News - 20th September 2021
Taggar:

Hvordan bidra som frivillig

Toyen vols

Alle parkrun drives av frivillige, og det flotte med parkrun er at alle og enhver kan bidra! Du kan være frivillig på regelmessig basis eller bare en gang iblant. Det er enkelt, givende og hjelper ditt lokale parkrun-team gjennomføre eventet hver lørdag. Her er en enkel påminnelse om hvordan du kan melde deg som frivillig:
 
1. Send en mail til din parkrun
Den enkleste måten for å melde seg som frivillig er å sende en mail til din lokale parkrun. Du finner mailadressen deres på eventets hjemmeside – eventname@parkrun.com (f.eks. toyen@parkrun.com). Bare gi beskjed om hvilken dag det passer for deg å være frivillig (neste uke, langt frem i tid), og om du foretrekker en bestemt rolle. Fortell hvilken rolle du kunne tenke deg (eller ikke tenke deg!). Oppgi strekkodenummeret ditt for å gjøre det enklere å finne deg i parkrun-databasen. Parkrun-teamet vil ta kontakt for å avtale nærmere!
 
2. Si fra til event-teamet på en lørdag
Når du er på parkrun på en lørdag, kan du gi teamet beskjed om at du har mulighet til å stille som frivillig (igjen kan det være uken etter eller lenger frem i tiden) og de kommer til å sette deg på listen!
 
3. Meld deg på mailinglisten for parkrun-frivillige
Den enkleste måten å gjøre dette på er å klikke på “Meld interesse”-knappen når du mottar resultatmailen etter at du har deltatt på parkrun. Da vil du motta mailer fra eventet ditt når de trenger frivillige. For å bidra, er det bare å besvare mailen som ber om frivillige.
 
4. Sjekk event-teamets sosiale medier
Du kan holde deg oppdatert på det lokale teamets nyheter ved å sjekke deres Facebook-side eller andre sosiale medier. Det er det beste måten å lese historier fra ditt lokale parkrun og finne ut hvilke oppgaver de trenger hjelp med.
 
Geir Dommesmoen
 
Her er noen forslag til når det kanskje passer å være frivillig:

  • når du skal delta i et løp senere samme dag eller dagen etter
  • når du er skadet og ikke kan løpe
  • når du passer barna (det er perfekt å være vakt langs løypa – småbarn elsker det!)
  • med faste mellomrom – f.eks. en gang hver 3. måned eller etter hver 5. eller 10. deltakelse

Å være frivillig på ditt lokale parkrun gir deg muligheten til å gi noe tilbake, heie på likesinnede og, selvfølgelig, støtte ditt lokale event.
 
Vi håper at du får lyst til å prøve deg om du ikke har gjort det før!
 
Festningen 1

Share this with friends:

Ulla mum header

Martta Sergejeff, 90v. osallistui maailman pohjoisimpaan parkruniin

Pokkinen parkrunin aloitustapahtuma 11.9.2021 teki ennätyksen starttaamalla maailman pohjoisimman parkrunin. Tämän lisäksi tapahtumassa tuli toinenkin ennätys, sillä mukana oli Suomen iäkkäin rekisteröitynyt osallistuja. Martta Sergejeff, 90v., osallistui parkruniin tyttärensä innostamana. Matka taittui pyörätuolissa istuen, vaikka kotioloissa ja ulkona lyhyitä matkoja Martta pärjääkin rollaattorin avulla. Martta osallistui parkruniin tyttären perheen ja pojanpojan kanssa. Tässä ovat hänen…

Ulla mum header

Martta Sergejeff, at 90 years old, participated in the world’s northernmost parkrun

On September 11th, 2021, Pokkinen parkrun became the northernmost parkrun in the world. Another record was also made that day, when the oldest registered parkrunner in Finland crossed the finish line. Martta Sergejeff, 90 years old, participated in the event at the urging of her daughter. She participated by wheelchair, although she also manages short…