News - 12th October 2021
Taggar:

Martta Sergejeff, 90v. osallistui maailman pohjoisimpaan parkruniin

Ulla mum header

Pokkinen parkrunin aloitustapahtuma 11.9.2021 teki ennätyksen starttaamalla maailman pohjoisimman parkrunin. Tämän lisäksi tapahtumassa tuli toinenkin ennätys, sillä mukana oli Suomen iäkkäin rekisteröitynyt osallistuja. Martta Sergejeff, 90v., osallistui parkruniin tyttärensä innostamana. Matka taittui pyörätuolissa istuen, vaikka kotioloissa ja ulkona lyhyitä matkoja Martta pärjääkin rollaattorin avulla. Martta osallistui parkruniin tyttären perheen ja pojanpojan kanssa. Tässä ovat hänen kokemuksensa tuolta päivältä.
 
”Tapahtuma oli kyllä kerta kaikkiaan mukava. En ole pitkään aikaan käynytkään Oulussa ja oli mukava ihailla kaunista puistoa ja jokirantaa. Ensin ajattelin, että eihän siinä ole mitään järkeä, että nuorempien pitää minua siellä työntää – kauhea matka 5km, mutta lopultahan se meni oikein mukavasti, kun työntäjiä oli useampi. Ja olihan se aika hauskaakin, kun vävy oikein juoksutti minua välillä ja pääsi kokemaan oikein vauhdin hurmaa. Lisäksi oli ihana katsoa nuoria ihmisiä, jotka juoksivat niin mahdottoman kovaa.
 
Tampere wheelchair
 
Ihmiset olivat todella ystävällisiä. Oli mukava jutella kahvilassa Oulun järjestäjän Sylvesterin kanssa, joka oli kyllä todellinen herrasmies ja osasi jutella kivasti tämmöisen vanhankin ihmisen kanssa. Tämä se varmaan on yksi parkrunin tärkeitä asioita, että ihmiset voi tulla myös juttelemaan ja tapaamaan toisiaan.
 
Toivottavasti ihmiset huomaa näistä kuvista, että parkruniin voi tulla ihan kaikenlaiset ihmiset. Monille vanhoille ihmisille olisi kyllä hyvä päästä ulkoilemaan ja tapaamaan ihmisiä. Olihan tämä nyt mahtavaa, että vielä tässä iässä pääsi tällaisenkin kokemaan. En ole koskaan aikaisemmin osallistunut mihinkään juoksu- tai kävelytapahtumiin, vaan liikkuminen on aikoinaan ollut enemmän arkiliikuntaa. Pienenä koulumatka 6 km taittui kävellen ja rautatieasemallekin mentiin jalkaisin 18 km suuntaansa. Enää askel ei nouse ihan niin kuin haluaisin, mutta hyvä näinkin, kun kuitenkin pystyn yksin asumaan ja asiani hoitamaan.
 
Vaikka tapahtuma oli oikein mukava, niin en varmaan nyt syksyllä ja talvella aio useinkaan osallistua vaan odottelen itse ensi kevättä, että pääsee ihastelemaan puistoa, kun kaikki on kukassa.”

Share this with friends:

Ulla mum header

Martta Sergejeff, 90v. osallistui maailman pohjoisimpaan parkruniin

Pokkinen parkrunin aloitustapahtuma 11.9.2021 teki ennätyksen starttaamalla maailman pohjoisimman parkrunin. Tämän lisäksi tapahtumassa tuli toinenkin ennätys, sillä mukana oli Suomen iäkkäin rekisteröitynyt osallistuja. Martta Sergejeff, 90v., osallistui parkruniin tyttärensä innostamana. Matka taittui pyörätuolissa istuen, vaikka kotioloissa ja ulkona lyhyitä matkoja Martta pärjääkin rollaattorin avulla. Martta osallistui parkruniin tyttären perheen ja pojanpojan kanssa. Tässä ovat hänen…

Ulla mum header

Martta Sergejeff, at 90 years old, participated in the world’s northernmost parkrun

On September 11th, 2021, Pokkinen parkrun became the northernmost parkrun in the world. Another record was also made that day, when the oldest registered parkrunner in Finland crossed the finish line. Martta Sergejeff, 90 years old, participated in the event at the urging of her daughter. She participated by wheelchair, although she also manages short…