Nyheter - 20th February 2020
Taggar:

parkrun Sverige-familjen växer!

cover

Välkommen till Badhusparken parkrun i Östersund i norra Sverige.
 
Detta är nästan världens nordligaste parkrun, bara Festningen parkrun i Trondheim ligger (snäppet) längre norrut.

 
Banan går mitt i stan, med start och mål i Badhusparken som har ett fint läge längs med Storsjöns strand.
 
Badhusparken
 
Efter en kort “dit och tillbaka”-del öster om sjön går banan över gång-/cykelbron som förbinder staden med Frösön, och fortsätter sedan söderut längs med vattnet till en andra dit och tillbaka-del.
 
shoreline
 
Efter vändpunkten går banan sedan tillbaka över bron till målet i parken.
 
Frisk luft, underbara vyer och klimatförhållanden som växlar med årstiderna utlovas!
 
icy
 
Detta event har blivit möjligt tack vare den fantastiska uthålligheten och energin hos Zoe Broad. Zoe är 20 år gammal, har flyttat till Östersund för att studera och kommer från en entusiastisk parkrun-familj. Då hon kom till Sverige träffade hon och hennes familj landsansvarig Deri Thomas vid Haga parkrun i Stockholm.
 
Zoe studerar idrotts- och träningsvetenskap vid University of Bath i England, där hon också är en aktiv musiker och triatlet. Hon fastnade direkt för parkrun då hon var med för första gången i sin hemstad Milton Keynes i England som trettonåring. Efter att ha sett hur enormt positivt parkrun var för området där hon växte upp, kände sig Zoe inspirerad att sprida parkrun-glädjen även till sitt nya hem i Sverige.
 
Efter att ha flyttat till Östersund i augusti har Zoe byggt upp ett nyckelteam med lokala löpare, som gemensamt har samarbetat med Östersund kommun med att planera rutten och ordna alla tillstånd som behövs.
 
Nu återstår bara tre veckor med förberedelser till invigningseventet den 14 mars, då Sveriges tionde parkrun öppnas för alla intresserade!
 
Lycka till Badhusparken parkrun!
 
alle
 

Dela med vänner:

coronavirus update

COVID-19 (koronavirus) päivitys

Pidämme tärkeänä, että teemme tämän tauon aikana säännöllisiä tilannekatsauksia ja haluamme vakuuttaa teidät kaikki siitä, että olemme entistäkin enemmän sitoutuneita tavoitteeseemme luoda terveellisempi ja onnellisempi planeetta. Haluamme teidän tietävän, että heti kun tilanne vain sen sallii, niin me kaikki täällä olemme valmiita juoksemaan (kävelemään, hölkkäämään tai toimimaan vapaaehtoisena) ja kun tämä hetki tulee, niin meillä…

coronavirus update

Oppdatering om COVID-19 (koronavirus)

Vi synes at det er viktig at gi jevnlige oppdateringer under denne situasjonen, spesielt ettersom vi ønsker å forsikre deg om at vi står ved forpliktelsen vår i denne tiden om å levere på målet vårt om å skape en sunnere, lykkeligere planet. Vi vil også at du skal vite at vi står klare til…