Nyheter - 4th March 2020
Taggar:

Ytteligare ett event i Sverige – Norre katts parkrun, Halmstad

Norre Katts cover

Det glädjer oss att välkomna ett nytt tillskott till den nordiska parkrun-familjen – Norre katts parkrun i svenska Halmstad!
 
Eventet kommer att starta den 28 mars i den vackra västkustsstaden Halmstad, som ligger ungefär halvvägs mellan Malmö och Göteborg. Därför kommer det tomrum som finns i parkrun-världen mellan Malmö Ribersborg och Skatås parkrun på västkusten att fyllas!
 
Banan består av två varv i stadskärnan, med en rutt längs båda sidorna av ån Nissan. Start- och slutpunkten är i Norre katts park, nära till den historiska stadskärnan och till ett axplock av intressanta, lokala kaféer som är perfekta för det viktiga “efter-parkrun-fikat”.

 
Norre Katts 3

Norre Katts 2

Norre Katts 1
 
Idén att ta parkrun till Halmstad kom från Jonas Eklöf & Galina Kovleiskaia.Jonas, som sprang sitt första event under 2014 och omedelbart älskade det.
 
jonas eklof
 
“Det var en härlig upplevelse. Jag tror det var kombinationen av att få röra på sig och att träffa och lära känna nya människor.”
 
“parkrun kan vara både en rolig runda och, om du vill, en chans att mäta dina krafter mot dig själv eller andra. Det gör att parkrun passar oavsett vilket humör man är på, ibland vill man springa fort och ibland bara komma ut. Det ger också lite struktur för träningen och en chans att se hur man utvecklas. Det är perfekt om man vill komma igång. Eller om man som jag vill springa med hela familjen.”
 
“Men det är framförallt människorna man möter innan, under och efter rundan som gör att jag vill att vi tillsammans skapar ett parkrun i Halmstad. Vi ses!”

 
Tillsammans med Jonas har Galina Kovleiskaia, från Ryssland, varit delaktigt med planeringen. Galina lärde känna parkrun-konceptet i Ryssland, där det finns över 70 event och mer än 100000 personer registrerade, och saknade omedelbart att ha ett parkrun där hon bodde när hon flyttade till Sverige under 2017.
 
Galina at parkrun
 
Hon skriver: “Jag sprang mitt första parkrun den 28 mars 2015. Det var en underbar känsla att vara tillsammans med andra som gillar röra på sig. Jag blev kär i löpningen. I början sprang jag bara på lördagar. Sedan blev det två, tre, fyra gånger per vecka året om och även under semestrarna.”
 
“Jag vill fullfölja min dröm om att klara ett maraton och sedan ett 50k-lopp. Det kräver mycket disciplinerad träning med säkerhet. Jag älskar löpning, glädjen i det och en vacker dag vet jag att jag kommer att klara det och gå i mål.”

 
Registreringen för Halmstads parkrun kommer att börja tidigt i mars, så att vi är redo för det första eventet den 28 mars.

 
Välkomna till västkusten och till Norre katts parkrun!
 
Tack till Julia Nesterenko för alla bilder

Dela med vänner:

coronavirus update

COVID-19 (koronavirus) päivitys

Pidämme tärkeänä, että teemme tämän tauon aikana säännöllisiä tilannekatsauksia ja haluamme vakuuttaa teidät kaikki siitä, että olemme entistäkin enemmän sitoutuneita tavoitteeseemme luoda terveellisempi ja onnellisempi planeetta. Haluamme teidän tietävän, että heti kun tilanne vain sen sallii, niin me kaikki täällä olemme valmiita juoksemaan (kävelemään, hölkkäämään tai toimimaan vapaaehtoisena) ja kun tämä hetki tulee, niin meillä…

coronavirus update

Oppdatering om COVID-19 (koronavirus)

Vi synes at det er viktig at gi jevnlige oppdateringer under denne situasjonen, spesielt ettersom vi ønsker å forsikre deg om at vi står ved forpliktelsen vår i denne tiden om å levere på målet vårt om å skape en sunnere, lykkeligere planet. Vi vil også at du skal vite at vi står klare til…