News - 21st November 2022
Taggar:

Eräänlainen kotiinpaluu

HEADER Ulla Story

Sari ei tiennyt pääsisikö hän enää juoksemaan, mutta onneksi hän sai ja löysi apua parkrunista.
 
Voit lukea hänen tarinansa alta.

 
Vieläkö vetäisin lenkkitossut jalkaan muutenkin kuin kävelytarkoituksessa, sitä olin pyöritellyt pidemmän kotvan. Edellisestä kerrasta on kauan, nyt se olisi erilaista. Tarvitsisin opasjuoksijan ja rohkeutta luottaa, olisin vieraan ihmisen havaintokyvyn varassa.
 
Olin jo aiemmin etsinyt aika ajoin lenkkikaveria, kuitenkaan löytämättä. Luopuminen vaikutti omasta tahdosta riippumattomalta realiteetilta. Niinpä hakeuduin muiden harrastusten pariin. Kuntosalienkin tarjoamissa mahdollisuuksissa ryhmäliikuntoineen on puolensa, mutta sopeutuminen vain neljän seinän sisälle voi sekin pidemmän päälle ahdistaa ulkona liikkumiseen tottunutta. Sisimmässäni kaipasin lenkkipolulle siitä saakka kun jouduin jättämään itsenäisen juoksemisen.
 
Oliko juokseminenkaan aina hauskaa, tuskin, mutta päivittäiset lenkit vaikka missä rytökelissä ovat taakse jäänyttä arkirutiinia. Ellei juoksemisesta todella olisi pitänyt, olisi kaiketi ennen pitkää mukautunut ajatukseen aikansa kutakin kunnes jonakin lauantaiaamuna suuntasin Ratinanniemeen.
 
Sieltä minä sitten lopulta löysin itseni, parkrunin lähtöalueelta kyselemässä voisinko päästä mukaan. Kuinka ollakaan, vapaaehtoinen opas järjestyi. Leppoisa hölkkävauhti tuntui mukavalta. Kärki tietysti kiisi kuin lauma villihevosia, mutta eipä raatoaurakaan ehtinyt nilkoille.
 
Ajanoton valossa tulos oli vaatimaton, mutta myös eteenpäin potkiva. Ennätyksiä en tulisi rikkomaan, mutta voisin yhä ainakin satunnaisesti nauttia lajista, kiitos parkrunin ja erikoisesti tapahtuman mahdollistavien vapaaehtoisten.
 
Lisäksi erityiskiitos jokaiselle kuluneen parin kuukauden aikana parkrunnaamaan oppaana lähteneelle. Lenseät syysaamut näyttävät jatkuvan, joten kelienkin puolesta toivotan jokaisen kuntotasosta riippumatta tervetulleeksi parkruniin.
 
Sari
Tampere parkrun
 
Ulla Story body

Share this with friends:

51757508997_6ceb3ab339_o

Translation Ambassador opportunities

As parkrun continues to grow around the world, we are committed to breaking down barriers to participation in regular physical activity and bringing communities together.   Communication plays a vital part in what we do, and we are looking to expand our range of non-English language content. To help us do so, we have created the voluntary…

HEADER

Welcome to the Nordic photo roundup from 26 November

Welcome to the weekly photo round-up from the Nordics and a real winter feeling this time in many parts. Take a look at the best of the action here.     First of all, we celebrate Ingeborg & Arne, both completing their 200th parkrun on Saturday at Esbjerg parkrun in Denmark, and coming across the…