News - 2nd June 2021
Taggar:

parkrun Sverige – planerad återstart 7:e augusti

Örebro parkrun 4 newsletter

Det är nu, tro det eller ej, över 14 månader sedan vi senast arrangerade parkrun här i Sverige.
 
Fram till för bara ett par dagar sedan fick bara 8 personer samlas utomhus, men som ni troligen har sett, meddelade regeringen nyligen sin plan för hur restriktionerna kommer att lättas under de kommande månaderna, inklusive återinförande av evenemang som parkrun.
 
Även om riktlinjerna nu gör det möjligt för upp till 150 personer att delta i löpevenemang, läser man det finstilta står det att deltagare ”bör delas in i mindre startgrupper med olika starttider”. Detta är inte möjligt för parkrun med vår enkla modell som är att hålla ett evenemang som är gratis och enkelt att delta och arrangera varje vecka.
 
Det planerade nästa steget för att lätta på restriktionerna gör det dock möjligt för upp till 900 personer att delta i motionslopp, och detta planeras ske från och med den 1 juli så länge minskningen av spridningen av COVID-19 fortsätter. Vi har ännu inga detaljer om detaljerna kring detta förslag, men vi är mycket hoppfulla att detta äntligen kommer att göra det möjligt för oss att återvända.
 
Men, vi vet att ett volontärlett event att starta upp i juli kan vara knepigt, svårt att hitta funktionärer och våra evenemangsansvariga kommer också vara på semester under denna månad. Vi har därför beslutat att sikta på en återstart för parkrun-eventen i Sverige till den 7:e augusti, vilket ger oss ytterligare lite tid att se att infektionstalen minskar ytterligare och att fler människor vaccinerats.
 
Mer information kommer i sinom tid så håll koll på ditt lokala evenemangs sociala medier för mer information om den planerade omstarten av parkrun.
 
Vi är på gång! parkrun på lördagsmorgnar kommer tillbaka …. snart.
 
#älskaparkrun

Share this with friends:

Inn i parken med Nansenstatue headaer

Endelig kommer parkrun til Bærum – Nansenparken parkrun starter på Fornebu!

25 September starter Nansenparken parkrun på Fornebu utenfor Oslo. Med dette får Oslo-området sin andre parkrun og mange mosjonister i området får kortere vei til en parkrun enn tidligere.     Nansenparken er en flott park som ble anlagt i 2008, på området der Fornebu flyplass lå. Parken er oppkalt etter polarhelten Fritjof Nansen som…

Billdal 1 header

Premiär för Billdalsparken parkrun!

Den 25 september är det äntligen premiär för parkrun i Billdal!   Banan består av två varv genom den natursköna omgivningen i Billdalsparken, som fortfarande har kvar det gamla ståtliga sommarhuset, Billdals Gård, som byggdes på 1800-talet.     Parken är ett populärt grönområde med ridstigar, stor lekplats för stora och små, fruktträdgård och möjlighet…