News - 16th March 2022
Taggar:

parkrun kommer til Ekeberg!

Ekeberg header

Da parkrun kom til Norge, åpnet en ny verden seg for min familie. Tenk at man kan løpe, jogge eller gå 5 km gratis med tidtaking, og så dra på kafé sammen og bli bedre kjent med de andre deltakerne! Det tok ikke lang tid før vi begynte å være frivillige på parkrun, og ble enda bedre kjent med konseptet og de hyggelige menneskene som deltar.
 
Vanen var såpass innarbeidet at da koronaen kom til Norge og alt stengte ned, fortsatte vi å løpe hver lørdag nærmere hjem – på Ekebergsletta. Snart kom tanken: Sletta er et fantastisk friluftsområde. Hva om vi fortsetter å løpe her i fremtiden? Og får med flere på laget?
 
Alt ligger jo til rette for det. God offentlig kommunikasjon, godt med parkering, kafé i umiddelbar nærhet, flott utsikt, og en fin, flat løype, som gir god variasjon til bakkene på Tøyen.
 
Ekeberg 2
 
Ikke minst blir dette et godt tilbud for folket i Oslo Sør, et lavterskelstilbud av en type jeg har savnet i mange år, etter kun å ha funnet organisert løping for de mer seriøse løperne. Pandemien har fremhevet viktigheten av fysisk aktivitet, noe som virker vanskelig når man ikke finner muligheter i nærheten. Det har også vært klart at det er viktig å ha gode sosiale nettverk. Dette er heller ikke alltid så lett å få til for alle, og parkrun danner et veldig enkelt samlingspunkt for mennesker.
 
Ekeberg 1
 
Oslo kommune har gitt tillatelse til parkrun på Ekeberg, og planen er å starte i vår. Den nærmeste kaféen er også interessert i å ta oss imot. Alt vi trenger er deg! Alle er velkomne til parkrun, uansett om du trener til et eliteløp eller om de ønsker en rolig lørdagstur. Vi har også behov for frivillige. Som regel betyr det ikke mer enn å avse én time av din tid iblant, når det passer deg. Uansett hvordan du deltar, kan jeg love at du drar hjem med et stort smil.
 
Vil du vite mer, søk opp gruppen “Team Ekeberg parkrun” på Facebook.

Share this with friends:

HEADER

Welcome to the Nordic photo roundup from 30 July

Welcome to the last Nordic parkrun photo round-up for July, a month which has seen over 5000 people attending our events across the region. Here’s some shots of the action:     First of all, parkrunning is a family affair at Esbjerg parkrun     Also at Esbjerg, thanks to this week’s Tail Walker Jimmy…

Lois-Rowland-2-899x416

I never believed I could

There’s no need to do the 5k at parkrun. Lois Rowland was a parkrun volunteer for more than ten years before eventually deciding to have a go at the 5k, following an ectopic pregnancy.   Having now completed 50 parkruns, she tells us her story.   My husband is a keen parkrunner and has been taking…