News - 6th September 2021
Taggar:

Hur man blir volontär

Haga vols

parkrun event drivs av frivilliga och det fina med parkrun är att vem som helst kan bli volontär! Du kan volontärarbeta regelbundet eller bara då och då. Det är lätt, tillfredsställande och hjälper ditt lokala parkrun-team att genomföra motionsloppet varje lördag. Här får du en liten påminnelse om hur man volontärarbetar.
 
1. Skicka e-post till ditt lokala parkrun
Det enklaste sättet att anmäla dig som volontär är att skicka e-post till ditt lokala parkrun. Du hittar deras e-postadress på eventets hemsida – eventnamn@parkrun.com (dvs. haga@parkrun.com). Säg bara vilken dag du kan vara volontär (det kan vara nästa vecka, eller långt i förväg), och om det är något du föredrar. Du kan säga vilken roll du tror du gillar (eller inte gillar!). Inkludera ditt streckkodsnummer för att göra det enkelt att hitta dig i systemet. Parkrun-teamet kontaktar dig för att boka in dig.
 
2. Berätta för parkrun-teamet på lördagar
När du är på ett parkrun en lördag berättar du bara för teamet när du kan vara volontär nästa gång (det kan vara nästa vecka, eller längre fram) så bokar de in dig!
 
3. Registrera dig för att få e-postmeddelanden om ”volontärsmöjligheter”.
Det enklaste sättet är att klicka på knappen “volunteer opt-in” när du får ditt resultat via e-post efter att ha deltagit i ett parkrun. Då får du e-post från ditt event när de behöver volontärer. Du behöver bara svara på e-postmeddelandet för att boka in dig.
 
Skatås vols
 
Här är förslag på när du kanske vill vara volontär:

 • när du har en tävling senare samma dag eller följande dag
 • när du är skadad och inte kan springa
 • när du är barnvakt (då är det perfekt att vara banfunktionär – barn älskar det!)
 • kanske med regelbundna intervall – dvs en gång var 3:e månad till exempel, eller efter var 5 eller 10:e gång du springer
 •  
  Genom volontärarbete på ditt lokala parkrun hjälper du till, hejar på likasinnade löpare och stödjer ditt lokala event.
   
  Om du inte redan har prövat hoppas vi att du gör det nu!
   
  Örebro vols
   

Share this with friends:

Toyen vols

Hvordan bidra som frivillig

Alle parkrun drives av frivillige, og det flotte med parkrun er at alle og enhver kan bidra! Du kan være frivillig på regelmessig basis eller bare en gang iblant. Det er enkelt, givende og hjelper ditt lokale parkrun-team gjennomføre eventet hver lørdag. Her er en enkel påminnelse om hvordan du kan melde deg som frivillig:…

Faelledparken vols header

Sådan bliver du frivillig

parkruns er frivilligt drevne events, og det gode ved parkrun er, at alle kan være frivillige! Du kan være frivillig regelmæssigt eller bare en gang imellem. Det er let, givende og hjælper dit lokale parkrun-team med at gennemføre begivenheden hver lørdag. Her er en lille påmindelse om, hvordan du melder dig som frivillig:   1….