News - 9th September 2021
Taggar:

Oulussa käynnistyy maailman pohjoisin parkrun — Pokkinen parkrun

Pokkinen header

Skandinavian pohjoisessa pääkaupungissa, Oulussa, käynnistyy maailman pohjoisin parkrun tapahtuma. Meren tuulet ja paukkuvat pakkaset – ehkei tämä kuullosta ihan parhaimmalta juoksukaupungilta? Päinvastoin! Merelliset maisemat, tasainen maasto ja avara sininen taivas houkuttelevat koko kansan kaduille, metsiin ja rannoille liikkumaan. Onhan Oulu nimettykin liikkuvimmaksi kunnaksi Suomessa. parkrun tapahtumakin saa nauttia niin kesän helteistä kuin talven pakkasista aloittaessamme joka Lauantai kello 9:30 aamulla.
 
Pokkinen 3
 
Oulussa luonto, meri ja joki ovat kaikkien saavutettavissa. Reitin valinta niin monesta kauniista reitistä olikin vaikeaa. Pokkisen puistosta alkava juoksumme onnistuu kuitenkin seuraamaan kaupungin tunnetuimpia ja kauneimpia paikkoja: Hupisaarten puistoa, jokisuistoa, Merikosken patosiltaa ja Oulujoen rantaa. Aloituspaikkamme onkin aivan kaupungin sydämessä kauppatorin vieressä. Miltä kuulostaa patosillan spurtti veden kohistessa jalkojesi alla, kun enää reilu kilometri on jäljellä?
 
Pokkinen 5
 
Pokkinen parkrun alkoi kahden henkilön ajatuksesta, mutta pian mukana olikin jo viisi, ja testijuoksuissa jo 30, jotka kaikki halusivat rakentaa tervelliisemmän ja iloisemman yhteisön Pohjois-Suomeen. Kukin meistä löysi Pokkisen parkrunin eri tavalla, mutta mikä meitä yhdistää on että aloittaessamme saimme kokea sen saman innon, minkä olimme jo tunteneet monissa parkrun yhteisöissä ympäri maailman.
 
Pokkinen 4
 
Ennen Pokkista oli Tampere, Southampton ja Pole Mokotowskie, vain muutamia nimetäksemme. Siellä ihastuimme ja innostuimme parkrunin hengestä. Oulussa oli töiden jälkeen lenkkejä, ja pohdintaa “hei, tämähän olisi mahtava reitti”. Toivoimme kaikki sitä, että pääsisimme aloittamaan Oulussa samanlaisen mahtavan yhteisön, kuin mitä olimme nähneet muualla, ja joka toisi meidät yhteen lauantaiaamuisin sateella ja paisteella.
 
Pokkinen 1
 
Nyt toiveestamme on tullut totta, ja pääsemme virallisesti aloittamaan Syyskuun 11. päivä, 2021. Vaikka aluksi olemme pienempi tapahtuma, niin ajan myötä uskomme, että kasvamme. Toivomme myös että vierailevat juoksijat, niin Suomesta kuin maailmalta, löytävät juoksumme ja ottavat kopin arktisesta haasteestamme.
 
Sanoimmeko jo, että olemme maailman pohjoisin parkrun tapahtuma? No, sitä emme väsy sanomaan!
 
Pokkinen parkrunin tiimi
 
Pokkinen 2

Share this with friends:

Bergen wet cover

Løvstien parkrun i Bergen starter opp igjen! Løvstien parkrun in Bergen is restarting!

Endelig! Løvstien parkrun starter opp igjen 25. september. Vi gleder oss til å se både nye og kjente ansikter til løp og moro på bakkene!   It’s happening! Løvstien parkrun is returning on September 25th. We can’t wait to see all of you for run and fun on the hills!

Pokkinen header

Oulussa käynnistyy maailman pohjoisin parkrun — Pokkinen parkrun

Skandinavian pohjoisessa pääkaupungissa, Oulussa, käynnistyy maailman pohjoisin parkrun tapahtuma. Meren tuulet ja paukkuvat pakkaset – ehkei tämä kuullosta ihan parhaimmalta juoksukaupungilta? Päinvastoin! Merelliset maisemat, tasainen maasto ja avara sininen taivas houkuttelevat koko kansan kaduille, metsiin ja rannoille liikkumaan. Onhan Oulu nimettykin liikkuvimmaksi kunnaksi Suomessa. parkrun tapahtumakin saa nauttia niin kesän helteistä kuin talven pakkasista aloittaessamme…