Louise
 
Louise upptäckte parkrun tidigt och deltog i Wimbledon parkrun i London redan 2011. Här blev parkrun en bra formkontroll när hon var över till Storbritannien med sin träningsgrupp under några somrar mellan 2011 och 2016.
 
”Redan då var Wimbledon Common parkrun ett stort evenemang som hade pågått ett antal år. Jag älskade den avslappnade atmosfären och det faktum att jag kunde dras med av andra snabba löpare. Och att det ägde rum varje vecka och var gratis!”
 
Louise blev glad över att parkrun kom till Sverige 2016, men med ett detaljerat schema som planerats av hennes tränare, kunde parkrun inte inkluderas i löpningen på ett tag.
 
Louise Kungsängen
 
Först 2018 kunde hon njuta av några sommarlördagar genom några lågprofilerade framträdanden på Kungsängen parkrun. Men det var 2019, efter dottern Marions födelse, som parkrun återigen blev mer av en tradition om lördagsmorgnarna. Först som sistagångare på Haga parkrun, följt av (endast 8 veckor efter nedkomsten) ett imponerande 18,47 runt den böljande banan i Hagaparken.
 
Louise cover
 
”parkrun har blivit en rutin för familjen på lördagar, och ofta turas jag och min make Magnus om att springa och ta hand om Marion. Vi springer också med Marion i barnvagnen; det är en perfekt bana för det för vår del.”
 
”För oss med ett litet barn är det perfekt att du bara kan dyka upp på parkrun några minuter innan det börjar, och du kan bestämma dig på morgonen om du vill vara med eller inte. Det kommer definitivt att bli många fler parkruns för vår del!”

Dela med vänner:

Cover 2

Nordic photo round-up 22nd February 2020

Welcome to the photo round-up from an extremely wet weekend! Amazingly over 1000 people showed up at our events to walk, jog, run and volunteer, well done to everyone who showed up. Here’s some photos which capture the soggy action.   Tough conditions at Amager Strandpark parkrun – even the selfie frame broke in the…

Cover 1

parkrun Stats

This week at parkrun in the Nordics there have been: 23 events! 948 finishers! 149 fantastic volunteers! 86 brilliant PBs! 85 amazing first-time parkrunners! 162 newly registered parkrunners!