News - 20th May 2022
Taggar:

Det är (snart) hej då till Kungsängen parkrun – och välkommen till Lillsjön parkrun!

header

Efter nästan 5 år och närmare 130 event är det snart dags för den sista Kungsängen parkrun, som blir den som hålls på ”specialla dagen” för svenska parkruns, nämligen Sveriges nationaldag den 6 juni.
 
Men kommunen kommer inte att stå utan parkrun, eftersom eventet flyttar några km bort till en ny bana vid Lillsjön och kommer att döpas om till Lillsjön parkrun.
 
4
 
Anledningen till flytten är att dra fördel av de nya lokaler som öppnar upp på Friluftscentret vid Lillsjön, som tex toaletter, förråd, tak över huvudet på kalla, regniga dagar och inte minst ett fantastiskt nytt café för parkrunners och volontärer att njuta av en fika tillsammans efteråt.
 
1
 
Banan kommer att bestå av två slingor runt en del av den 3 km långa löpslingan där (det blir givetvis exakt 5 km som alltid för parkrun!), med start och mål utanför det nya Friluftscentret. Det är en fin bana genom skogen, mjukt underlag, och även om den inte är helt platt, är den inte heller väldigt kuperad.
 
6
 
Det nya eventet Lillsjön parkrun startar den 11 juni som vanligt 9.30. I skrivande stund verkar det som om öppningen av det nya Friluftscentret och caféet på grund av ett vattenläckage kommer att försenas till slutet av sommaren, men vi ser fram emot att få vara med på den officiella invigningsceremonin när den blir av.
 
5
 
Vi har många fina minnen från Kungsängen parkrun och visst är det vemodigt att ta farväl av banan som var mycket omtyckt av många. Men vi är säkra på att folk kommer att uppskatta att ha någonstans att samlas före och efter parkrun – för både volontärerna och deltagarna – och möjligheten till ett dopp i sjön efter parkrun kommer att vara svårt att motstå en varm sommarmorgon!
 
2

Share this with friends:

Header Daniela

parkrun, it’s a family affair !

Our family’s passion for parkrun started around five years ago in Aberdeen, when on a dark day we needed some extra motivation to hit the outdoors. Just a few weeks after that day, we realized that parkrun is not just a place to gather and run, but a space for us to enjoy as a…

HEADER

Welcome to the Nordic photos round-up from 18 June!

Welcome to the week’s photo round-up from the Nordics! Summer Saturday morning parkruns – a great way to start your weekend! Here’s a selection of photos from our events     Gathering before the start of parkrun in the beautiful Billdalspark     We love celebrating our milestones, a testament to dedication and consistency from…