News - 6th July 2022
Taggar:

Velkommen til parkrun!

HEADER

Hvis du er glad i parkrun, kan du hjelpe oss å dele denne artikkelen om parkrun med venner, familie og kolleger som ikke har vært så heldige å oppleve parkrun ennå!

 

Hva er parkrun?
Det er et gratis 5 km-arrangement som arrangeres hver lørdag morgen. Per nå er det 8 arrangementer i Norge, og over 2000 globalt.

 

Hvorfor heter det parkrun?
Det første arrangementet var i Bushy Park i London, og heter ‘Bushy Park Time Trial’. Navnet ble endret til Bushy parkrun og navnet ble sittende. Mange parkrun-arrangementer holdes i parker, men du finner også parkrun på åpne områder, rundt innsjøer, i skoger og ved sjøen.

 

Toyen

 

Er det gratis?
Ja, det koster ingenting å delta i parkrun! Parkrun er finansiert gjennom sponsing, stipend, donasjoner og salg av våre egne varer. Det betyr at parkrun alltid er gratis for alle.

 

Hver uke, hele året?
Ja, hver lørdag, hele året, unntatt om det kolliderer med andre arrangement på samme sted, eller hvis forholdene er utrygge (for eksempel is på stien om vinteren).

 

Hvordan registrerer jeg meg?
Du registrere deg kun en gang, før ditt første arrangement, på www.parkrun.no/register. Når du registrerer deg får du en strekkode. Dette er ditt parkrun-nummer som du trenger når du deltar. Dette kan du skrive ut eller ha på mobilen. Du kan også kjøp et armbånd med strekkoden din i nettbutikken til parkrun.

 

Stavanger

 

Hva skjer på parkrun?
Er du med for første gang kan du gjerne møte opp 10 til 15 minutter før start, og høre på introduksjonen til nye løpere som en av de frivillige holder før løpet. De vil forklare litt om løpet og hvordan ting fungerer. Etter første gang kan du bare komme litt før starten går kl. 9:30.

 

Hvordan fungerer tidtakingen?
Alle starter samtidig, kl. 9:30, og følger en løype som er merket med skilt og/eller vakter. Når du kommer til mål, får du en målbrikke/token, med sluttplasseringen din og en strekkode for denne. Denne gir du til en frivillig etter målgang som skanner målbrikken/token og din egen strekkode som du fikk da du registrerte deg. Slik registrerer vi resultater med plassering og tid.

 

Hva skjer etterpå?
parkrun er et veldig sosialt arrangement, så de fleste arrangementer inviterer alle som har lyst til å bli med på kafé etterpå for å ta en kaffe og en prat.

 

Nord_Junewk2_photo7

 

Hvordan får jeg resultatet mitt?
Du får tilsendt en e-post når resultatene er behandlet etter at parkrun er ferdig (vanligvis i kafeen etter parkrun), og du kan også finne resultatene på parkrun sin nettside.

 

Hvor rask må jeg være for å delta? Kan jeg komme sist?
Du løper i ditt eget tempo! Vi har superraske løpere, folk som går, og alt imellom. parkrun handler ikke om å vinne, det handler om å delta. Du kan gå, jogge eller løpe, det spiller ingen rolle. Vi har også ‘Tail Walkers’ som går bakerst slik at ingen som deltar kommer sist.

 

Hvem organiserer parkrun?
parkrun organiseres av frivillige. Hvert arrangement har et ‘kjerneteam’ av frivillige som har vært med på å få i gang parkrun, men hele konseptet bygger på at alle som er med på parkrun også er potensielle frivillige! Vi er et fellesskap av parkløpere – ikke et “oss” (løpere) og “dem” (frivillige). Så hvis du i tillegg til å delta kan hjelpe til som frivillig en gang i blant, bidrar du til at vi kan arrangere parkrun.

 

Hvor finner jeg mitt nærmeste arrangement?
Du kan se kart over arrangementene på www.parkrun.no/events.
 
På kartet kan du også se parkrun i andre land, som du kan delta på. Det er gratis og du bruker samme personlige strekkode for alle parkrun. Sjekk den lokale arrangementssiden for starttider og annen informasjon.

 

Festningen 2

 
Det er ikke en parkrun i nærheten av meg – hva gjør jeg da?
Hvis du er interessert i å starte en parkrun i lokalsamfunnet ditt, kanskje sammen med noen venner, kontakt oss ​​på norge@parkrun.com så hjelper vi deg gjerne gjennom prosessen. Du trenger bare å finne en egnet rute, få tillatelse fra grunneier til å bruke ruten (som regel ikke et problem i Norge) og samle et lite team med frivillige for å sette i gang.

 

Hvorfor har jeg ikke hørt om parkrun før?
Selv om vi er en stor organisasjon rundt om i verden (globalt er det over 7,5 millioner registrerte for å delta i parkrun), har vi fortsatt bare et lite kjerneteam med ansatte som er involvert i å drive parkrun, og vi har ikke et budsjett for markedsføring og reklame. Parkrun har alltid spredt seg via jungeltelegrafen, og vi er en grasrotorganisasjon.

 

Jeg elsker parkrun! Hvordan kan jeg hjelpe?
Hjelp oss å få flere til å høre om parkrun ved å dele dette innlegget, og ved å oppfordre venner, familie og kolleger til å bli med på parkrun!

Share this with friends:

Växjö 2

Welcome to the extended Nordic photo roundup from the ‘Special Days’ parkrun weekend!

Wow! An amazing weekend of parkruns in the Nordics, with the special day events in Denmark and Sweden breaking all of our attendance records in both countries and in the region as a whole. Of course we had many visitors coming to see us, but we also had over 200 people taking part for the…

jeannente4-900x416

Carrying me through my chemotherapy

Jeannette Liebig was a keen parkrunner, going every Saturday morning until she was diagnosed with breast cancer last summer. It was only in the following weeks and months that she recognised the significance the parkrun community had on her life.   Exercise has always been important to me. My husband, Alex, quit smoking years ago and…