Nyheter - 7th January 2021
Taggar:

Avlägg ditt parkrunlöfte!

germany_1

Nu är det dags att avlägga ditt parkrunlöfte. parkruns globala chef för hälsa och välbefinnande Chrissie Wellington berättar allt du behöver veta om vår nya specialkampanj för det nya året.
 
För det första, Gott Nytt År från alla på parkrun!
 
Vi hoppas att du har haft en vilsam helg och att du har välkomnat 2021 med öppna armar, särskilt med tanke på de utmaningar och svårigheter vi alla mötte under 2020.
 
65128702_922476911417284_1304395376115056640_n
 
Vi vet att början på ett nytt år kan vara en bra tid för förändring. En chans att lova sig själv att göra något lite annorlunda. Och det här nya året är inte annorlunda. Det är dags att göra som tusentals andra runtom i världen och avlägga ett #parkrunresolution!
 
Så vad är ditt löfte? Kanske bestämmer du dig för att promenera lite mer, sova mer, vara aktiv med din familj en gång i veckan eller för att bli mentor för någon annan.
 
Deri Marcelo
 
För många människor (inklusive miljoner parkrunners) är 5 km är en magisk distans. Om du vill att 2021 ska bli året då du går, joggar eller springer din första 5 km hjälper vi dig att uppnå det målet. Om du alltid har drömt om att springa 5 km, kan du ladda ner appen C25K App (från Storbritannien) eller, om du vill gå hela eller delar av distansen har vi precis rätt plan för dig. I den här blog texten (på engelska) hittar du också några riktigt användbara tips som hjälper dig att komma igång, inklusive vad du ska ha på dig och hur du väljer om du ska gå eller springa.
 
Målet är ditt men vi stödjer dig varje steg på vägen. Vi måste alla börja någonstans och det här kan bli din startpunkt.
 
Vi ger dig enorma doser av uppmuntran, vägledning och motivation under de kommande åtta veckorna och vi ber också att du delar passionen för ditt #parkrunresolution personligt eller virtuellt. Vi firar inte bara en gång utan två under kampanjen och vi ser fram emot att se allas framgångar. Här kan du läsa mer om firandet..
 
Men vi vet att det kan vara skrämmande och svårt att ändra sin livsstil, så här är fem tips som hjälper dig att komma igång med ditt parkrunlöfte.
 
1) Sök stöd från de omkring dig, eller bli den som stödjer någon annan. Det kan vara en familjemedlem, en vän, en kollega eller någon på sociala medier. Det är så mycket bättre att dela resan, att ha någon som håller dig ansvarig och hjälper dig att uppnå ditt mål. Vi kan vara en gemenskap och hjälpa varandra även om regler för social distansering fortfarande gäller.
 
2) Fokusera på dagliga pyttesteg och förbättringar. Till exempel, om du inte har gått eller sprungit förut kanske du fokuserar på att röra dig i 60 sekunder varje dag, dansar till musik i vardagsrummet eller går uppför trappan några gånger.
 
3) Ändra din livsstil på ett praktiskt och genomförbart sätt. Vi har alla mycket att göra och många olika åtaganden så försök att välja en aktivitet eller gör en förändring som du lätt kan integrera i din dag.
 
4) Skriv dagbok och anteckna hur du mår varje dag. Det är ett bra sätt att hålla dig motiverad och se hur långt du har kommit.
 
5) Om du inte redan är en parkrunner är du välkommen att registrera dig online här. Om det inte finns ett 5 km parkrun nära dig kan du registrera din egen 5 km tid via (inte)pakrun-länken i din profil.
 
Uppsala dog 1
 
Ditt #parkrunresolution behöver naturligtvis inte vara ett personligt aktivitetsmål. Kanske åtar du dig att vara mentor till någon annan så att de kan uppnå sina mål? Kanske bildar du en grupp med ett fåtal personer, som alla siktar på samma mål, och du stöttar dem att uppnå det? Allt inom ramen för reglerna om sociala distansering. Den bästa presenten till dig själv att se någon annan uppnå sina drömmar och veta att du hade en viktig roll under resan.
 
Det här nya året kan bli en ny start.
 
Efter utmaningarna under det senaste året vill vi hjälpa dig att börja 2021 med positivitet och optimism. Vi vill hjälpa dig att uppnå ditt #parkrunresolution!

Dela med vänner:

usa_2_v2

parkwalk is here

Ready to strive for five? Here’s your eight week guide to successfully completing a 5k walk.   You can walk at the same pace throughout or, if you want, you can alter the pace that you walk as indicated below. Remember that any plan is only a guide, so please do go at your own…

USA_1

Three tips for maintaining motivation

Have you ever heard of ‘Blue Monday’?! It tends to rear its head after about three weeks of trying to change our lifestyle habits, or do something a little bit different. We’ve got some handy advice to keep you on track, and help you celebrate your success so far.   It’s that time when your…