News - 20th May 2022
Taggar:

Det är (snart) hej då till Kungsängen parkrun – och välkommen till Lillsjön parkrun!

header

Efter nästan 5 år och närmare 130 event är det snart dags för den sista Kungsängen parkrun, som blir den som hålls på ”specialla dagen” för svenska parkruns, nämligen Sveriges nationaldag den 6 juni.
 
Men kommunen kommer inte att stå utan parkrun, eftersom eventet flyttar några km bort till en ny bana vid Lillsjön och kommer att döpas om till Lillsjön parkrun.
 
4
 
Anledningen till flytten är att dra fördel av de nya lokaler som öppnar upp på Friluftscentret vid Lillsjön, som tex toaletter, förråd, tak över huvudet på kalla, regniga dagar och inte minst ett fantastiskt nytt café för parkrunners och volontärer att njuta av en fika tillsammans efteråt.
 
1
 
Banan kommer att bestå av två slingor runt en del av den 3 km långa löpslingan där (det blir givetvis exakt 5 km som alltid för parkrun!), med start och mål utanför det nya Friluftscentret. Det är en fin bana genom skogen, mjukt underlag, och även om den inte är helt platt, är den inte heller väldigt kuperad.
 
6
 
Det nya eventet Lillsjön parkrun startar den 11 juni som vanligt 9.30. I skrivande stund verkar det som om öppningen av det nya Friluftscentret och caféet på grund av ett vattenläckage kommer att försenas till slutet av sommaren, men vi ser fram emot att få vara med på den officiella invigningsceremonin när den blir av.
 
5
 
Vi har många fina minnen från Kungsängen parkrun och visst är det vemodigt att ta farväl av banan som var mycket omtyckt av många. Men vi är säkra på att folk kommer att uppskatta att ha någonstans att samlas före och efter parkrun – för både volontärerna och deltagarna – och möjligheten till ett dopp i sjön efter parkrun kommer att vara svårt att motstå en varm sommarmorgon!
 
2

Share this with friends:

Växjö 2

Welcome to the extended Nordic photo roundup from the ‘Special Days’ parkrun weekend!

Wow! An amazing weekend of parkruns in the Nordics, with the special day events in Denmark and Sweden breaking all of our attendance records in both countries and in the region as a whole. Of course we had many visitors coming to see us, but we also had over 200 people taking part for the…

jeannente4-900x416

Carrying me through my chemotherapy

Jeannette Liebig was a keen parkrunner, going every Saturday morning until she was diagnosed with breast cancer last summer. It was only in the following weeks and months that she recognised the significance the parkrun community had on her life.   Exercise has always been important to me. My husband, Alex, quit smoking years ago and…