Nyheter - 15th July 2020
Taggar:

Velkommen til parkrun Norge!

Dp7nZBdXQAAz24u

parkrun-familien består av 22 land, og vi kommer til å se nærmere på flere av dem.

 

Denne uken ser vi på Norge, og Country Manager Deri Thomas forteller oss om historien til parkrun Norge.

 

parkrun Norge startet i august 2017, nøyaktig ett år etter lanseringen av parkrun i nabolandet Sverige.

 

Daz Harding, opprinnelig fra Storbritannia, stod bak den første henvendelsen om å starte opp parkrun i Norge, som heldigvis kom kort tid etter avgjørelsen om lansering i Sverige.

 

Det ble bestemt at landene i Norden kunne samarbeide tett, og det ble derfor gitt grønt lys til å starte opp eventer i Norge.

 

D5n70JWWkAAxeQV copy

 

Tøyen parkrun var det første eventet som ble lansert, lørdag 26. august 2017, med 132 deltakere på det første eventet – en flott start på parkruns historie i dette vakre landet.

 

Den første fullføreren var junior parkrun-deltaker Oliver Craggs, på ferie i Oslo sammen med foreldrene. Det ble et stort øyeblikk for ham! Vi vet jo at parkrun ikke er en konkurranse, og det var flott å se at den siste fullføreren, som brukte 44:36, bli heiet i mål like høyt og varmt som førstemann.

 

I ekte parkrun-ånd, ble mange deltakere med på kaféen i Botanisk Hage etter løpet, og koste seg med en kaffe ved utebordene.

 

Norske parkrun har noe til felles – bakker! Det er tungt for bena, men utsikten fra toppen av løypa er fantastisk – for eksempel på Løvstein parkrun i Bergen eller fra Vålandstårnet mot slutten av Stavanger parkrun.

 

EGlgnsxW4AAa2_o

 

Med nesten 5 000 registreringer, øker fortsatt antall personer i Norge som har oppdaget parkrun. Tøyen parkrun har vokst seg til å ha den høyeste gjennomsnittlige deltakelsen i hele Norden, og vi ser frem til å sette flere landsrekorder ettersom nye eventer kommer i gang.

 

For øyeblikket er det fem parkrun i Norge – i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Grimstad. Snart kommer det et sjette!

 

På Fornebu, utenfor Oslo, vil Nansenparken parkrun starte så snart som Covid-19 smittevernskravene blir lempet, og parkrun starter opp igjen i Norge.

 

Med eventer i de største befolkningsområdene i landet, håper vi å få startet opp parkrun i andre byer i Norge. Hvem vet? Kanskje får vi et parkrun nord for polarsirkelen i Tromsø. Det ville bli verdens nordligste parkrun!

 

EAVtPZBW4AA2W9K

 

Dela med vänner:

31003488801_6da0dab5de_k (1)

COVID-19-ramverk

Tidigare denna vecka berättade vi att vi färdigställt vårt COVID-19-ramverk, vilket beskriver hur event hanteras i länder som fortfarande har en viss grad av smitta i samhället.   Vi vill även understryka att som en del av återöppningsstrategin tog vi beslutet att separera definiera det sätt på vilket events ska återöppnas från bestämma datumet då…

31003488801_6da0dab5de_k (1)

COVID-19 Framework

Earlier this week we announced we had completed our COVID-19 Framework, describing how events will operate in countries where an underlying level of community infection still remains.   We’d also like to stress that as part of our strategy to return we took the decision to separate defining the way events should be reopened, from…