News - 30th August 2021
Taggar:

Velkommen i parkrun-familien: Damhusengen parkrun i København

damhusengen header

Vi er glade for at kunne byde endnu et medlem velkommen i parkrun-familien – Damhusengen i København, Danmark.
 
Eventen starter 11. september i udkanten af København, på det sidste metrostop, i Vanløse. Vi håber at kunne tiltrække en masse løbere fra de omkringliggende kommuner, fordi de snart får kortere vej til et parkrun.
 
Damhusengen course map
 
Ruten vi løber er to gange rundt om Damhusengen. Det er allerede et populært sted at løbe og gå tur. Start- og mållinjen er lige ved ishuset på Damhuskanten, som er kendt af alle i nærområdet.
 
Ideen om at starte et parkrun i Vanløse kommer fra Julie Nehammer som begyndte at løbe parkruns i 2019 med sine børn, der dengang var 9 og 12.
 
Damhus 3
 
“En af mine gode kolleger, Anna Suhr Trzecieski, fortalte mig over frokost om Parkrun og om at hun løb med sine børn og mand. Jeg betragtede parkrun som en kærkommen lejlighed til at have en hobby jeg kunne dele med mine børn. Til at starte med var de tidlige løbeture lørdag morgen helt klart mest drevet af os forældres entusiasme og vores glæde ved at gøre noget sundt med vores børn, men børnene blev ret hurtigt motiverede for at forbedre deres tider og de begyndte sågar at invitere deres venner med ud at løbe.”
 
“I starten af 2021 mødte jeg Søren, som altid har løbet og også har gennemført adskillige iron mans. I et øjebliks mild sindssyge foreslog jeg Søren, at vi skulle løbe et marathon, delt op i 10 bidder med pauser imellem. Han tøvede ikke og det blev starten på et godt partnerskab i løbeglædens navn. Søren og jeg er nu begge løbsledere i Damhusengen parkrun.”
 
Damhus 1
 
Søren fortsætter: “Vi har virkelig blevet tilbudt meget hjælp af de frivillige i de andre københavnske parkruns, til at få Damhusengen parkrun etableret. Gert Nissen har været god til at holde energien oppe mens der var covid-nedlukning og vi ikke umiddelbart kunne stable et nyt parkrun på benene. Rikke Nissen har trænet os til at være dygtige frivillige, så vi har styr på alle de forskellige opgaver. Karsten Jensen og Johan Thornberg guidede os tålmodigt gennem hvordan alle IT systemerne virker. Og Anders Staffe har givet os gode ideer til hvordan vi håndterer udstyret.”
 
Du kan allerede nu registrere dig til Damhusengen parkrun. Vi løber første gang 11. september.
 
Damhus 4
 
Julie og Søren
Damhusengen parkrun

Share this with friends:

Toyen vols

Hvordan bidra som frivillig

Alle parkrun drives av frivillige, og det flotte med parkrun er at alle og enhver kan bidra! Du kan være frivillig på regelmessig basis eller bare en gang iblant. Det er enkelt, givende og hjelper ditt lokale parkrun-team gjennomføre eventet hver lørdag. Her er en enkel påminnelse om hvordan du kan melde deg som frivillig:…

Faelledparken vols header

Sådan bliver du frivillig

parkruns er frivilligt drevne events, og det gode ved parkrun er, at alle kan være frivillige! Du kan være frivillig regelmæssigt eller bare en gang imellem. Det er let, givende og hjælper dit lokale parkrun-team med at gennemføre begivenheden hver lørdag. Her er en lille påmindelse om, hvordan du melder dig som frivillig:   1….