News - 2nd June 2021
Taggar:

parkrun Sverige – planerad återstart 7:e augusti

Örebro parkrun 4 newsletter

Det är nu, tro det eller ej, över 14 månader sedan vi senast arrangerade parkrun här i Sverige.
 
Fram till för bara ett par dagar sedan fick bara 8 personer samlas utomhus, men som ni troligen har sett, meddelade regeringen nyligen sin plan för hur restriktionerna kommer att lättas under de kommande månaderna, inklusive återinförande av evenemang som parkrun.
 
Även om riktlinjerna nu gör det möjligt för upp till 150 personer att delta i löpevenemang, läser man det finstilta står det att deltagare ”bör delas in i mindre startgrupper med olika starttider”. Detta är inte möjligt för parkrun med vår enkla modell som är att hålla ett evenemang som är gratis och enkelt att delta och arrangera varje vecka.
 
Det planerade nästa steget för att lätta på restriktionerna gör det dock möjligt för upp till 900 personer att delta i motionslopp, och detta planeras ske från och med den 1 juli så länge minskningen av spridningen av COVID-19 fortsätter. Vi har ännu inga detaljer om detaljerna kring detta förslag, men vi är mycket hoppfulla att detta äntligen kommer att göra det möjligt för oss att återvända.
 
Men, vi vet att ett volontärlett event att starta upp i juli kan vara knepigt, svårt att hitta funktionärer och våra evenemangsansvariga kommer också vara på semester under denna månad. Vi har därför beslutat att sikta på en återstart för parkrun-eventen i Sverige till den 7:e augusti, vilket ger oss ytterligare lite tid att se att infektionstalen minskar ytterligare och att fler människor vaccinerats.
 
Mer information kommer i sinom tid så håll koll på ditt lokala evenemangs sociala medier för mer information om den planerade omstarten av parkrun.
 
Vi är på gång! parkrun på lördagsmorgnar kommer tillbaka …. snart.
 
#älskaparkrun

Share this with friends:

#1whang-377

COVID-19 (Coronavirus) update 22 June

We took another big step forward last Saturday as 5k events returned in Denmark, the ninth country to see events restart post-COVID, plus we welcomed back junior parkrun events in Scotland.   In total nearly 60,000 people took part in 775 events around the world last weekend, including nearly 2,500 for the very first time….

Amager Strandpark

parkrun genåbner i Danmark på lørdag!

Efter 15 måneder med aflysninger vil der igen være parkrun over hele Danmark på lørdag. 7 ud af 8 parkruns åbner igen; undtagelsen er Fælledparken parkrun i København da Fælledparken anvendes til Euro 2020 mesterskabet.   Så det er tid at grave stregkoden frem, støve løbeskoene af og begive dig på vej til dit lokale…