Nyheter - 7th August 2020
Taggar:

COVID-19-ramverk

31003488801_6da0dab5de_k (1)

Tidigare denna vecka berättade vi att vi färdigställt vårt COVID-19-ramverk, vilket beskriver hur event hanteras i länder som fortfarande har en viss grad av smitta i samhället.

 

Vi vill även understryka att som en del av återöppningsstrategin tog vi beslutet att separera definiera det sätt på vilket events ska återöppnas från bestämma datumet då denna process anses vara säker.

 

Idag presenterar vi processen, inte datumet, och därför innebär publiceringen ingen omedelbar skyldighet för eller effekt på något parkrun. Emellertid, genom att publicera vårt COVID-19-ramverk får vi bättre förutsättningar för att komma vidare med diskussionen angående när och var våra events kan återstartas på ett säkert sätt.

 

I första rummet har vi satt vikten av att inte överbelasta volontärer, inte skapa betydande hinder för deltagande, inte skapa prejudikat vi inte kan hålla fast vid, och inte skapa orealistiska förväntningar. Vår vision för parkrun-event som återöppnas är att fast närhet och interaktion kommer att minska markant, kommer parkruns essens och kärna att finnas kvar. Därför kan det ta längre tid för våra events att återkomma på vissa ställen; vi har alltid trott på att vara tålmodiga och att försvara parkruns ethos.

 

Vi vill även tydliggöra att även om vi anser detta ramverk vara färdigt, är det väldigt mycket preliminärt och därför välkomnar vi återkoppling från såväl innanför som utanför parkrun-gemenskapen. Aspekter eller detaljer kan fortfarande ändras, och vi kommer fortsätta att tillhandahålla veckouppdateringar genom parkruns bloggsida för varje land.

 

Vi inser att detta är en betydelsefull stund för parkrun, med långsiktiga implikationer för många miljoner parkrunners. Vi är även medvetna om det ansvar vi har i att guida parkrun-familjen genom dessa utmanande tider.

 

Därför fortsätter vi att förhålla oss transparenta angående besluten vi tar och varför vi tar dem. Vi publicerar därför vårt ramverk tillsammans med en fördjupad diskussion på Free Weekly Timed podcast som i detalj kommer att förklara motiveringen till ramverket. Vi kommer också att skapa flera möjligheter för parkruns medlemmar att ställa frågor och ifrågasätta beslut. Detta inleds nästa vecka med en frågor- och svar-session på Free Weekly Timed podcast.

 

Lyssna gärna på vår diskussion angående COVID-19-ramverket som nu är tillgänglig i denna veckas avsnitt av Free Weekly Timed.

 

Och du finner vårt COVID-19-ramverk i Volontärhubben.

 

(NB: För närvarande finns ramverket endast på engelska.)

 

Stort tack för ditt fortsatta tålamod, din förståelse och ditt stöd.

 

Dela med vänner:

COVID_JAN_WEEK_3

COVID-19 (Coronavirus) update 19 January

On Saturday we welcomed parkrun events back across the Australian state of Victoria, in a wonderful celebration of all that we love about parkrun. In 2020 people there experienced a long and incredibly restrictive lockdown, which must have been doubly challenging as other Australian states reopened and returned to normal life.   Throughout those incredibly…

parkrun_reso_non_eng_week_2

Taking small steps forward

It’s week two of The parkrun Resolution and it’s all about taking small steps forward. We’re here for you. Read on for this week’s top tips and don’t forget to celebrate what you’ve done so far.   Often the hardest thing to do is start: to start something new, make a change, do something differently….