Nyheter - 7th August 2020
Taggar:

COVID-19-ramverk

31003488801_6da0dab5de_k (1)

Tidigare denna vecka berättade vi att vi färdigställt vårt COVID-19-ramverk, vilket beskriver hur event hanteras i länder som fortfarande har en viss grad av smitta i samhället.

 

Vi vill även understryka att som en del av återöppningsstrategin tog vi beslutet att separera definiera det sätt på vilket events ska återöppnas från bestämma datumet då denna process anses vara säker.

 

Idag presenterar vi processen, inte datumet, och därför innebär publiceringen ingen omedelbar skyldighet för eller effekt på något parkrun. Emellertid, genom att publicera vårt COVID-19-ramverk får vi bättre förutsättningar för att komma vidare med diskussionen angående när och var våra events kan återstartas på ett säkert sätt.

 

I första rummet har vi satt vikten av att inte överbelasta volontärer, inte skapa betydande hinder för deltagande, inte skapa prejudikat vi inte kan hålla fast vid, och inte skapa orealistiska förväntningar. Vår vision för parkrun-event som återöppnas är att fast närhet och interaktion kommer att minska markant, kommer parkruns essens och kärna att finnas kvar. Därför kan det ta längre tid för våra events att återkomma på vissa ställen; vi har alltid trott på att vara tålmodiga och att försvara parkruns ethos.

 

Vi vill även tydliggöra att även om vi anser detta ramverk vara färdigt, är det väldigt mycket preliminärt och därför välkomnar vi återkoppling från såväl innanför som utanför parkrun-gemenskapen. Aspekter eller detaljer kan fortfarande ändras, och vi kommer fortsätta att tillhandahålla veckouppdateringar genom parkruns bloggsida för varje land.

 

Vi inser att detta är en betydelsefull stund för parkrun, med långsiktiga implikationer för många miljoner parkrunners. Vi är även medvetna om det ansvar vi har i att guida parkrun-familjen genom dessa utmanande tider.

 

Därför fortsätter vi att förhålla oss transparenta angående besluten vi tar och varför vi tar dem. Vi publicerar därför vårt ramverk tillsammans med en fördjupad diskussion på Free Weekly Timed podcast som i detalj kommer att förklara motiveringen till ramverket. Vi kommer också att skapa flera möjligheter för parkruns medlemmar att ställa frågor och ifrågasätta beslut. Detta inleds nästa vecka med en frågor- och svar-session på Free Weekly Timed podcast.

 

Lyssna gärna på vår diskussion angående COVID-19-ramverket som nu är tillgänglig i denna veckas avsnitt av Free Weekly Timed.

 

Och du finner vårt COVID-19-ramverk i Volontärhubben.

 

(NB: För närvarande finns ramverket endast på engelska.)

 

Stort tack för ditt fortsatta tålamod, din förståelse och ditt stöd.

 

Dela med vänner:

26839845386_e11b373d94_k

COVID-19 (Coronavirus) Update: 22 September

On Saturday we welcomed back Cape Pembroke Lighthouse parkrun, in the Falkland Islands, and all three events in Australia’s Northern Territory, representing another positive moment in the gradual return of parkrun events around the world.   It was great to see the unofficial parkrun podcast, With Me Now, live-streaming from Nightcliff and Palmerston parkruns. If…

26806336961_d118319139_k

COVID-19 (Coronavirus) Update: 15 September

There are just a few days to go before this Saturday’s reopening of Cape Pembroke Lighthouse parkrun on the Falkland Islands, as well as all three events in Australia’s Northern Territory. It’s an incredibly exciting time for all of us and I’m sure I can speak on behalf of the entire parkrun family when I…