News - 14th June 2022
Taggar:

Velkommen til parkrun!

Danish parkrun header

Hvis du holder af parkrun, kan du hjælpe os med at udbrede kendskabet til vores events ved at dele denne artikel om parkrun med venner, familie og kolleger som endnu ikke har haft held til at opleve parkrun!

 

Hvad er et parkrun?
parkrun er et gratis 5 km-event som finder sted hver lørdag morgen. Der er for tiden ni forskellige events i Danmark, og der er mere end 2000 events i hele verden.

 

Hvorfor hedder det parkrun?
Det første event blev afviklet i Bushy Park i London og blev kaldt ‘Bushy Park Time Trial’. Senere blev navnet ændret til Bushy parkrun, og det navn holdt ved. Selv om der er mange parkruns som foregår i parker, afvikles der også parkrun i andre åbne områder som stier rundt om søer, gennem skove eller ved havet.

 

Nibe 12 years

 

Er det virkelig gratis? Er der noget jeg skal vide?
Ja, det er helt gratis at deltage i parkrun! parkrun finansieres af sponsorer, bevillinger, donationer og salg af parkruns varer. Disse økonomiske kilder sikrer at parkrun kan være gratis, for alle, altid.

 

Og foregår det faktisk hver uge?
Ja, hver lørdag, hele året rundt, undtagen hvis der afvikles et andet event på ruten, eller hvis betingelserne er usikre (hvis det eksempelvis er isglat).

 

Hvordan registrerer jeg mig?
Du skal kun registrere dig én gang, før dit første event, på www.parkrun.dk/register. Når du har registreret dig, får du en personlig stregkode som grundlæggende er dit ’startnummer’ som du skal tage med til start. Du kan udskrive stregkoden på papir, eller du kan have den med på din mobiltelefon. Du kan også købe et armbånd med din stregkode.

 

Nord_Junwk2_photo2

 

Hvad sker der når jeg møder op til et parkrun?
Hvis det er første gang du deltager, bør du overveje at møde 10-15 minutter før start og høre velkomsten til nye deltagere fra en af de frivillige som vil forklare lidt om ruten, og om hvordan alting fungerer. Du vil opleve at mange af de rutinerede parkrunnere dukker op 8.55 da man ikke skal foretage sig noget (fx præ-registrering) før man deltager i dagens løb.

 

Hvordan fungerer tidtagningen?
Alle løbere starter som udgangspunkt kl. 9.00, på samme måde som i ethvert andet løbeevent, og man følger ruten som er markeret med skilte, pile eller vejvisere. Når du kommer i mål, får du en placeringsbrik med et lille nummer på som viser din placering i dagens parkrun. En af de frivillige scanner efterfølgende placeringsbrikken sammen med din personlige stregkode for at registrere din placering og din tid.

 

Hvad sker der bagefter?
parkrun er lige så meget en social begivenhed som et løb, og ved mange events er der fælles kaffe efter løbet så du har mulighed for samvær med de andre parkrunnere.

 

Nord_Junwk2_Photo3

 

Hvordan får jeg mit resultat?
Du modtager en e-mail når resultaterne er læst ind kort efter at parkrun er slut (måske mens du drikker kaffe efter løbet), og resultaterne vil også være tilgængelige på parkruns hjemmeside.

 

Hvor hurtig skal jeg være for at være med? Kommer jeg sidst i mål?
Nej, du kan være så hurtig eller så langsom som du har lyst! Vi har super hurtige løbere og deltagere som går rundt og alt derimellem. parkrun drejer sig ikke om at ’vinde’, men om at deltage. Du kan gå, jogge eller løbe rute, det er ikke vigtigt. Vi har frivillige som er ‘gående bagtrop’; de går rundt efter feltet, så der er ikke nogen deltager der slutter sidst.

 

Hvem organiserer det enkelte parkrun?
Hvert event organiseres udelukkende af frivillige. Der er et ‘kerne-team’ af frivillige som har hjulpet til med at starte det lokale parkrun, men det er en del af parkruns DNA at alle som deltager i parkrun, potentiel også kan være frivillig! Vi er et fællesskab af parkrunnere; der er ikke tale om ’os’ (løbere) og ’dem’ (frivillige). Så hvis du kan være frivillig i ny og næ, fungerer det hele bedst.

 

Hvor finder jeg det nærmeste event?
Der er er kort over de danske events her: www.parkrun.dk/events. (Ved at navigere på kortet, kan du se events i andre lande. Du kan deltage gratis i alle events i hele verden med din personlige stregkode. Husk at tjekke eventets lokale hjemmeside for starttidspunkt og andre informationer).

 

Nord_Junwk2_photo4

 

Hvorfor har jeg ikke hørt om parkrun før?
Selv om vi er en stor og global organisation (på verdensplan er der over 7,5 millioner registrerede parkrunnere), er der stadig kun en lille stab som hjælper til med at afvikle parkrun, og vi har ikke noget budget til marketing eller annoncering. parkrun spredes fra mund-til-øre, og vi er en organisation som er bygget op nedefra, og som drives af fællesskabet i nærområdet.

 

Der er ikke noget event tæt ved mig – hvad gør jeg så?
Hvis du er interesseret i at starte et event i dit nabolag, eventuelt sammen med nogle venner, kan du komme i kontakt med os på danmark@parkrun.com, og vi vil hjælpe dig med den nødvendige proces. Du skal blot finde en passende rute, få tilladelse fra lodsejerne til at bruge ruten (det er normalt ikke et problem i Danmark) og samle en lille gruppe af frivillige for at komme i gang.

 

parkrun er lige mig! Hvordan kan jeg hjælpe?
Hjælp os med at fortælle flere om parkrun ved at dele dette opslag og ved at opmuntre venner, familie og kolleger til at deltage i parkrun!

Share this with friends:

Header Daniela

parkrun, it’s a family affair !

Our family’s passion for parkrun started around five years ago in Aberdeen, when on a dark day we needed some extra motivation to hit the outdoors. Just a few weeks after that day, we realized that parkrun is not just a place to gather and run, but a space for us to enjoy as a…

HEADER

Welcome to the Nordic photos round-up from 18 June!

Welcome to the week’s photo round-up from the Nordics! Summer Saturday morning parkruns – a great way to start your weekend! Here’s a selection of photos from our events     Gathering before the start of parkrun in the beautiful Billdalspark     We love celebrating our milestones, a testament to dedication and consistency from…