News - 28th September 2022
Taggar:

5 anledningar till att promenera på parkrun

Tail walker pic

Under oktober månad kommer vi fokusera på och hylla parkwalk!
 
Varför gå? Att ta promenader är en av de bästa sättet att komma igång med en hälsosammare livsstil och även att komma igång på parkrun. Du är självklart fortfarande välkommen att springa och jogga! Här är 5 anledningar till att promenera på parkrun:

 

Träffa vänner

 

Vi vet att det är dyrt att leva just nu, så varför inte spara pengar och träffa dina vänner på parkrun istället för ett kafé eller pub? Spendera en timme med att promenera och prata – kommer kännas fantastiskt efteråt, vi lovar!

 

Njut av “egentid” på ett säkert sätt

Att promenera på parkrun på ett säkert sätt, gör att du kan stänga av omvärlden. Varför inte sätta på en podcast eller din favorit-spellista och spendera en timme promenerandes med frisk luft i lungorna, med vetskapen att våra funktionärer guidar dig på ett säkert sätt i 5 km.

 

Roundshaw Downs1

 

Ha roligt med familjen

 

Varje vecka på parkrun har du möjligheten att spendera kvalitetstid med familjen, gratis. Om det är svårt att motivera barnen, varför inte locka med små lekar på vägen – räkna funktionärer, kossor, fåglar.

 

Hjälpa någon att genomföra sitt första parkrun

 

Det finns inget som slår känslan av att hjälpa någon annan att ta sina första steg mot en sundare livsstil eller att uppmuntra någon att nå sina mål. Varför inte uppmuntra dina föräldrar, mor- och farföräldrar, grannar eller kollegor att promenera parkrun med dig och visa hur trevligt det är!

 

51410214577_25cea831d2_o

 

Se din bana på ett nytt sätt

 

Om du är van att springa parkrun, kanske du ska prova att gå banan runt för att se den med nya ögon. Kanske ser du något du aldrig har uppmärksammat förut!

 

Och varför inte ta med din hund? Många event välkomnar hundar, då med ett handhållet koppel (ej flexikoppel). Du kan till och med ställa upp som sistagångare tillsammans med din hund!

 

Vi ses lördagar framöver, start 9.30. Välkomna!

Share this with friends:

HEADER

Welcome to the Nordic photo roundup from 19 November

Welcome to the photo round-up from some cold and snowy Nordic parkruns! As the winter starts to take control, we have plenty of photos to share from around the region – have a look here:     Heading off from the start line at Esbjerg parkrun,     and enjoying parkrun out on the course….

HEADER Ulla Story

A kind of homecoming

Sari didn’t know when she would get the chance to run again, but help was at hand, at parkrun.   Read her story below.   I’d long debated whether I’d ever put on my running shoes again for anything other than walking. I thought: ”It’s been a long time since the last time I ran,…