Nyheter - 13th January 2021
Taggar:

Min #parkrunresolution

Nathan alberto running cover

Även i Sverige, där vi inte har haft en ’lockdown’ som många andra europeiska länder, kan vi fortfarande inte samlas i stora grupper, vilket naturligtvis inkluderar parkrun. Löpning har blivit mer en ensamsport då löpklubbar och andra grupper måste pausa sin träning. Och nu har naturligtvis säsongens första snö fallit och temperaturerna har sjunkit under noll. Det är definitivt den tiden på året där det krävs lite – eller kanske mycket – motivation för att ta sig upp ur soffan och gå ut för en promenad, eller löptur.
 
Så det är en perfekt tidpunkt för ett #parkrunresolution, parkruns version av ett nyårslöfte, att ta vara på tillfället till en nystart på 2021 och komma in i goda vanor för det kommande året. Det är medvetet helt fritt vad nyårslöftet ska innefatta – det behöver inte handla om att springa snabbare eller längre, utan det är bara vad som är viktigt för DIG, för att få dig att komma ut och bli aktiv.
 
Håkan
 
För mig hade jag i december en annan löpautmaning där det blev många kilometer, men mycket av det på egen hand. Så min första #parkrunresolution var att komma ut och träffa människor i januari och ha en månad med “social” löpning. Ett inlägg på sociala medier gav några erbjudanden, och jag ser fram emot att träffas med vänner under hela månaden.
 
Nathan
 
Hittills har jag lyckats med en promenad med vän (och Huddinge Event Director) Colm, en första löpträning med fotbollsvänner från min f.d klubb Långholmen FC, en virtuell online-session ledd av Rubin på Urban Tribes (inte riktigt en fysisk träff här, men vi lever i ovanliga tider), en löptur med min vän Håkan här där jag bor, en galen löpning i snön med Niklas och en underbar långtur med Nathan och Alberto. Härligt!
 
Niklas
 
Den andra #parkrunresolution jag har är att försöka gå ut varje dag och göra någon form av träning, oavsett om det är en promenad, jogga eller springa. Vissa dagar är det inte alltid så enkelt, men ett av mina löpmotton är ”du ångrar aldrig att du tog en löptur” och det är så sant, du mår alltid bättre efteråt!
 
colm
 
Så, vad är din #parkrunresolution? Jag hoppas att du också kan hitta något som motiverar dig att komma ut och bli aktiv i januari.
 
family walk
 
(Och en sista tanke – det är aldrig för sent att starta en nyårslöfte, även om du missade början av januari. I morgon är en ny dag, och dagen efter det och dagen efter det – alla nya dagar också!)
 
Deri Thomas
A24286
parkrun Nordics

Dela med vänner:

usa_2_v2

parkwalk is here

Ready to strive for five? Here’s your eight week guide to successfully completing a 5k walk.   You can walk at the same pace throughout or, if you want, you can alter the pace that you walk as indicated below. Remember that any plan is only a guide, so please do go at your own…

USA_1

Three tips for maintaining motivation

Have you ever heard of ‘Blue Monday’?! It tends to rear its head after about three weeks of trying to change our lifestyle habits, or do something a little bit different. We’ve got some handy advice to keep you on track, and help you celebrate your success so far.   It’s that time when your…